Φαγητό αρκετά χοληστερονούχο αλλά πεντανόστιμο. Η συνταγή αυτή έχει παρουσιαστεί στο Μπουκιά σε συχώριο. Την έχω φτιάξει μόνο μια φορά στη Σκόπελο σε φούρνο με ξύλα. Οι ποσότητες των υλικών φυσικά μπορούν να μειωθούν για να γίνει ένα κυριακάτικο γεύμα. Μη τρομάζετε από το πολύ βούτυρο. Ούτως ή άλλως αυτό μένει στο ταψί και όχι πάνω στο κρέας. Αφήνει όμως μια απίθανη νοστιμιά.
Υλικά - 4 κιλά αρνί από μπούτι
- 2 κιλά πατάτες ολόκληρες (όχι πολύ μικρές)
- 1 κιλό ντομάτες λιωμένες
- 1 κεφάλι σκόρδα ακαθάριστα
- 1 ποτήρι χυμός λεμονιού
- 2 κ.σ. μπαχάρι σε κόκκους
- 1 κιλό βούτυρο φρέσκο!!
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο ταψί βάζουμε το αρνί και τις πατάτες. Ρίχνουμε από πάνω το μπαχάρι, μπόλικο αλατοπίπερο, το λεμόνι, τις ντομάτες, τα σκόρδα (ακαθάριστα) και στο τέλος το βούτυρο. Προσθέτουμε 1/2 ποτήρι νερό και το σκεπάζουμε με ένα άλλο ταψί. Ψήνουμε σε κλειστό φούρνο με ξύλα για 5 ώρες. Καλή σας όρεξη. Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 12543 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |