Καλησπέρα κοριτσάκια μου όμορφα...
Έχω να σας πω πάρα πολλά...
Πρώτα όμως θα απαντήσω στα σχόλια σας!
mariaelen ευχαριστώ πολύ!!Και εγώ το βλέπω το 7 και τρελαίνομαι!!
χαχα,ειλικρινά αν ήσουν πιο κοντά θα ερχόμουν σίγουρα!!!!
Ελα να συναντηθούμε στον Πειραιά!! Φέρε και την κορούλα σου μαζί!!
Α,να την χαίρεσαι... Πόσο είναι??
Προσπάθησε να κρατηθείς μακριά απο τους πειρασμούς ...
Αλλα και να φας λίιιιγη τουρτίτσα δεν πειράζει...
Για το κοριτσάκι σου.. Αν και θα σας γράψω παρακάτω κάτι συνταγές που βρήκα οποτε μπορείς να φτίαξεις κάτι απο αυτά....!!!
Τiti μου,ευχαριστώ πάαααρα πολύ!!!!
Πενάκι μου,το βλέπω και εγώ...
Αντε και εσυ να μας πεις ευχάριστα νέα την άλλη βδομάδα..
Μην ξεχνάς,δώρο στην Mariaelen...!!!
Λοιπόν,έχω να σας πω προτάσεις και συνταγές για γλυκάκια...
Πήγα σούπερ μάρκετ σήμερα...
Στο Μαρινόπουλο συγκεκριμένα...
Εκει λοιπόν,αφου έψαξα πάνω απο μισή ώρα βρήκα να εξής:
1. Ζελέ σε σκόνη με άρωμα ανανά με γλυκαντικά(carrefour) => εχει 3,4γρ υδατ. στα 100γρ σκόνης (το κουτάκι είναι 14,5γρ..)
Είχε και με άρωμα φράουλα και κεράσι με τους ίδιους υδατάνθρακες και 7 θερμίδες ανα μερίδα!!!
Τα πήρα 0.98€.
2. Sweet & Balance mini σοκολατάκια γάλακτος με στέβια. Εχει μέσα 15 σοκολατάκια.Είναι 16γρ και έχουν 7,7γρ υδατ. το ένα.
Εχουν 81 θεμίδες το ένα και τα πήρα 5,24€.
3. Sweet & Balance επιτραπέζιο γλυκαντικό σε σκόνη με στέβια και σουκραλόζη(80γρ). Εχει 0.5 γρ υδατ. η μερίδα(0,5 γρ)..
Ενα κοφτό κουτ. του γλυκού γλυκαντικό (0,5γρ) εχει 2 μονο θερμίδες και ισοδυναμεί με ενα κοφτό κουτ γλυκου ζαχαρη(5γρ) που έχει 20 θερμιδες.
Αρα δίνει την ίδια γλυκύτητα με λιγότερες θερμίδες!!!! Το πήρα 4,03€.
4. Sweet & Balance επιτραπέζιο γλυκαντικό σε δισκία με στέβια και σουκραλόζη(100 δισκία) Εχει 0,1 γρ υδατ. ανα δισκίο.
Ενα δισκίο δίνει την γλυκύτητα όσο ενα κουταλάκι ζάχαρη και αντιστοιχεί σε 0 θερμίδες!!!! Τα πήρα 3,76€.
Είδα και ρυζογκοφρέτες με 5,2γρ υδατ. η μια αλλά δεν πήρα και δε θυμάμαι τιμή...
Να σας γράψω και τις συνταγές ή σας κούρασα??
Θα τις γράψω σε άλλο μήνυμα για να μην γίνει τερααααααάστιο αυτό!!!
Συγγνώμη αν σας κούρασα!!!
Αυτόματη συγχώνευση συνεχόμενων μηνυμάτων: Φεβρουάριος 05, 2016, 22:30:00 μμ
Λοιπόν,να και οι συνταγές που σας είπα:
Τις βρήκα σε ένα σάιτ και σας τις παραθέτω όπως ακριβώς τις είχαν γράψει.
1.
ΜΟΥΣ 1 morfat cream ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ 250 ΓΡ. ΟΤΑΝ ΧΤΥΠΗΘΕΙ
10γρ Γλυκαντικο sweet & balance Γιωτης σε σκόνη (ειναι 1/2 ΚΟΥΠΑ μεγαλη)
15γρ Κακάο σε σκόνη αγλυκο
1 βανίλια
Τα χτυπαμε στο μιξερ για 8-9 λεπτα και μετα στο ψυγειο να κρυωσει και να το φαμε δροσερο η στον καταψυκτη για να γινει παγωτο.
Βγαζει ανετα 4 μεριδες μεγαλες η 6 μικροτερες και στο συνολο του εχει
ΘΕΡΜ. 703 ΠΡΩΤ. 7,7 ΥΔΑΤ. 19,5 ΛΙΠΗ 55,1
Αν το χωρισουμε στα 4,η μεριδα εχει μονο 5 υδατανθρακες!!!2.
Brownies με σοκολάτα και βρώμη 100γρ. αλεύρι ολικής
50γρ. αλεύρι βρώμης
3κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 φλ. γλυκαντικό
1,5κ.σ. κακάο άγλυκο
1 βανίλια
ξύσμα πορτοκαλιού
1κ.γ. μπέικιν
1/2 φλ. νερό
Ενώνουμε όλα τα υλικά μαζί και τοποθετούμε σε ελαφρώς λαδομένο ταψάκι(καλύτερα τετράγωνο ή ορθογώνιο).
Ανακατεύουμε 2κ.σ. κακάο άγλυκο και 3-4 κ.σ. γλυκαντικό επιπλέον και ρίχνουμε πάνω από το μείγμα.
Τέλος πάνω από αυτό ρίχνουμε μισό φλ. βραστό νερό και ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά.
Μην το φοβηθείτε που στην αρχή θα είναι νερουλό.μόλις ψηθεί θα είναι ένα ζουμερό brownie!
Βγαίνουν 6-8 κομμάτια.
Στα 8 κομμάτια, η μερίδα έχει 120 θερμίδες, 3γρ. πρωτε'ί'νη και 13γρ. υδατανθράκες.
3.
Μαρέγκες 3 ασπραδια αυγων σε θερμοκρασια δωματιου
λιγο χυμο λεμονιου
1/2 κουπα γλυκαντικο (εγω βαζω sweet&balance)
1 βανιλια
Προθερμαίνουμε τον φουρνο στους 100 βαθμους,χτυπαμε τα ασπραδια μεχρι να γινουν σφιχτη μαρεγκα,ριχνουμε το χυμο λεμονιου και το γλυκαντικο αργα συνεχιζοντας το χτυπημα και μετα ριχνουμε και τη βανιλια.
Βαζουμε κουταλια κουταλια η με κορνε σε αντικολλητικο χαρτι και ψηνουμε για 2 ωρες.Κλεινουμε το φουρνο και αφηνουμε μεσα τις μαρεγκες αλλες 2 ωρες τουλαχιστον μεχρι να δουμε οτι ειναι τελειως στεγνες.
4.
choco frosting αυτη είναι μια συνταγη για επικαλυψη σοκολατας
5 κουταλιες σουπας κακαο αγλυκο
3 κουταλιες σουπας αναλατο βουτυρο σε θερμοκρασια δωματιου
1 κουπα γλυκαντικο sweet&balance
1/3 κουπας κρεμα γαλακτος με ολα τα λιπαρα
1 κ.γλυκου αρωμα βανιλιας
Αν χρειαστει λιγες σταγονες νερου.
Βαζουμε ολα τα υλικα σε ενα μπολ και ανακατευουμε μεχρι να γινει η επικαλυψη.Τα γλυκα που θα βαλουμε την κρεμα απο πανω πρεπει να ειναι κρυα.
5.
CRISPY CHEESE CRACKERS ("κρακερακια" τυριου)Δειτε εδω με φωτογραφιες την συνταγη... https://www.genaw.com/lowcarb/cheezits.html
Κοβουμε μια φετα τυρι σε 16 μικροτερα τετραγωνα κομματακια,τα βαζουμε αραια αραια σε αντικολλητικο χαρτι χωρις να βαλουμε κομματακια στο κεντρο Εδω στην συνταγη λεει να το βαλουμε στο φουρνακι μικροκυμματων στο δυνατο για 65'' ,εγω θα τα εβαζα στο φουρνο στο γκριλ μεχρι να ροδισουν,ετσι οπως φτιαχνουν και τα "μπολακια" τυριου που βαζουν σαλατα μεσα.
Οταν τα δοκιμασα στα μικροκυμματα (μαγειρεμα+γκριλ) πηρε 80" να να αρχισουν να ροδιζουν και τα φοβηθηκα γιατι εβγαζαν καπνους και σταματησα πριν ροδισουν τελειως αλλα ηταν πολυ νοστιμα και τραγανα.
Απο πανω πριν ψηθουν μπορουμε να βαλουμε ριγανη,παπρικα η οτι αλλο μπαχαρικο σκεφτουμε,νομιζω οτι και το μοσχοκαρυδο θα ταιριαζε ωραια
Οι υδατανθρακες εξαρτωνται απο το τυρι που θα παρουμε,γενικα τα 30 γρ. εχουν 1 γρ. υδατανθρακα αλλα υπαρχουν κασερια οπως το τρικαλινο που εχουν 0%.
6.
πιτακι βρωμης 2 αυγα ολοκληρα
30 γρ. νιφαδες βρωμης ολικης
6 γρ. λιναροσπορο
1/2 κ.γ. κανελλα
1/2 κ.γ. sweet and balance η αλλο γλυκαντικο
8 γρ. ελαιολαδο για το τηγανι
Βαζουμε στο μιξερ τον λιναροσπορο με τη βρωμη να γινουν σκονη,προσθετουμε και το γλυκαντικο και την κανελλα και αφου ανακατευτουν καλα τα ριχνουμε σε ενα πιατο που εχουμε χτυπησει τα αυγα με λιγο νερο (σχεδον 1 φλυτζανακι του καφε μου πηρε).
Ζεσταινουμε σε ενα αντικολλητικο τηγανι το ελαιολαδο,ριχνουμε το μειγμα,χαμηλωνουμε τη φωτια και σκεπαζουμε για 3-4 λεπτα και μετα το γυριζουμε απο την αλλη κανοντας το ιδιο.
Ολο εχει ΘΕΡΜΙΔΕΣ 326 ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ 21 ΠΡΩΤΕΙΝΗ 16 ΛΙΠΗ 20 αλλά βγαινουν δυο μεριδες ανετα οποτε μοιραζετε τις θερμιδες 163 η καθε μια μεριδα...
7.
σπιτικη μαγιονεζα 1 αβγο
1 κουπα λαδι ελαιολαδο
αλατι
πιπερι
ελαχιστο ξυδι((τοσο λιγο που βαζουμε οι υδ/α ειναι μηδενικοι))
εγω εβαλα και λιγο ριγανη!αν δεν θελετε μην βαζετε!
1κ.σ. χυμο λεμονι
χτυπατε ολα τα υλικα εκτοσ απο το λαδι για ενα λεπτο μεχρι να γινουν ομοιομορφο μιγμα.
προσ8ετετε λιγο λιγο το λαδι με στα8ερη ροη.συνεχιζετε το χτυπημα μεχρι να ενω8ει το λαδι με το μιγμα. καλο 8α ηταν αν ειχατε μπλεντερ να το χρησιμοποιησετε. μην περιμενετε να σας γινει πηχτο οπως ειναι η μαγιονεζα του εμποριου. γιατι χρειαζεται και σκονη μουσταρδας. εγω δεν εβαλα σκονη μουσταρδας γιατι δεν ξερω ποσους υδ/α εχει.παρολα αυτα ομως επηξε αρκετα και εγινε τελειο.... επισης δεν το κραταμε πανω απο 6 μερες στο ψυγειο!!!!!
Δεν έχω φτιάξει τίποτα..Ελπίζω να μην σας κούρασα και αν ναι να αξιζε ο κοπος..