|
Τεχνικές |
Έχει υποβληθεί από margarita79
|
Τετάρτη, 15/04/09 |
"Δεμένο" με παραδόσεις αιώνων, το βάψιμο των αβγών ανήμερα της Μεγάλης Πέμπτης αποτελεί κοινή πρακτική στο σύνολο σχεδόν του Ορθόδοξου κόσμου. Τα κόκκινα αβγά, προχριστιανικό σύμβολο της ζωής, ενισχυμένο από τον συμβολισμό του κόκκινου χρώματος από το αίμα της θυσίας του Χριστού, αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του εθιμοτυπικού των ημερών.Πολλές είναι, ωστόσο, οι περιοχές στις οποίες τα κόκκινα αβγά αποτελούν … μειοψηφία στο πασχαλιάτικο καλάθι και τη θέση τους έχουν πάρει πράσινα, κίτρινα, μοβ ακόμη και ροζ αβγά, ενώ σε άλλες χώρες, κυρίως του σλαβικού κόσμου, τα βαμμένα αβγά αποτελούν μικρά έργα τέχνης, εφάμιλλα των ζωγραφικών πινάκων ή των θρησκευτικών εικόνων. Σχόλια (23) | Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 27783 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια) |
Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 16/04/09 )
|
Διαβάστε περισσότερα...
|
|
|
|
Τεχνικές |
Έχει υποβληθεί από pastaflora
|
Δευτέρα, 13/04/09 |
Τώρα που κάνουμε κέικς και ζυμώμνουμε τσουρέκια και κουλούρια, σκέφτηκα να σας γράψω μερικά πράγματα που έμαθα με την εμπειρεία μου, και τα διαπίστωσα στην πράξη. Ίσως να σας βοηθήσουν για να έχετε καλύτερα και πιό εντυπωσιακά αποτελέσματα - Ένα κόλπο για να είναι πιό τραγανά τα κουλουράκια μας σαν κριτσίνια, κι όχι σαν ψωμιά, είναι αν αφαιρέσουμε λίγο αλεύρι (1/2 φλυτζάνι ή και λιγότερο) , και το αντικαταστήσουμε με νισεστέ (κορν φλάουρ). Επίσης στό να γίνουν τραγανά τα κουλουράκια συμβάλει το να προσθέσουμε λίγο κρασί λευκό μέσα στην ζύμη αντι για άλλο υγρό .
- Πρίν πλάσουμε την ζύμη και τα τσουρέκια μας ή πρίν ανοίξουμε το φύλλο για την πίττα μας, καλό θα είναι να ξεκουράζουμε την ζύμη μας από το ζύμωμα. Ή την σκεπάζουμε με μιά λαδωμένη μεμβράνη, ή πετσέτα , ή την αφήνουμε στο ψυγείο το λιγότερο μισή ώρα. Ο λόγος είναι ό,τι σ΄αυτόν τον χρόνο αναπτύσεται η γλουτένη που το κάνει να πλάθεται ευκολότερα!...
Σχόλια (4) | Προσθήκη ως Αγαπημένο (12) | Εμφανίσεις: 18335 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια) |
Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 17/04/10 )
|
Διαβάστε περισσότερα...
|
|
|
Αφιερώματα |
Έχει υποβληθεί από margarita79
|
Τρίτη, 07/04/09 |
Η μαστίχα σε Ελλάδα και Ανατολή “Να κοιμηθείς χαρίζω του τη Χίο με τα μαστίχια και την Κωνσταντινούπολη, με ούλα τση τα σπίτια” | |
Αυτό το μικρό νανούρισμα οι Σμυρνιές ψιθύριζαν κάποτε στα παιδιά τους, υπονοώντας πόσο πολύτιμο αλλά και πόσο ακριβό ήταν το μαστίχι. Πραγματικά αν η μαστίχα χρησιμοποιείται στην Ελλάδα σε μικρές ποσότητες, κυρίως για να αρωματιστούν γλυκά, στην Ανατολή ήταν και εξακολουθεί ακόμα και σήμερα να είναι ένα από τα σημαντικότερα μπαχαρικά, το οποίο είναι απαραίτητο στη ζαχαροπλαστική, στα παγωτά, ακόμα και στα φαγητά. Για παράδειγμα στο Πακιστάν ταΐζουν τις κότες με μικρούς κρυστάλλους της μαστίχας για να γεννούν αρωματικά αυγά, στη Σαουδική Αραβία αρωματίζουν το γάλα και το νερό και το πίνουν για την επούλωση του έλκους, ενώ απαραίτητα ο γαμπρός χαρίζει στη νύφη ένα κουτί μαστίχα για να διώξει μακριά από το νέο σπιτικό τα κακά και τους αντίζηλους. Στο Κουβέιτ κοπανίζουν μαστίχα, την αναμιγνύουν με σουσαμόλαδο και τη χρησιμοποιούν ως κατάπλασμα για τα κρυολογήματα. Σχόλια (4) | Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 8081 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια) |
Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 08/04/09 )
|
Διαβάστε περισσότερα...
|
|
|
|
<< Αρχική < Προηγούμενα 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Επόμενα > Τελευταία >>
|
Αποτελέσματα 86 - 90 από 181 |