Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Blog άρθρα μελών
Blog άρθρα μελών
Σταφιδοελιές: Παρασκευή Εκτύπωση
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Τεχνικές
Έχει υποβληθεί από TSIGKOS59   
Τρίτη, 07/12/10

article_01    Η παρουσία του ελαιόδενδρου στον ελλαδικό χώρο, συναντάται από την αρχαιότητα και αποδεικνύει την κυρίαρχη σχέση που είχαν οι Έλληνες με το ελαιόλαδο, την βρώσιμη ελιά, το ξύλο, ακόμα και τα φύλλα του δένδρου.

  Εγώ θα σας μάθω ένα απλό και εύκολο τρόπο να παρασκευάζετε και να διατηρήσετε τις ελιές  για όλο το χρόνο.

  Χρειαζόμαστε ελιές χοντρές, ώριμες, μελανές τουλάχιστον κατά τα 2/3.
Στην Κρήτη έχουμε μια ποικιλία που τις λέμε χοντροελιές και γίνονται ιδανικές σταφιδοελιές. Όταν ο καιρός είναι ευνοϊκός, να βρέχει 1-2 μέρες και μετά να λιάζει 5-6 μέρες συνεχώς και εν' αλάξ, τότε αυτές οι ελιές σταφιδιάζουν από μόνες τους και τρώγονται ανάλατες. Αλλά δεν μπορούμε να τις διατηρήσουμε για πολύ καιρό, γιαυτό τις παρασκευάζουμε κι αυτές όπως τις μελανές.

Σχόλια (6) | Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 16981
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 09/12/10 )
Διαβάστε περισσότερα...
Πώς να μαγειρέψεις... για να χάσεις κιλά! Εκτύπωση
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Διατροφή
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Τετάρτη, 06/10/10

smart_food__cookingΥγιεινός τρόπος διατροφής δεν είναι μόνο τα τρόφιμα που επιλέγεις, αλλά και πώς τα μαγειρεύεις! Μάθε με ποιον τρόπο θα μειώσεις τις θερμίδες και θα αποφύγεις τα λίπη χωρίς να χάσεις σε γεύση!
Ο τρόπος λοιπόν που θα προετοιμάσεις αλλά και θα ψήσεις ένα φαγητό, θα σε βοηθήσει να μειώσεις την χοληστερίνη, το λίπος, το αλάτι και φυσικά τις θερμίδες. Αυτό δεν σημαίνει ότι το γεύμα σου θα είναι άγευστο...
Το αντίθετο.

 

Η διατολόγος διατροφολόγος Τίνα Αντωνίου σου δίνει τις απαραίτητες συμβουλές:

1. Αφαιρέστε όλο το ορατό λίπος από τα κρεατικά και τα πουλερικά.

2. Μια σειρά από κρύα πιάτα θα σε βοηθήσουν να αφαιρέσεις το λίπος από το κρέας και το κοτόπολο. Βάλε το Το ψημένο κρέας στο ψυγείο και μόλις παγώσει αφαίρεσε το λίπος.

3. Όχι στον έτοιμο κιμά. Διάλεξε μόνη σου ένα άπαχο κομμάτι κρέας και δώστο στον κρεοπώλη να στο κόψει κιμά.

4. Αν θες να υπολογίσεις το βάρος της μερίδας σου, καλό είναι να γνωρίζεις ότι το κρέας χάνει με το μαγείρεμα, το 25% του βάρους του.

5. Αφαίρεσε πάντα όλη την ορατή πέτσα από τα πουλερικά ή το ψάρι πριν το μαγείρεμα ή το ψήσιμο.

Σχόλια (5) | Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 18146
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 14/10/10 )
Διαβάστε περισσότερα...
Πώς θα φτιάξουμε προζύμι Εκτύπωση
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Τεχνικές
Έχει υποβληθεί από foccacia   
Πέμπτη, 23/09/10

pane_segale_02_220Ανακατεύουμε 1 ποτήρι αλεύρι με 1/2 ποτήρι νερό, τα βασικά υλικά, και φτιάχνουμε πηχτό χυλό (κάποιοι προσθέτουν και άλλα υλικά όπως μέλι, μούστο, ξινόγαλο, ή λίγες σταγόνες λεμόνι για να βοηθηθεί η ζύμωση). Καλό είναι να ζυμωθεί καλά αυτή η ζύμη (5-6 λεπτά) ώστε να απλωθεί η γλουτένη. Βάζουμε τη ζύμη σε μπωλ, σκεπάζουμε και τοποθετούμε σε ζεστό μέρος, χωρίς ρεύματα.

Αφού ξινίσει λίγο η ζύμη, σε 2 μέρες, προσθέτουμε άλλο τόσο νερό και αλεύρι και ξαναζυμώνουμε. Επαναλαμβάνουμε άλλες 2 φορές και το προζύμι είναι έτοιμο. Αν δεν είναι, δεν είναι αρκετά φουσκωμένο και σπογγώδες, επαναλαμβάνουμε άλλη μια φορά

Σχόλια (7) | Προσθήκη ως Αγαπημένο (18) | Εμφανίσεις: 22391
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 24/09/10 )
Διαβάστε περισσότερα...
Μούστος ''κόψιμο'' (καθάρισμα) Εκτύπωση
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Τεχνικές
Έχει υποβληθεί από TSIGKOS59   
Πέμπτη, 02/09/10

vendemmia_220Ο Σεπτέμβριος είναι ο κατ' εξοχήν μήνας του τρύγου.

Τα σταφύλια είναι ώριμα αφού ''πιάσουν'' τους 12-13 βαθμούς τα σάκχαρα τους. Στα νησιά και στην Κρήτη που το κλίμα είναι πιο ζεστό και οι καλοκαιρινές βροχές είναι σπάνιες, αυτό μπορεί να συμβεί και νωρίτερα, κατά τα μέσα του Αυγούστου.

Πατάμε τα σταφύλια, παίρνουμε το μούστο και τον βάζουμε στα βαρέλια. Αυτός μετά από 12 ώρες περίπου, αρχίζει να βράζει.

Οι φυσικοί μύκητες που υπάρχουν στο φλοιό και στη σάρκα του σταφυλιού, προκαλούν το βρασμό, μετατρέπονται τα σάκχαρα σε οινόπνευμα, αποβάλλονται η ψύχα η σκόνη κ.α. σε μορφή αφρού από το πώμα του βαρελιού και φέτσα (κατακάθι) στον πάτο και κάνουν το μούστο κρασί καθαρό και διαυγές.

Αυτά γίνονται όλα μαζί με φυσικό τρόπο. Υπάρχει όμως και ο τεχνητός, όταν θέλουμε να καθαρίσουμε το μούστο χωρίς να μετατρέψουμε τα σάκχαρα σε οινόπνευμα, για να φτιάξουμε μουσταλευριά, κιοφτέρια, σουτζού-λουκούμ, πετιμέζι κ.α.

Σχόλια (1) | Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 22709
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 30/04/11 )
Διαβάστε περισσότερα...
Το χταπόδι Εκτύπωση
Αξιολόγηση χρήστη: / 4
Αφιερώματα
Έχει γραφτεί από ArXoS   
Σάββατο, 21/08/10

2octopus_220Όπως κάθε καλοκαίρι, έτσι και φέτος επιδοθήκαμε -μέχρι τελικής πτώσης- στο  ψάρεμα και στην .. ψαροφαγία.

Την τιμητική τους είχαν κυρίως θηράματα ψαροντούφεκου, όπως σαργοί, ροφοί κτλ.
Χταπόδια δε βαράω συνήθως, παρά μόνο για τη σύζυγο και κατόπιν παραγγελίας.

Ευκαιρία λοιπόν να σας γράψω 2 λογάκια, γιατί οι παραγγελίες φέτος ήταν .. πολλές !!

 

Σχόλια (17) | Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 48622
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 25/08/10 )
Διαβάστε περισσότερα...
<< Αρχική < Προηγούμενα 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενα > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 41 - 45 από 181