Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρνάκι σκεπαστό! Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 5
Έχει υποβληθεί από KATE   
Πέμπτη, 25/10/07
Υλικά : 
  • 1 1/2 κιλό αρνάκι
  • 850 γρ. αλεύρι
  • 1 γιαούρτι
  • 250 γρ. βούτυρο
  • 1 κιλό μυζήθρα γλυκιά
  • 1 ματσάκι δυόσμο
  • 1/2 κιλό στάκα
  • 1 αυγό
  • αλατοπίπερο
  • σουσάμι
Εκτέλεση :

Πλένουμε και βράζουμε το κρέας στο νερό για 1 ώρα.
Το ξεκοκαλίζουμε, το βάζουμε σε μια πιατέλα και το αλατοπιπερώνουμε.

Ανοίγουμε 2 φύλλα πάχους 0,5 cm με το αλεύρι, το γιαούρτι και το βούτυρο. το βουτυρώνουμε και απλώνουμε το 1 φύλλο στο ταψί, βάζουμε από πάνω μία στρώση μυζήθρα τη μισή στάκα το δυόσμο και τα κομμάτια του κρέατος πάνω στη μυζήθρα, βάζουμε μια δεύτερη στρώση από τα ιδια και τα σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο. Ενώνουμε το πάνω με το κάτω φύλλο πιέζοντάς τα με τα δάχτυλά μας, να ενωθούν καλά ώστε να μη χυθούν τα υλικά μας κατα το ψήσιμο, το αλείφουμε με το αυγό, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε 1 ώρα περίπου, στους 180 C.

Tips: κάνουμε τρύπες στο φύλλο με μία οδοντογλυφίδα για να μην ανοίξει στο ψήσιμο.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 8243
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 26-10-2007 08:27
 
ΑΧ!αυτες οι κρητικές συνταγές σκέτη κόλαση!!!φανταστικο φαγητο το έχω φαη στη κρητη.ΣΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
 
LITSA5
2. 26-10-2007 10:08
 
Tι συνταγή είναι αυτή. Μου τρέχουν τα σάλια. Βρε Kate μου αν δεν έχουμε στάκα τι μπορούμε να βάλουμε?
 
Mary
3. 26-10-2007 10:54
 
για δες εδω: http://www.gourmed.gr/greek/greek-recipes/1/17/1505/%CE%A3%CF%84%CE%AC%CE%BA%CE%B1.htm
 
KATE

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 20/03/10 )