Υλικά : - 1 1/2 κιλό αρνάκι
- 850 γρ. αλεύρι
- 1 γιαούρτι
- 250 γρ. βούτυρο
- 1 κιλό μυζήθρα γλυκιά
- 1 ματσάκι δυόσμο
- 1/2 κιλό στάκα
- 1 αυγό
- αλατοπίπερο
- σουσάμι
Εκτέλεση : Πλένουμε και βράζουμε το κρέας στο νερό για 1 ώρα. Το ξεκοκαλίζουμε, το βάζουμε σε μια πιατέλα και το αλατοπιπερώνουμε. Ανοίγουμε 2 φύλλα πάχους 0,5 cm με το αλεύρι, το γιαούρτι και το βούτυρο. το βουτυρώνουμε και απλώνουμε το 1 φύλλο στο ταψί, βάζουμε από πάνω μία στρώση μυζήθρα τη μισή στάκα το δυόσμο και τα κομμάτια του κρέατος πάνω στη μυζήθρα, βάζουμε μια δεύτερη στρώση από τα ιδια και τα σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο. Ενώνουμε το πάνω με το κάτω φύλλο πιέζοντάς τα με τα δάχτυλά μας, να ενωθούν καλά ώστε να μη χυθούν τα υλικά μας κατα το ψήσιμο, το αλείφουμε με το αυγό, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε 1 ώρα περίπου, στους 180 C. Tips: κάνουμε τρύπες στο φύλλο με μία οδοντογλυφίδα για να μην ανοίξει στο ψήσιμο. Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 10541 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |