GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αύγουστος 17, 2017, 20:21:55 μμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Συνταγές
| | |-+  Γλυκά
| | | |-+  Η πατσαβουρόπιτα της γιαγιάς
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες 1 Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Η πατσαβουρόπιτα της γιαγιάς  (Αναγνώστηκε 285 φορές)
« στις: Απρίλιος 23, 2017, 23:27:09 μμ »
Maralataki Αποσυνδεδεμένος
Νέο μέλος
Απλό μέλος
*
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 7
Μέλος από: Απρ, 2017

Προφίλ
Πρώτα παίρνουμε μισό κιλό φύλλο κροούστας. Το ξεπαγώνουμε και βάζουμε ένα ένα τα φύλλα, σε σούρες στο ταψί μας.
Σε ένα μίξερ χτυπάμε
4 αυγά
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι σπορέλαιο
1 στραγγιστό γιαούρτι
1 μπεϊκιν
Πορτοκάλι για γεύση όποιος το προτιμά   

Το μείγμα το ρίχνουμε σιγά-σιγά πάνω στα φύλλα να απλωθεί παντού.
Το βάζουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 30' με 40' λεπτά. Κάθε φούρνος είναι διαφορετικός, γιαυτό προσέξτε πριν το βγάλετε να έχει πάρει ένα ροδοκόκκινο χρώμα.

Το βγάζουμε από το φούρνο, καλύτερα να κρυώσει λίγο πριν προσθέσουμε το σιρόπι.
Δύο ποτήρια ζάχαρη
Δυόμισι ποτήρια νερό
Μια βανίλια
Λίγο λεμόνι
και βράστε για πέντε λεπτά.

Καλή απόλαυση!

 
Καταγράφηκε
 
Εκτύπωση  Σελίδες 1 Πάνω