Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Blog άρθρα μελών
Blog άρθρα μελών
Kρόκος-Mια πολύτιμη ουσία στην κουζίνα σας Εκτύπωση
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Αφιερώματα
Έχει υποβληθεί από kabmaria   
Τρίτη, 22/11/16
krokou_225O κρόκος, αλλιώς σαφράν ή ζαφορά, αποτελεί συστατικό της γκουρμέ κουζίνας και περιέχει πολύτιμα συστατικά για την ανθρώπινη υγεία. Ωστόσο, μπορείτε εύκολα να εντάξετε το σαφράν στο καθημερινό σας διαιτολόγιο,ακολουθώντας απλές συνταγές και συνδυάζοντάς το με συγκεκριμένες τροφές για να βελτιώσετε την υγεία σας.

Για νοστιμιά...
Mια ελάχιστη ποσότητα σαφράν προσδίδει ιδιαίτερη γεύση, χρώμα και άρωμα στα ζυμαρικά, το ρύζι, τις σούπες, τις σάλτσες, το λευκό και κόκκινο κρέας, το ψάρι, ενώ συνδυάζεται άριστα με τον καφέ και το τσάι. Προσθέστε το σε ριζότο ή μακαρόνια με θαλασσινά, πατάτες με σκόρδο, κοτόπουλο ψητό, ψωμί, χαλβά, παγωτό κλπ.

| Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 45
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 19/12/79 )
Διαβάστε περισσότερα...
Μέθοδος για γρήγορη σπανακόπιτα Εκτύπωση
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Τεχνικές
Έχει υποβληθεί από annakouki   
Τετάρτη, 06/04/16

1_225Θα εξακολουθήσουμε την παροιμια που λεει "των φρονιμων τα παιδια πριν πεινάσουν μαγειρευουν"

Είναι μερικα βηματα που αν τα ακολουθήσεις σε μιση ώρα με σαρανταπεντε λεπτα θα έχεις βαλει σπανακοπιτα στο φουρνο.

1. Όταν φτιάχνεται ζύμη για φύλλο να φτιάχνεται διπλή δόση για να έχετε ζύμη έτοιμη την επομενη φορά που θα τη θέλετε το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να την βγάλετε νωρίς από την κατάψυξη και έχετε έτοιμη ζύμη.

2. Όταν παίρνεται μυρωδικά για την πίτα πάρτε διπλά και κόψτε τα και βάλτε τα στην κατάψυξη

3. Το ίδιο κάντε και με το σπανάκι και χόρτα για την πίτα.

| Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 2631
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 23/04/16 )
Διαβάστε περισσότερα...
Αυγά με κόλπα! Εκτύπωση
Αξιολόγηση χρήστη: / 11
Τεχνικές
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Πέμπτη, 18/02/16

Βάζετε τα αυγά να βράσουν και ρίχνει μέσα μια φέτα λεμόνι. Ο λόγος; Πανέξυπνος!

120721_225Δεν χρειάζεται να πάτε σε σχολή μαγειρικής για να μαγειρεύετε καλά, αλλά το να έχετε μερικούς άσσους στο μανίκι δεν βλάπτει.Ένα από τα πιο εκνευριστικά κομμάτια στο μαγείρεμα είναι το ξεφλούδισμα. Είτε πρόκειται για σκόρδο, φρούτα,λαχανικά ή ακόμα και βρασμένα αυγά, το ξεφλούδισμα μπορεί μέχρι και να σας τρελάνει. Δεν θα χρειαστεί να ταλαιπωρηθείτε ξανά μετά από τα κόλπα που θα δείτε παρακάτω! 

| Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 2194
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 27/02/16 )
Διαβάστε περισσότερα...
Οχι πια φρουτα μουχλιασμενα στο ψυγειο Εκτύπωση
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Τεχνικές
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Δευτέρα, 14/12/15

Το super κόλπο για να μην μουχλιάζουν τα φρούτα στο ψυγείο!

 Οχι πια φρουτα μουχλιασμενα στο ψυγειοΠόσες φορές σας έτυχε τα ολόφρεσκα φρούτα σας που βρίσκονται στο ψυγείο σας να μουχλιάσουν μέσα σε πολύ λίγες ημέρες;

Σίγουρα όχι λίγες αφού όλοι την έχουμε… πατήσει. Επειδή όμως οι εποχές που διανύουμε δεν είναι εύκολες και πρέπει αν μη τι άλλο να κάνουμε οικονομία, σήμερα σας παρουσιάζουμε το super κόλπο ώστε να μην ξαναπετάξετε τα φρούτα σας, ούτε να αναγκαστείτε να τα φάτε μέσα σε 3 μέρες.

| Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 2455
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 15/12/15 )
Διαβάστε περισσότερα...
Οι γνήσιες Ιταλικές Πίτσες! Εκτύπωση
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Αφιερώματα
Έχει υποβληθεί από babakoulina   
Παρασκευή, 28/08/15

Οι γνήσιες Ιταλικές Πίτσες! - ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ ΨΗΜΕΝΟ ΛΑΔΙ:

Είναι μιά πολύ απλή συνταγή όπου περιχύνουμε τη στρογγυλή ζύμη με λάδι και την πασπαλίζουμε με φετούλες σκόρδου πρίν την ψήσουμε. Μπορείτε επίσης αν θέλετε να προσθέσετε ρίγανη, δεντρολίβανο ή άλλα αρωματικά βότανα αλλα αυτό είναι καθαρά θέμα γούστου. Λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι είναι ιδανικό μετά το ψήσιμο.

- ΠΙΤΣΑ ΝΑΠΟΛΙΤΑΝΑ:

Θεωρείται η πιό κλασσική απο όλες τις πίτσες και γι'αυτό βαφτίστηκε με το όνομα της Νάπολης. Πρώτα από όλα απλώνουμε στην ζύμη μας τις ντοματες (που δεν πρεπει να ειναι υπερβολικα ωριμες) χοντροκομμενες. Πασπαλιζουμε με λιγη ριγανη, μερικα φυλλαρακια βασιλικου πλατυφυλλου (ο βασιλικος να μην πλενεται γιατι χανεται το αρωμα του, προτιμηστε το σκουπισμα με μια πετσετα). Απο πανω ριχνουμε μερικες φέτουλες σκορδο. Περιχυνουμε τα υλικα με λαδι ελιαδ και βαζουμε την πιτσα στον φουρνο. Προσοχη: αφηνουμε ολογυρα ενα περιθωριο ζυμης τουλαχιστον 1 εκ. η και λιγο περισσοτερο. Κατα το ψησιμο, το περιθωριο αυτο φουσκωνει και δεν αφηνει τα υλικα να ξεχειλισουν. Επισης η ντοματα μπορει να ειναι κομμενη σε φετουλες. Σημασια εχει να την ανοιξουμε για να αφαιρεσουμε τα σπορια και να τη στιψουμε γιατι το νερο της ντοματας δεν αφηνει την πιτσα να ψηθει σωστα.

| Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 3951
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 19/12/79 )
Διαβάστε περισσότερα...
<< Αρχική < Προηγούμενα 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενα > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 1 - 5 από 176