Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Λουκάνικα με πορτοκάλι Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 4
Έχει υποβληθεί από arhontia   
Κυριακή, 28/10/07

Υλικά:

  • 1 μεγάλο χωριάτικο λουκάνικο της επιλογής σας - αρκεί να είναι νωπό, όχι αυτά τα ξερά που έχουν μερικές φοτές τα S/M.
  • 1 ποτήρι κρασιού κρασί λευκό, κόκκινο, ότι έχουμε
  • 2 πορτοκάλια το χυμό
  • 1 μικρό κλαράκι φρέσκο δεντρολίβανο (αν υπάρχει)

Παρασκευή:

Βάζουμε σε ένα τηγάνι με καπάκι ή σε μια ρηχή κατσαρόλα το λουκάνικο τυλιγμένο σαν σαλιγκάρι ώστε να χωράει, με ελάχιστο λάδι, και το σωτάρουμε να πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές. Σβήνουμε με το κρασί, και μόλις περάσει η πρώτη ταραχή και καταλαγιάσει ο κοχλασμός, ρίχνουμε και το πορτοκάλι και το δεντρολίβανο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και καπακώνουμε. Αφήνουμε να μαγειρευτεί μέχρι να δέσει η σάλτσα, γυρνώντας το 1-2 φορές κατά τη διάρκεια. Θα χρειαστεί περίπου 10 λεπτά. Σερβίρουμε σε μια πιατέλα, μαζί με τη σάλτσα και ψωμί φρυγανισμένο. Απαραιτήτως συνοδεύουμε με κρασί!

Με τον ίδιο τρόπο γίνεται και χοιρινό ψαρονέφρι, ή μοσχάρι κομμένο μπουκιές αλλά ο μεζές είναι το λουκάνικο.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (11) | Εμφανίσεις: 16391
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (5)
1. 28-10-2007 13:25
 
Δεν ξέρω γιατί, αλλά μου θύμισε αυτή η συνταγή Σπάρτη. Χωρίς δεντρολίβανο, μου το έχουν σερβίρει πολλές φορές στη Λακωνία. Έχουν βέβαια και φοβερά λουκάνικα εκεί. Με δεντρολίβανο θα πρέπει να είναι φοβερός μεζές και θα "σηκώνει" πολύ κρασάκι :p
 
admin
2. 28-10-2007 13:45
 
Αυτό θα έλεγα κι εγώ. Ωραίος μεζές για κρασάκι... τώρα ειδικά που χειμωνιάζει... 
Ευχαριστούμε Αρχοντία για την συνταγή.
 
sgr
3. 28-10-2007 16:40
 
Και γω στη Μάνη πρωτοδοκίμασα λουκάνικα με πορτοκάλι, μόνο που εκεί έβρασαν σε νερό τα λουκάνικα μαζί με τα πορτοκάλια κομμένα στα τέσσερα μαζί με τη φλούδα τους. Μου έδωσε όμως την ιδέα του συνδυασμού και κατέληξα σ΄αυτή την συνταγή. Εγώ μέχρι τότε ή ψητά ή τηγανιτά τα έκανα, τώρα σχεδον πάντα τα φτιάχνω έτσι.
 
arhontia
4. 29-10-2007 08:56
 
Πάρα πολύ καλή συνταγή!Εγώ τα κάνω βραστά με κρασί, νερό πορτοκάλοφλουδα και μπαχαρικά, με μια συνταγή που είχε δώσει η Σταυρούλα στο hungry.Τα είχα κάνει και την Παρασκευή και όσα περίσσεψαν τα έβαλα στο ψυγειό σε βάζο σκεπασμένα με λαδάκι.
 
al1975
5. 29-10-2007 20:38
 
ΣΗΜΕΡΑ ΕΚΑΝΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ SUPER! 
BRAVO ΑΡΧΟΝΤΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ.
 
kate

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 13/04/10 )