Πολές από εμάς θα θέλαμε να υπάρχει ένας τρόπος για να πλένουμε τα λαχανικά μας χωρίς να χαλάμε ποσότητα νερου και να είμαστε επάνω από τον νεροχείτη για ώρα. Ενας τρόπος λοιπόν που μου έμαθε η γιαγιά μου είναι ο αξής. Γεμίζουμε τον νεροχείτη με νερό και ρίχνουμε μια χούφτα αλάτι χονδρό ρίχνουμε τα χόρτα ή τα λαχανικά (αφού πρώτα έχουμε ξεχωρίσει αυτά που θα μαγειρέψουμε) και τα αφήνουμε για 10-15΄. Με αυτό τον τρόπο ότι ύπάρχει από έντομα ανεβένουν στην επιφάνεια του νερού και δεν χρειάζεται να χαλάμε πολύ νερό..... Σχόλια (11) | Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 13895 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια) |