Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Blog άρθρα μελών
Blog άρθρα μελών
Μούστος έτοιμος για μουσταλευριά Εκτύπωση
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Τεχνικές
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Παρασκευή, 25/09/09

grapeblackΠατάμε τα σταφύλια , με τα κοτσάνι και ΑΠΛΥΤΑ, διότι το οινόπνευμα που περιέχουν σκοτώνει τα πάντα !!!!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:  Η κατάλληλη εποχή είναι  όταν ωριμάσουν και  γίνουν κίτρινο ρόδινα  {μιλάω για τα δικά μας  σταφύλια τους ροδίτες,  πού είναι κρασοστάφυλα, και στον Κάλαμο  ωριμάζουν από 20 Σεπτέμβρη – 10 Οκτώβρη. ¨Όσο περισσότερο  τα αφήσουμε στο κλήμα τόσο γλυκαίνει ο μούστος και  περιέχει περισσοτέρων βαθμών αλκοόλ {οινόπνευμα}. Εφέτος π.χ..  τρυγήσαμε στις  12  Οκτώβρη, και ο μούστος ήταν περισσότερος γλυκύτατος και πολύ δυνατός, και  κατά συνέπεια δεν χρειάστηκε  να προσθέσουμε ζάχαρη  για να ανεβούν οι βαθμοί του σε αλκοόλ και να  τον κάνουμε γλυκύτερο.

| Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 15585
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 28/09/09 )
Διαβάστε περισσότερα...
Οίνος και τρύγος στην επαρχία Εκτύπωση
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Αφιερώματα
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Παρασκευή, 25/09/09
trigos1_400
πηγές : σερβιωτικο-λιδωρικι χθες σημερα αυριο…
πηγές φωτο : crete tournet.gr, itsa news blogspot.com, ektos.gr

Θέρος...τρύγος..πόλεμος..έλεγαν οι παλιότεροι..

Σε κάθε χωριό και περιοχή της επαρχίας μας, υπάρχουν τοπικές, διαφορετικές συνήθειες γύρω απ' τον τρύγο γενικά, και αναφέρονται στην καλλιέργεια και το είδος των αμπελιών, στο φύλαγμα των σταφυλιών απ' το δραγάτη, τον αγροφύλακα δηλαδή, στο χρόνο του τρύγου και ένα σωρό άλλες εργασίες γύρω απ' την αμπελοκαλλιέργεια.

Όλες όμως οι δουλειές γύρω απ' τον τρύγο γίνονταν με τον παρακάτω περίπου τρόπο.

| Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 9974
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 12/10/09 )
Διαβάστε περισσότερα...
Κιμάς: τα είδη του (συνταγές και tips) Εκτύπωση
Αξιολόγηση χρήστη: / 4
Αφιερώματα
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Παρασκευή, 25/09/09

minced_400πηγή : vita.gr
Θα σε κάνω... κιµά!
της Μαρίας Παπαδοδημητράκη
ΤΕΥΧΟΣ - Φεβρουάριος 2009

 

«Κυκλοφορεί» στα τραπέζια με διαφορετικές εμφανίσεις και ονομασίες, αν και στην ουσία πρόκειται για αλεσμένο κρέας. Τον συναντάτε άλλοτε σαν κεφτέ, άλλοτε σαν μπιφτέκι, άλλοτε σαν σουτζουκάκι και άλλοτε απλώς ριγμένο σκόρπια πάνω σε καυτά υλικά. Ο κιμάς είναι από τα υλικά που ποτέ δεν λείπουν από την ελληνική κουζίνα και μπορούν να συνοδέψουν επίσημα και φιλικά γεύματα. Διαβάστε το μικρό οδηγό που ακολουθεί και μάθετε για την αγορά και τη συντήρησή του, αλλά και μικρά μυστικά για την κουζίνα σας.

Σχόλια (2) | Προσθήκη ως Αγαπημένο (9) | Εμφανίσεις: 17993
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 27/09/09 )
Διαβάστε περισσότερα...
Μεταβολισμός Εκτύπωση
Αξιολόγηση χρήστη: / 6
Διατροφή
Έχει γραφτεί από ArXoS   
Παρασκευή, 26/06/09

ΜεταβολισμόςΣτη Βιολογία με τον όρο μεταβολισμός χαρακτηρίζεται το αθροιστικό σύνολο των χημικών διεργασιών που γίνονται στα κύτταρα ενός ζωικού οργανισμού κατά τις οποίες είτε αποθηκεύεται ενέργεια (διαδικασία αναβολισμού), είτε απελευθερώνεται από τα μόρια ενέργεια (περίπτωση καταβολισμού). Συνεπώς ο μεταβολισμός περιλαμβάνει όλες εκείνες τις χημικές διαδικασίες που εμπλέκονται στην παραγωγή και απελευθέρωση της ενέργειας, καθώς και στην αύξηση. Έτσι εκ του παραπάνω προσδιορισμού οι διαδικασίες αυτές μπορεί να είναι: είτε αναβολικές (σύνθεση ουσιών), είτε καταβολικές (διάσπαση).

Εν προκειμένω όλες οι μεταβολικές αντιδράσεις πραγματοποιούνται σε διάφορα χρονικά στάδια όπου δημιουργούνται ή διασπώνται βαθμιαία χημικές ενώσεις. Κάθε τέτοιο στάδιο της "μεταβολικής οδού" καταλύεται από διαφορετικό κάθε φορά ένζυμο η δομή του οποίου φέρεται να κωδικοποιείται από συγκεκριμένο γονίδιο. Το δε τελικό προϊόν κάθε τέτοιας διαδικασίας ονομάζεται μεταβολίτης.

Σημειώνεται πως σε όλες τις διαδικασίες μεταβολισμού εμπλέκεται επίσης ένα ειδικό μόριο "φορέας ενέργειας" που λέγεται ATP.

| Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 24713
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 02/06/11 )
Διαβάστε περισσότερα...
Μεσογειακή διατροφή No.01 Εκτύπωση
Αξιολόγηση χρήστη: / 8
Διατροφή
Έχει γραφτεί από ArXoS   
Παρασκευή, 26/06/09

jpgmediteranean_diet_400Ως «Μεσογειακή Διατροφή» αναφέρεται ένα είδος διατροφής που χαρακτηρίζεται από χαμηλή κατανάλωση λίπους και ιδιαίτερα κορεσμένων λιπαρών οξέων, και αντίθετα από υψηλή κατανάλωση υδατανθράκων , που βρίσκονται κυρίως στα σιτηρά και τα προϊόντα τους (δημητριακά , ψωμί , ρύζι και μακαρόνια), στα φρούτα , στα λαχανικά , στο γάλα και τα γαλακτοκομικά. Η μεσογειακή διατροφή είναι επίσης πλούσια σε βιταμίνες, ενώ η κύρια μορφή λίπους χρησιμοποιείται είναι το ελαιόλαδο. Η διατροφή αυτή ονομάστηκε έτσι γιατί χρησιμοποιείται από τους ευρωπαϊκούς λαούς της Μεσογείου δηλαδή Ισπανία, Αλβανία, Ιταλία, πρώην Γιουγκοσλαβία, Ελλάδα και Κύπρο. Σύμφωνα με στατιστικές που έχουν γίνει σ΄αυτές τις χώρες δείχνει ότι αυτό το είδος της διατροφής οδηγεί σε χαμηλά ποσοστά εκφυλιστικών ασθενειών.

Σχόλια (2) | Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 17816
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 11/07/11 )
Διαβάστε περισσότερα...
<< Αρχική < Προηγούμενα 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Επόμενα > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 61 - 65 από 181