Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Blog άρθρα μελών
Blog άρθρα μελών
Ξίδι : Τριάντα τρόποι να σας φανεί χρήσιμο Εκτύπωση
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Αφιερώματα
Έχει υποβληθεί από despoinaki   
Κυριακή, 03/05/09

1. Για τα αρθριτικά αναμείξτε 2 κουταλιές μηλόξιδο και μέλι σε ένα ποτήρι και πιείτε δύο φορές την ημέρα.

2. Για ένα ρόφημα που θα σας ξεδιψάσει αμέσως, αναμείξτε λίγο μηλόξιδο με κρύο νερό.

3.
Αν οι καρέκλες από μπαμπού έχουν χάσει το σχήμα τους, περάστε τες με ένα σφουγγάρι βουτηγμένο σε ένα μείγμα με νερό και ξίδι. Αφήστε τις καρέκλες στον ήλιο γα να στεγνώσουν.

4.
dreamstime_6648770_400Για τα εγκαύματα βάλτε αμέσως παγωμένο ξίδι για να ανακουφίσετε τον πόνο και να μη σχηματιστούν φουσκάλες.

5.
Προσθέστε μια κουταλιά ξίδι στο νερό που βράζετε το κουνουπίδι για να μείνει ολόλευκο.

6.
Για να διατηρηθεί περισσότερο το τυρί στο ψυγείο, τυλίξτε το σε ένα πανί βουτηγμένο σε ξίδι και τοποθετήστε το σε ένα δοχείο κλεισμένο αεροστεγώς.

7.
Αφαιρέστε τους λεκέδες από τα σκεύη από ανοξείδωτο ατσάλι με χρώμιο, με ένα υγρό πανάκι με λίγο ξίδι.

8.
Ξεβγάλτε τα ποτήρια και τα πιάτα σε νερό με ξίδι για να αφαιρέσετε τους λεκέδες από τα άλατα.

9.
Περάστε το φούρνο με ένα πανάκι βουτηγμένο σε ξίδι για να μη μαζεύονται τα λίπη.

10.
Για να αφαιρέσετε τη μούχλα, τη σκόνη και τις δυσάρεστες οσμές, περάστε τους τοίχους με ένα πανάκι βουτηγμένο σε νερό και ξίδι.

11
. Καθαρίστε τα τζάμια με νερό και ξίδι για να αστράφτουν από καθαριότητα.

12
. Για να αφαιρέσετε την ξεραμένη μπογιά από τα πινέλα, αφήστε τα να σιγοβράσουν σε νερό με ξίδι και πλύντε τα με σαπουνάδα.

Σχόλια (12) | Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 15550
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 28/10/09 )
Διαβάστε περισσότερα...
Σάλτσα «η τέχνη της αλχημείας στην κουζίνα» Εκτύπωση
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Αφιερώματα
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Πέμπτη, 30/04/09

 Η σάλτσα αποτελεί το «συν» στη μαγειρική, γι αυτό και ο κάθε μάγειρας φιλοδοξεί να καθιερώσει σάλτσα, της δικής του επινόησης. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου, όπως έγραψε κάποτε ο διάσημος Γάλλος ιστορικός Αντρέ Καστελό, ότι οι σάλτσες είναι αμέτρητες, όσο και οι μάγειρες. 

Ταξιδεύοντας πίσω στο χρόνο...

Με ρίζες στην Ελληνική αρχαιότητα, αλλά και τη Ρωμαϊκή εποχή, η σάλτσα πήρε το όνομά της από τη λατινική λέξη «σάλσους», που σημαίνει «αλατισμένος».

Στο παρελθόν, σε μία εποχή όπου δεν υπήρχαν ψυγεία για να διατηρήσουν τα κρέατα και τα ψάρια φρέσκα, χρησιμοποιούσαν τις σάλτσες, για να καλύψουν την έλλειψη φρεσκάδας. Γι αυτό και οι σάλτσες τότε, ήταν πολύ δυνατές, αλατισμένες και πικάντικες.

Γάρος «Η σάλτσα των αρχαίων». Στην Αρχαία Ελλάδα, η τυπική σάλτσα ήταν ο «γάρος», τον οποίον, παρασκεύαζαν από αλατισμένα μικρά ψάρια και αφού πρόσθεταν σε αυτά κρασί, τα άφηναν στον ήλιο να αποξηρανθούν. Στη συνέχεια, τα έλιωναν, τα ανακάτευαν με νερό, λάδι, κρασί ή ξύδι και έτσι έφτιαχναν τον «γάρο», τη βασική σάλτσα με την οποία καρύκευαν τα φαγητά τους. Κάτι ανάλογο ήταν και το «λικουαμέν», η σάλτσα των Ρωμαίων.

Σχόλια (3) | Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 12308
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 08/06/09 )
Διαβάστε περισσότερα...
Τα "καλά" και τα "κακά" λιπαρά Εκτύπωση
Αξιολόγηση χρήστη: / 7
Διατροφή
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Τρίτη, 28/04/09

goodfatsdiagram_220Το φαγητό όταν είναι λιπαρό είναι νόστιμο, όταν όμως είναι στεγνό και αλάδωτο, δεν τρώγεται με τίποτα. Tο ίδιο είναι ένα τηγανητό αυγό και το ίδιο είναι ένα βραστό; Όχι βέβαια. H νοστιμιά λοιπόν είναι ίσως ο βασικός λόγος που προσθέτουμε παραπάνω λάδι στο φαγητό ή στη σαλάτα μας. Ένας άλλος λόγος είναι ότι το λιπαρό φαγητό χορταίνει. Τα λιπαρά αργεί να τα πέψει ο οργανισμός, για αυτό, όταν δεν πετάμε το λίπος από το σουβλάκι ή την πέτσα από το κοτόπουλο, χορταίνουμε περισσότερο από ότι αν τρώγαμε σκέτο το κρέας τους. Ταυτόχρονα, όμως, η υπερκατανάλωση λιπαρών που κάνουμε σχετίζεται με τα καρδιαγγειακά νοσήματα, τον καρκίνο του εντέρου, τα προβλήματα της χοληδόχου κύστης αλλά και την παχυσαρκία. Για να μη μας φαίνεται λοιπόν το φαγητό άνοστο σαν "χόρτο", για να μην πεινάμε συνέχεια, αλλά και για να μην κινδυνεύουμε να αρρωστήσουμε, μια λύση υπάρχει: Να μάθουμε ποια είναι τα καλά και ποια τα κακά λιπαρά.

Σχόλια (3) | Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 11586
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 17/04/10 )
Διαβάστε περισσότερα...
Συμβουλές για τη χρήση της Σοκολάτας Εκτύπωση
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Τεχνικές
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Σάββατο, 25/04/09

Πώς λιώνουμε σωστά τη σοκολάτα

Σε μπεν μαρί: 

sokolata_liwmeni_2_webΒάζουμε ένα μπολ μέσα σε μία μεγαλύτερη κατσαρόλα με βραστό νερό. Βάζουμε την κασταρόλα στο μάτι της κουζίνας, σε χαμηλή ένταση, για να μη βράζει το νερό αλλά να διατηρείται ζεστό. 
Σπάζουμε ή κόβουμε με το μαχαίρι τη σοκολάτα σε μικρότερα κομμάτια και τη βάζουμε στο μπολ, που πρέπει να είναι τελείως στεγνό. 
Ανακατεύουμε λίγες φορές με στεγνή σπάτουλα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. 
Αν μπεί κατά λάθος νερό μέσα στη λιωμένη σοκολάτα, η σοκολάτα σφίγγει και σβολιάζει. Για να επαναφέρουμε τη βελούδινη υφή της, την ανακατεύουμε με λίγη κρέμα (αλλά αυτό μπορεί να επηρεάσει το τελικό αποτέλεσμα της συνταγής αν στα υλικά δεν υπάρχει η κρέμα).   

Σε φούρνο μικροκυμάτων: 

Σπάζουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια, τα βάζουμε σε ένα μπολ κατάλληλο για το φούρνο μικροκυμάτων και σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη. Αφήνουμε για ένα λεπτό λειτουργίας στο 50% της ισχύος και ανακατέυουμε τη σοκολάτα. 
Επαναλαμβάνουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα (3-4 λεπτά ανάλογα με την ισχύ του φούρνου).

Σχόλια (2) | Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 12951
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 25/04/09 )
Διαβάστε περισσότερα...
Μυστικά για πετυχημένο κέικ Εκτύπωση
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Τεχνικές
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Παρασκευή, 24/04/09

cake_220Τα κέικ άρχισαν στην αρχαία Αίγυπτο όπως στρογγυλά, επίπεδα, unleavened ψωμιά που μαγειρεύτηκαν σε μια καυτή πέτρα. 

Η εξέλιξή τους από τα ακατέργαστα κέικ σε αυτό που απολαμβάνουμε σήμερα ήταν δυνατή, κατά τη διάρκεια πολλών αιώνων, μέσω της εισαγωγής των νέων συστατικών και της τεχνολογίας.

Ποιά είναι τα μυστικά για τη σωστή παρασκευή ενός κέικ?

  • To βούτυρο δεν πρέπει να είναι λιωμένο. Πρέπει να είναι παγωμένο.
  • Για να χρησιμοποιήσουμε 3/4 βούτυρο, χωρίζουμε προσεκτικά το βούτυρο σε 4 κομμάτια και παίρνουμε τα 3

Σχόλια (18) | Προσθήκη ως Αγαπημένο (9) | Εμφανίσεις: 120431
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 13/04/10 )
Διαβάστε περισσότερα...
<< Αρχική < Προηγούμενα 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Επόμενα > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 81 - 85 από 181