Επιλογές μελών
Βασικό Μενού
Τυριά της Κρήτης |
Έχει υποβληθεί από EYH2 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Πέμπτη, 25/10/07 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Οι ρίζες της αιγοπροβατοτροφίας στην Κρήτη χάνονται μέσα στους μύθους της αρχαιότητας. Λέγεται πως τα γαλακτοκομικά προϊόντα της Κρήτης έθρεψαν τον μεγάλο θεό τον Δία, που γεννήθηκε σ’ ένα σπήλαιο, έχοντας συντροφιά και τροφό του μιαν αίγα, την Αμάλθεια.Από τότε η κτηνοτροφία στην Κρήτη δεν έχει αλλάξει χαρακτήρα. Στηρίζεται σε μικρά ζώα και στην ελεύθερη βοσκή.Η μόνη διαφορά της από το παρελθόν βρίσκεται στο ότι η επεξεργασία γάλακτος δεν γίνεται πλέον στις στάνες αλλά σε σύγχρονες τυροκομικές εγκαταστάσεις
Ας δούμε μερικά από τα παραδοσιακά τυριά της Κρήτης, μερικά γνωστά και σε σας:. Μυζήθρα γλυκιά φρέσκια Μυζήθρα ξερή (Ανθότυρος ξερός) Κεφαλογραβιέρα Μαλάκα ή τυρομαλάκα Στακοβούτυρο Στάκα ή ανθόγαλο Σημ.: Με αφορμή την απορία της Βάγγο χθες στο chat για ένα τυρί, αποφάσισα να σας παρουσιάσω μερικά από τα τυριά της Κρήτης (Βοηθήθηκα από τις γνώσεις του πατέρα μου αλλά και από ένα βιβλίο μαγειρικής που διαθέτω το «Κρητική Κουζίνα». Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 12629 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 16/12/07 ) |
Σας προτείνουμε :
|
|
Συζητήσεις
- Τι θα φάμε σήμερα 25/04/2024
- Τι θα φάμε σήμερα 19/04/2024
- Τι θα φάμε σήμερα 15/04/2024
- Τι θα φάμε σήμερα 14/03/2024
- Τι θα φάμε σήμερα 05/01/2024
- Τι θα φάμε σήμερα 26/10/2023
- Τι θα φάμε σήμερα 06/10/2023
- Τι θα φάμε σήμερα 28/09/2023
- Τι θα φάμε σήμερα 10/09/2023
- Τι θα φάμε σήμερα 05/09/2023
- Τι θα φάμε σήμερα 25/08/2023
- Τι θα φάμε σήμερα 23/08/2023