Υλικά:
- 1 μεγάλο χωριάτικο λουκάνικο της επιλογής σας - αρκεί να είναι νωπό, όχι αυτά τα ξερά που έχουν μερικές φοτές τα S/M.
- 1 ποτήρι κρασιού κρασί λευκό, κόκκινο, ότι έχουμε
- 2 πορτοκάλια το χυμό
- 1 μικρό κλαράκι φρέσκο δεντρολίβανο (αν υπάρχει)
Παρασκευή:
Βάζουμε σε ένα τηγάνι με καπάκι ή σε μια ρηχή κατσαρόλα το λουκάνικο τυλιγμένο σαν σαλιγκάρι ώστε να χωράει, με ελάχιστο λάδι, και το σωτάρουμε να πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές. Σβήνουμε με το κρασί, και μόλις περάσει η πρώτη ταραχή και καταλαγιάσει ο κοχλασμός, ρίχνουμε και το πορτοκάλι και το δεντρολίβανο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και καπακώνουμε. Αφήνουμε να μαγειρευτεί μέχρι να δέσει η σάλτσα, γυρνώντας το 1-2 φορές κατά τη διάρκεια. Θα χρειαστεί περίπου 10 λεπτά. Σερβίρουμε σε μια πιατέλα, μαζί με τη σάλτσα και ψωμί φρυγανισμένο. Απαραιτήτως συνοδεύουμε με κρασί! Με τον ίδιο τρόπο γίνεται και χοιρινό ψαρονέφρι, ή μοσχάρι κομμένο μπουκιές αλλά ο μεζές είναι το λουκάνικο. Προσθήκη ως Αγαπημένο (11) | Εμφανίσεις: 16391 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |