Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Κρέατα arrow Μοσχαράκι με μαυροδάφνη
Μοσχαράκι με μαυροδάφνη Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 6
Έχει υποβληθεί από al1975   
Τετάρτη, 24/10/07
Ευρετήριο άρθρου
Μοσχαράκι με μαυροδάφνη
Σελίδα 2
dsc01533_400
Υλικά:
  • 1 χτένι , αν δεν βρείτε ή αν δεν το θέλετε πάρτε νουά ή σπαλονουά
  • 1/2 μπουκάλι μαυροδάφνη
  • 1 κρεμμύδι ολόκληρο
  • 2 κουταλιές σούπας βαλσάμικο glaze
  • 2 σφηνάκια κονιάκ
  • μανιτάρια φρέσκα περίπου 1/2 kg
  • πιπέρι σε κόκκους
  • λίγο corn flour
Εκτέλεση:
  • dsc01533_400Σωτάρουμε με λάδι και λίγο καλό βούτυρο το χτένι ολόκληρο μαζί με το κρεμμύδι.
  • Σβήνουμε με το κονιάκ και τη μαυροδάφνη
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει και αλατοπιπερώνουμε.
  • Βγάζουμε το κρέας απο την κατσαρόλα , το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε φέτες.
  • Σε τηγανάκι σωτάρουμε ελαφρά τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες με λίγο βούτυρο.
  • Αν βρείτε μικρά μανιταράκια μπορείτε να τα βάλετε ολόκληρα ή να τα κόψετε στη μέση.
  • Περνάμε το ζουμί του κρέατος απο σίτα λιώνοντας και ότι έχει μείνει απο το κρεμμύδο μας.
  • Φέρνουμε το ζουμί σε βρασμό προσθέτουμε το κονιάκ και το μπαλσάμικο ρίχνουμε μέσα τα μανιτάρια.
  • Δένουμε την σάλτσα μας με λίγο corn flour αν χρειαστέι και διορθώνουμε το αλάτι.
  • Ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα το κρέας , αφήνουμε να πάρει καλή βράση και κατεβάζουμε.Ταιριάζει πολύ με πουρε γλυκοπατάτας, καρότου και κάστανου.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (29) | Εμφανίσεις: 41099
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (22)
16. 05-11-2007 18:45
 
Αγγελική σ' αγαπώ πολύ!!! Το φαγητό ήταν από τα καλύτερα που έχω φάει!!! Βάζω και φωτό να μου πεις κι εσύ τη γνώμη σου. Εκανα και πουρέ γλυκοπατάτας με λίγο βουτυράκι και γάλα. Τι να λέμε!! Συγχαρητήριαααααααα 
 
 
zoi
17. 05-11-2007 15:45
 
Ααααααα!!!τι ωράια φωτογραφία! 
Καλέ ούτε εγώ που το έχω φτιάξει χιλιάδες φορές δεν το πετυχαίνω έτσι! 
Πολύ χάρηκα Ζωή μου που σου άρεσε το φαγητό!  
:zzz
 
al1975
18. 05-11-2007 15:58
 
Ευχαριστώ ευχαριστώ (άσε που το Σάββατο άργησα να ξυπνήσω λόγω παρασκευοβραδοκρεπάλης και παρά λίγο θα τρώγαμε τα λυσσακά μας, οπότε επιστράτευσα τη χύτρα και το έβρασα για 1 ώρα τελικά κι έγινε λουκουμάκι)
 
zoi
19. 05-11-2007 17:29
 
Πολύ χρήσιμη η πληροφορία για την χύτρα Ζωίτσα, ξέρω οτι πολύς κόσμος χρησιμοποιεί χύτρα
 
al1975
20. 05-11-2007 20:25
 
συγχαρητηρια και στις δυο σας κοριτσια!!!αγγελικη για τη συνταγη ζωη για την πετυχημενη εκτελεση. 
μπραβο εκληκικο πιατο!!!!!! 
να προτεινω βρε κοριτσια να ποσταριστει η φωτο στην αρχη της συνταγης αν συμφωνει και η ζωη βεβαια να φαινεται?εχει κρυφτει στη δευτερη σελιδα των σχολιων και ειναι κριμα...κανονιστε το μεταξυ σας
 
margarita79
21. 06-11-2007 11:31
 
Από μένα κανένα πρόβλημα φυδικά :zzz Αγγελική μπορείς να την κάνεις ότι θέλεις τη φωτό. :grin :grin
 
zoi
22. 13-01-2008 18:39
 
Πολύ καλή η συνταγή σου, Αγγελική! Βρήκα χτένι, πολύ καλό κομμάτι, και έγινε λουκούμι! Έδεσε και η σαλτσούλα, το συνόδευσα με πουρέ πατάτας (γλυκοπατάτα δε βρίσκω με τίποτα), και ρυζάκι για μένα λόγω δίαιτας, και μας άρεσε πολύ! Σε ευχαριστούμε πολύ για την ωραία συνταγή!
 
katerina

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.



Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 05/03/10 )