Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Blog άρθρα μελών
Blog άρθρα μελών
Ιδέες και Λύσεις για το σπίτι Εκτύπωση
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Τεχνικές
Έχει υποβληθεί από iwanna   
Τρίτη, 31/03/09

Βάλε λάδι

good_housekeeping_1908_08_a_220

Το λάδι είναι άριστο τονωτικό για τα μαλλιά μας.Βάζουμε 4 μέρη χλιαρό νερό με 1 μέρος λάδι σε έναν ψεκαστή, το κουνάμε καλά να ενωθούν τα υγρά και ψεκάζουμε τα μαλλιά μας μέχρι να μουσκέψουν καλά.Τα τυλίγουμε με πετσέτα και τα κρατάμε έτσι όση περισσότερη ώρα μπορούμε.Μετά τα λούζουμε κανονικά και  τα ξεπλένουμε καλά.

Αυτόματο πότισμα

Αν πρόκειται να απουσιάσουμε μερικές μέρες μπορούμε να ποτίζουμε τις γλάστρες μας κατά την απουσία μας αν γεμίσουμε με νερό μπουκάλια μεγάλα από νερό ή αναψυκτικό και τα βυθίσουμε ανάποδα στο χώμα της κάθε γλάστρας.

Οχι στα άλατα

Τα άλατα από συσκευές,νεροχύτες,κατσαρολικά,κανάτες κ.λ.π εξαφανίζονται με το ξίδι.Γεμίζουμε το σκεύος με ξίδι και νερό το αφήνουμε μερικές ώρες και στη συνέχεια πλένουμε το σκεύος και τι χρησιμοποιούμε χωρίς να υπάρχει η μυρωδιά του ξιδιού.

Σχόλια (7) | Προσθήκη ως Αγαπημένο (7) | Εμφανίσεις: 19549
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 17/04/10 )
Διαβάστε περισσότερα...
Χύτρες Ταχύτητας Εκτύπωση
Αξιολόγηση χρήστη: / 4
Αφιερώματα
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Σάββατο, 28/03/09

Χύτρα ταχύτητας – βασικές αρχές λειτουργίας

Χύτρα ταχύτητας

Η χύτρα ατμού, ή χύτρα ταχύτητας όπως είναι επίσης γνωστή, υπάρχει σχεδόν σε κάθε σπίτι αφού τα πλεονεκτήματα αυτής της μαγειρικής συσκευής είναι πολλά (περιορισμός χρόνου μαγειρέματος, υγιεινότερος και οικονομικότερος τρόπος μαγειρέματος, δεν αλλοιώνονται τα θρεπτικά συστατικά της τροφής, κ.λπ.).

Η μέθοδος μαγειρέματος με ατμό, σε σύγκριση με τον παραδοσιακό τρόπο μαγειρέματος σε φούρνο με γκάζι ή ηλεκτρισμό πλεονεκτεί λόγω της δυνατότητας του ατμού να μεταφέρει με πιο αποτελεσματικό τρόπο ενέργεια για το μαγείρεμα σε σύγκριση με τον αέρα, χωρίς να καεί το φαγητό και χρησιμοποιώντας λιγότερη ενέργεια.

Πως όμως λειτουργεί μια χύτρα ταχύτητας;

Το νερό στο επίπεδο της θάλασσας βράζει στους 100 βαθμούς Κελσίου και μετατρέπεται σε υδρατμούς. Όταν το νερό φτάσει στο σημείο βρασμού, όση περισσότερη θερμότητα και αν του δώσουμε, η θερμοκρασία παραμένει σταθερή. Ο μόνος τρόπος για να αυξήσουμε τη θερμοκρασία του ατμού και το σημείο βρασμού του νερού είναι να αυξήσουμε την πίεση.

Αυτό κάνει και η χύτρα ταχύτητας, αφού το στεγανό δοχείο και το ερμητικά κλειστό καπάκι της δεν επιτρέπουν τη διαφυγή του ατμού. Έτσι, η θερμότητα που παράγεται από τη φωτιά αυξάνει την πίεση εντός της χύτρας.

Σχόλια (1) | Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 26639
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 02/04/09 )
Διαβάστε περισσότερα...
Πως θα αποφύγουμε την οσμή από πλαστικά δοχεία Εκτύπωση
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Τεχνικές
Έχει υποβληθεί από 9696   
Δευτέρα, 23/03/09
t0905taperb_120Μερικές φορές συμβαίνει ένα πλαστικό δοχείο στο οποιό είχαμε αποθηκεύσει φαγητό να μυρίζει αν και πλύθηκε πολύ καλά.
  • Στη περίπτωση αυτή γεμίζουμε το πλαστικό δοχείο (τάπερ)με εφημερίδες κλείνουμε καλά και το αφήνουμε κλειστό με τις εφημερίδες μέσα για 4 ημέρες.

Σχόλια (8) | Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 9419
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 17/04/10 )
Διαβάστε περισσότερα...
Διατήρηση και μεταφορά κατεψυγμένων τροφίμων χωρίς να αποψυχθούν Εκτύπωση
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Τεχνικές
Έχει υποβληθεί από 9696   
Δευτέρα, 23/03/09
  • Για να μεταφέρουμε κατεψυγμένα τρόφιμα θα πρέπει να τα τυλίξουμε σε 4ή5 εφημερίδες και μετά σε πλαστική σακκούλα.

Σχόλια (1) | Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 10817
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 23/03/09 )
Διαβάστε περισσότερα...
Όλα για την Κινέζικη κουζίνα Εκτύπωση
Αξιολόγηση χρήστη: / 4
Αφιερώματα
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Δευτέρα, 23/03/09

Πώς να μαγειρεύετε κινέζικα

chinesefoodicon_220H κινέζικη κουζίνα είναι από τις πιο αγαπητές έθνικ κουζίνες στην Eλλάδα. Kαθώς είναι από τις πιο παλιές κουζίνες στον κόσμο, προσφέρει ποικιλία παρασκευασμάτων. Aντιπροσωπεύει τον κινέζικο πολιτισμό με τον πλούτο, την ποικιλία και τη διαφορετικότητα των γεύσεων που παρουσιάζει. Eπιπλέον, είναι κουζίνα υγιεινή, επειδή είναι πλούσια σε λαχανικά και χαμηλή σε λιπαρά. Συνδυάζει επίσης τις πρωτεΐνες των κρεατικών με τις φυτικές ίνες των λαχανικών και το άμυλο του ρυζιού ή των νουντλς που συνοδεύουν συνήθως τα φαγητά, γεγονός που προσφέρει διατροφική ισορροπία. Σε περίπτωση που αποφασίσετε να μαγειρέψετε κινέζικα, θα πρέπει να ξέρετε τα βασικά τουλάχιστον μυστικά της κουζίνας αυτής.

H παραδοσιακή κινέζικη κουζίνα 

H παραδοσιακή κινέζικη κουζίνα διαφέρει ανάλογα με την περιοχή (Nότια Kίνα, Σανγκάη, Σετσουάν κλπ.). H κουζίνα της κάθε περιοχής έχει τα δικά της χαρακτηριστικά, αλλά γενικά για την κινέζικη κουζίνα ισχύουν ορισμένοι βασικοί κανόνες: 

  • H προετοιμασία των υλικών είναι το σημαντικότερο στάδιο στο μαγείρεμα.
  • Tο μαγείρεμα είναι συνήθως πολύ σύντομο.
  • Tα υλικά κόβονται σε μικρά κομμάτια για να μπορούν να ψήνονται γρήγορα.
  • Tα λαχανικά, τα θαλασσινά και το ρύζι είναι από τα πιο διαδεδομένα υλικά στην κινέζικη κουζίνα.
  • Tο ευρύτερα διαδεδομένο σκεύος στην κινέζικη κουζίνα είναι το γουόκ, ένα σκεύος με στρογγυλή βάση και κοίλες πλευρές, που είναι ιδανικό για τηγάνισμα.
  • Tα φαγητά έχουν περιορισμένο λίπος, γιατί μαγειρεύονται με λίγο λάδι (σπορέλαιο) και άλιπες σάλτσες.

Σχόλια (2) | Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 21863
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 17/04/10 )
Διαβάστε περισσότερα...
<< Αρχική < Προηγούμενα 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Επόμενα > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 91 - 95 από 181