Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Blog άρθρα μελών
Blog άρθρα μελών
Βαμμένα κόκκινα αυγά... Εκτύπωση
Αξιολόγηση χρήστη: / 8
Τεχνικές
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Τετάρτη, 15/04/09

 "Δεμένο" με παραδόσεις αιώνων, το βάψιμο των αβγών ανήμερα της Μεγάλης Πέμπτης αποτελεί κοινή πρακτική στο σύνολο σχεδόν του Ορθόδοξου κόσμου. Τα κόκκινα αβγά, προχριστιανικό σύμβολο της ζωής, ενισχυμένο από τον συμβολισμό του κόκκινου χρώματος από το αίμα της θυσίας του Χριστού, αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του εθιμοτυπικού των ημερών.Πολλές είναι, ωστόσο, οι περιοχές στις οποίες τα κόκκινα αβγά αποτελούν … μειοψηφία στο πασχαλιάτικο καλάθι και τη θέση τους έχουν πάρει πράσινα, κίτρινα, μοβ ακόμη και ροζ αβγά, ενώ σε άλλες χώρες, κυρίως του σλαβικού κόσμου, τα βαμμένα αβγά αποτελούν μικρά έργα τέχνης, εφάμιλλα των ζωγραφικών πινάκων ή των θρησκευτικών εικόνων.

aaa_400_01

Σχόλια (23) | Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 27783
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 16/04/09 )
Διαβάστε περισσότερα...
Συμβουλές για ψητά στο φούρνο Εκτύπωση
Αξιολόγηση χρήστη: / 5
Τεχνικές
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Τρίτη, 14/04/09

Ότι σας γραφώ παρακάτω είναι οδηγίες της μητέρας μου που κατά γενική ομολογία πετυχαινει τα ψητά παρά πολύ με τέλεια τραγανή κρουστα.Μου έχει γράψει λοιπόν αυτές τις οδηγίες τις οποίες τηρώ ευλαβικά κάθε φορά που ψήνω στο φούρνο και με έχουν βγάλει ασπροπροσωπη.Σας τις δίνω μιας και κάποιοι από εμάς το Πάσχα ίσως ψήσουμε το αρνάκι στην κουζίνα μας!!

Γενικές Οδηγίες για όλα τα ψητά κρέατα στο φούρνο (γουρουνόπουλο, αρνί, γαλοπούλα)

p4190018_400_01
  • Τα ψήνουμε τόσες ώρες όσο είναι το βάρος τους.
  • Το αρνί και το γουρουνόπουλο δεν το βρέχουμε ποτέ από επάνω διότι η πέτσα τους γίνεται σα λάστιχο.
  • Αντιθέτως στη γαλοπούλα επιβάλλεται να βρέχουμε από πάνω με το ζωμό που ψήνεται(κρασι,πορτοκαλι ,λεμόνι και κονιάκ)

Σχόλια (6) | Προσθήκη ως Αγαπημένο (22) | Εμφανίσεις: 29707
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 24/04/09 )
Διαβάστε περισσότερα...
Μυστικά για κουλούρια, τσουρέκια και κέϊκς Εκτύπωση
Αξιολόγηση χρήστη: / 7
Τεχνικές
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Δευτέρα, 13/04/09

Τώρα που  κάνουμε κέικς και ζυμώμνουμε τσουρέκια και κουλούρια, σκέφτηκα να σας γράψω μερικά πράγματα που έμαθα με την εμπειρεία μου, και τα διαπίστωσα στην πράξη. Ίσως  να σας βοηθήσουν για να έχετε καλύτερα και πιό εντυπωσιακά αποτελέσματα

  • light_220Ένα κόλπο για να είναι πιό τραγανά τα κουλουράκια μας σαν κριτσίνια, κι όχι σαν ψωμιά, είναι αν αφαιρέσουμε λίγο αλεύρι (1/2 φλυτζάνι ή και λιγότερο) , και το αντικαταστήσουμε με νισεστέ (κορν φλάουρ). Επίσης στό να γίνουν τραγανά τα κουλουράκια συμβάλει το να προσθέσουμε λίγο κρασί λευκό μέσα στην ζύμη αντι για άλλο υγρό .
  • Πρίν πλάσουμε την ζύμη και τα τσουρέκια μας ή πρίν ανοίξουμε το φύλλο για την πίττα μας, καλό θα είναι να ξεκουράζουμε την ζύμη μας από το ζύμωμα. Ή την σκεπάζουμε με μιά λαδωμένη μεμβράνη, ή πετσέτα , ή την αφήνουμε στο ψυγείο το λιγότερο μισή ώρα. Ο λόγος είναι ό,τι σ΄αυτόν τον χρόνο αναπτύσεται η γλουτένη που το κάνει να πλάθεται ευκολότερα!...

Σχόλια (4) | Προσθήκη ως Αγαπημένο (12) | Εμφανίσεις: 18335
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 17/04/10 )
Διαβάστε περισσότερα...
Λαογραφία της Μαστίχας Εκτύπωση
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Αφιερώματα
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Τρίτη, 07/04/09

Η μαστίχα σε Ελλάδα και Ανατολή

“Να κοιμηθείς χαρίζω του

τη Χίο με τα μαστίχια

και την Κωνσταντινούπολη,

με ούλα τση τα σπίτια”

mx_lao1_01

Αυτό το μικρό νανούρισμα οι Σμυρνιές ψιθύριζαν κάποτε στα παιδιά τους, υπονοώντας πόσο πολύτιμο αλλά και πόσο ακριβό ήταν το μαστίχι. Πραγματικά αν η μαστίχα χρησιμοποιείται στην Ελλάδα σε μικρές ποσότητες, κυρίως για να αρωματιστούν γλυκά, στην Ανατολή ήταν και εξακολουθεί ακόμα και σήμερα να είναι ένα από τα σημαντικότερα μπαχαρικά, το οποίο είναι απαραίτητο στη ζαχαροπλαστική, στα παγωτά, ακόμα και στα φαγητά. Για παράδειγμα στο Πακιστάν ταΐζουν τις κότες με μικρούς κρυστάλλους της μαστίχας για να γεννούν αρωματικά αυγά, στη Σαουδική Αραβία αρωματίζουν το γάλα και το νερό και το πίνουν για την επούλωση του έλκους, ενώ απαραίτητα ο γαμπρός χαρίζει στη νύφη ένα κουτί μαστίχα για να διώξει μακριά από το νέο σπιτικό τα κακά και τους αντίζηλους. Στο Κουβέιτ κοπανίζουν μαστίχα, την αναμιγνύουν με σουσαμόλαδο και τη χρησιμοποιούν ως κατάπλασμα για τα κρυολογήματα.

Σχόλια (4) | Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 8081
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 08/04/09 )
Διαβάστε περισσότερα...
Πασχαλινό αρνί :προετοιμασία και ψήσιμο Εκτύπωση
Αξιολόγηση χρήστη: / 12
Τεχνικές
Έχει υποβληθεί από xanthibax   
Τετάρτη, 01/04/09

Μιας και το Πάσχα πλησιάζει θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας  τις γνώσεις μου για το σουβλιστό αρνί το πατροπαράδοτο!!!Είναι προϊόν εμπειρίας παιδιόθεν!!!( δεν έχω μετρήσει ποτέ πόσα αρνιά έχω ψήσει).Μαζέψτε τους φίλους σας και πειραματίσατε στο ψήσιμο του αρνιού για ένα αξέχαστο Πάσχα!!!!

Τα υλικά μας
  • 1 αρνί  ή κατσίκι ολόκληρο (το βάρος είναι θέμα το πόσα άτομα θα ταΐσετε κι αν τρώτε το ψητό κρύο).
  • Αλάτι πιπέρι ρίγανη
  • Σπάγκο για το ράψιμο ( αυτόν που χρησιμοποιούμε στη μαγειρική)
  • Σακοράφα
  • 1-2 λαδόκολλες
  • Και φυσικά ψησταριά και σούβλα ψησίματος αρνιού με τα κατάλληλα εξαρτήματα.
  • Κάρβουνα ξύλου ή μπόλικα ξύλα.
__400_12

Σχόλια (13) | Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 28354
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 29/11/10 )
Διαβάστε περισσότερα...
<< Αρχική < Προηγούμενα 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Επόμενα > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 86 - 90 από 181