Καλώς ορίσατε,
Επισκέπτης
. Παρακαλούμε
συνδεθείτε
ή
εγγραφείτε
.
1 ώρα
1 μέρα
1 εβδομάδα
1 μήνας
Χωρίς όριο
Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αρχική
Forum
Βοήθεια
Ημερολόγιο
Σύνδεση
Εγγραφή
Απρίλιος 26, 2024, 06:28:58 πμ
GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Μαγειρέματα
Συνταγές
Πίτες - Ψωμιά
πως να κανουμε ζυμαρι για πιτσα.συνταγη
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Εργαλεία θέματος
Αναζήτηση σε αυτό το θέμα
Σελίδες
«
1
2
Αποστολέας
Θέμα: πως να κανουμε ζυμαρι για πιτσα.συνταγη (Αναγνώστηκε 55779 φορές)
Απάντηση #15
«
στις:
Απρίλιος 19, 2008, 19:27:37 μμ »
Nena
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 987
Μέλος από: Αύγ, 2007
Απ: πως να κανουμε ζυμαρι για πιτσα.συνταγη
Georgchef, μην παρεξηγήσε. Ούτε των κοριτσιών, ούτε η δική μου γνώμη είναι παρατηρήσεις. Απλώς ήθελα να τονίσω πως γίνεται και με αλεύρι από αλλού το ζυμάρι και πως στην καλογερική μαγειρική που έχω, καθώς και στο βιβλίο ειδικά για ψωμία της πολύ καλής κ. Εύης Βουτσινά, δεν χρησιμοποιείται μαγιά για να γίνει το προζύμι. Μόνο που όπως ξανά είπα θέλει χρόνο. Δηλ. κάνεις λίγο χυλό με αλεύρι και νερό, την επομένη προσθέτεις αλεύρι και λίγο νεράκι, ξανά την άλλη μέρα. Τρείς φορές το κάνεις αυτό. Το αφήνεις σκεπασμένο και το παρακολουθείς ώσπου να κάνει τρυπίτσες ή φυσαλίδες. Τότε είναι έτοιμο προζύμι για να κάνεις ψωμάκια.
Συγνώμη Gorgechef, ούτε να σε θίξω είχα σκοπό ούτε να σε στεναχωρήσω. Γι αυτό και ζητώ τη συνταγή σου πλήρη στις συνταγές. ΄Ελαβα τα μηνύματά σου και κατάλαβα πως μάλλον δεν είχα δώσει γραπτώς ακριβώς που σκεπτόμουν στην προηγούμενη πρότασή μου γι αυτό και εξηγούμαι ξανά από εδώ.
Καταγράφηκε
Απάντηση #16
«
στις:
Μάρτιος 26, 2009, 18:28:22 μμ »
xghealth
Απλό μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 15
Μέλος από: Νοέ, 2008
Απ: πως να κανουμε ζυμαρι για πιτσα.συνταγη
κορίτσια το υγρό στην ζύμη να είναι νερό και όχι γάλα και προσθέστε στην ζύμη σας και ένα ασπράδι αυγού !!!!!!! πολυυυυυύ τραγανή
Καταγράφηκε
Απάντηση #17
«
στις:
Απρίλιος 04, 2009, 11:36:49 πμ »
Nena
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 987
Μέλος από: Αύγ, 2007
Απ: πως να κανουμε ζυμαρι για πιτσα.συνταγη
Αν όμως τελικώς βάλετε γάλα να ξέρετε ότι θα κάνετε ένα εξαιρετικό ζυμάρι για πεϊνιρλί και μόνο. ΄Οπως ξανάγραψα, το ζυμάρι για πίτσα γίνεται αφράτο αν σε μισό κιλό αλεύρι βάλετε 1 φακελάκι ξερή μαγιά. Αν θέλετε τραγανό ζυμάρι, στο μισό κιλό αλεύρι θα βάλετε το μισό φακελάκι μαγιά. Και στις δύο περιπτώσεις αφήνετε περίπου 30 λεπτά να φουσκώσει η ζύμη.
Καταγράφηκε
Σελίδες
«
1
2
Εκτύπωση
Σύνθετη αναζήτηση
Powered by SMF
|
SMF © 2006-2014, Lewis Media
GreekMaSa 2015 ©
Φόρτωση...