Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Blog άρθρα μελών
Blog άρθρα μελών
Μέθοδοι μαγειρικής για μοσχάρι-χοιρινό Εκτύπωση
Αξιολόγηση χρήστη: / 6
Τεχνικές
Έχει υποβληθεί από MANOLIA   
Τετάρτη, 14/11/07

Μέθοδοι μαγειρικής για το μοσχάρι

Ονόματα τεμαχίων

Ειδικότερες συμπληρωματικές ονομασίες

Ψητά φούρνου

Μαγειρευτά

Σχάρας

Βραστά

Ειδικότερος τρόπος μαγειρέματος

Φιλέτο

steak, φοντί, μενταγιόν

-

-

Κόντρα

steak, roast beef, φοντί, σουβλάκι

-

-

Μηρός

ουρά

ρουλάδες, κοκκινιστά, ραγού μαρινάτα

τρανς

steak, ρουλάδες, ραγού, φοντί, μαρινάτα, σουβλάκια, κοκκινιστά

-

-

κιλότο

steak, ραγού, γκούλας, φούρνου, κοκκινιστά

-

-

στρογγυλό

μαρινάτα, κοκκινιστά, γκούλας

-

-

-

νουά

μαρινάτα, steak, ψητά

-

-

Μπριζόλες

της ώρας, φούρνου (Α/Ο)

-

-

-

Σπαλομπριζόλες

μπριζόλες

της ώρας ρολά (Α/Ο)

-

-

καπάκι

κοκκινιστά, σούπες

-

-

-

Σπάλα

υποπλάτιος

της ώρας

-

-

-

ψευτοφίλετο

steak, μαρινάτα, κοκκινιστά

-

-

χονδρό τεμ.

κοκκινιστά, ραγού, μαρινάτα σουβλάκια

-

-

ποντίκι

σούπες, γκούλας

-

-

-

Στήθος

ρολά, κιμάδες, σούπες

-

-

Στηθοπλευρές

ρολά, κιμάδες

-

-

Λάπες

κιμάδες

-

-

-

Κότσια

βραστά

-

-

-

-

-

 πρώτη επιλογή

δεύτερη επιλογή

Σχόλια (1) | Προσθήκη ως Αγαπημένο (7) | Εμφανίσεις: 19737
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 18/11/07 )
Διαβάστε περισσότερα...
Τεχνικές μαγειρέματος του κρέατος Εκτύπωση
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Τεχνικές
Έχει υποβληθεί από MANOLIA   
Τρίτη, 13/11/07

Τεχνικές μαγειρέματος

Το πώς, το τι, το γιατί όλων των τρόπων μαγειρέματος του κρέατος

1 Βράσιμο (boiling)

Συνθήκες
Το κρέας πρέπει να καλύπτεται με νερό θερμοκρασίας 98-100οC. Το νερό αν είναι δυνατόν να μην κοχλάζει έντονα.

Εφαρμογή
Τοποθετούμε το κρέας στο σκεύος και το καλύπτουμε με νερό.

Εκτίμηση
Χρόνος επεξεργασίας ανάλογα με το μέγεθος. Ελάχιστες απώλειες θρεπτικών συστατικών. Κρέας ευκολοχώνευτο.

Σχόλια (2) | Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 15846
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 18/11/07 )
Διαβάστε περισσότερα...
Ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού Εκτύπωση
Αξιολόγηση χρήστη: / 4
Τεχνικές
Έχει υποβληθεί από MANOLIA   
Σάββατο, 10/11/07

063_400

 

 

Πλένουμε πολύ καλά τα φρούτα μας.
Τα ξύνουμε και τα βάζουμε μέσα σε βάζο μικρό π.χ απο μαρμελάδα.Ρίχουμε 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και γεμίζουμε το βάζο μέχρι πάνω σχεδόν με κονιάκ.

 

 Το βαζουμε στο ψυγείο και το κρατάμε εκεί (μέχρι να μας τελειώσει και να κάνουμε άλλο). Ανα τακτά διαστήματα το κουνάμε.Να θυμάστε ότι το κονιάκ πρέπει να σκεπάζει το ξύσμα.Εγώ έχω ακόμα απο το ξύσμα που έφτιαξα πέρσυ το χειμώνα.

Σχόλια (7) | Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 17657
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 30/05/08 )
Διαβάστε περισσότερα...
Οσμή σκόρδου Εκτύπωση
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Τεχνικές
Έχει υποβληθεί από sgr   
Δευτέρα, 05/11/07

Μπορούμε εύκολα να διώξουμε την μυρωδιά σκόρδου από τα χέρια μας, απλά πιάνοντας ένα μεταλλικό κουτάλι με τα δάχτυλα που μυρίζουν, κάτω από τρεχούμενο νερό !!!

Η μυρωδιά εξαφανίζεται ως δια μαγείας !

Σχόλια (7) | Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 17430
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 05/11/07 )
Το μέλι στη διατροφή μας Εκτύπωση
Αξιολόγηση χρήστη: / 5
Διατροφή
Έχει γραφτεί από ArXoS   
Σάββατο, 03/11/07

Θρεπτική αξία του μελιού

Τα ζάχαρα του μελιού είναι απλά, απορροφώνται αμέσως, γι' αυτό & το μέλι είναι μια_01 γρήγορη πηγή ενέργειας για τον οργανισμό, για τους αθλητές, τα παιδιά, τις εγκύους, τους αρρώστους και για κάθε ταλαιπωρημένο οργανισμό. Το μέλι έχει ανόργανα στοιχεία γνωστά σαν ιχνοστοιχεία, τα οποία παίζουν σπουδαίο ρόλο στον μεταβολισμό & τη θρέψη, είναι συστατικά του σκελετού και των κυττάρων, συμμετέχουν σε διάφορα ενζυμικά συστήματα, και τέλος ρυθμίζουν την οξύτητα του στομάχου. Η συγκέντρωση των βιταμινών που έχει το μέλι δεν είναι αρκετή για τις ημερήσιες ανάγκες μας, βοηθούν όμως για την απορρόφηση των ζαχάρων. Το μέλι έχει αντισηπτικές ιδιότητες, είναι τονωτικό, αυξάνει το ρυθμό λειτουργίας της καρδιάς, μειώνει προβλήματα έλκους στο στομάχι και γενικά συμβάλλει στην καλή λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού. Η κατανάλωση μελιού βοηθά στη γρηγορότερη αποκατάσταση της υγείας σε περιπτώσεις αναιμίας, λόγω του σιδήρου που περιέχει. Το μέλι βοηθά σημαντικά στο ταχύτερο μεταβολισμό του οινοπνεύματος με αποτέλεσμα να απαλλάσσεται κανείς γρηγορότερα από την κατάσταση μέθης. Το μέλι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε χολίνη που βοηθά ιδιαίτερα άτομα που λόγω καθιστικής εργασίας υποφέρουν από δυσκοιλιότητα. Το μέλι έχει αντιμικροβιακή δράση και εμποδίζει την ανάπτυξη των βακτηρίων και άλλων παθογόνων οργανισμών. Είναι χρήσιμο για την επούλωση και τον καθαρισμό ή την απολύμανση πληγών

Σχόλια (4) | Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 16226
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 30/05/08 )
Διαβάστε περισσότερα...
<< Αρχική < Προηγούμενα 31 32 33 34 35 36 37 Επόμενα > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 166 - 170 από 181