Αυτό το φαγητό το είχα διαβάσει κάποια στιγμή στο hungry αλλά δεν θυμάμαι ακριβώς που και δεν μπόρεσα και να το βρω. Έτσι έκανα του κεφαλιού μου. Βγήκε πολύ νόστιμο αλλά κατάμαυρο πράγμα το οποίο δεν με πείραξε καθόλου. Έφτιαξα κι ένα ρυζάκι σπυρωτό για συνοδεία και μοσχοφάγαμε.
Υλικά:
- ½ κιλό μοσχαράκι ποντίκι (4 κομμάτια)
- 1 πακέτο μανιτάρια πλευρώτους
- 1 κρεμμύδι μεγάλο σε φέτες
- Μισό μπουκάλι ξύδι μπαλσάμι (το μικρό μπουκάλι)
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Λίγο corn flour
Εκτέλεση:
Σε μια χύτρα ταχύτητας σοτάρουμε καλά τα κομμάτια του μοσχαριού σε λίγο ελαιόλαδο, προσθέτουμε το κρεμμύδι και σβήνουμε με το ξύδι. Προσθέτουμε 1 ποτηράκι του κρασιού νερό ή και λιγότερο (ανάλογα με το πόση σάλτσα θέλουμε να έχει το φαγητό μας - εμένα μου αρέσει να έχει αρκετή σαλτσούλα) και βράζουμε με κλειστή τη χύτρα για 20 λεπτά. Ανοίγουμε τη χύτρα και προσθέτουμε τα μανιτάρια, αλάτι, πιπέρι και βράζουμε για άλλα 50 λεπτά με τη χύτρα κλειστή. Τέλος ανοίγουμε τη χύτρα και δένουμε τη σάλτσα με λίγο corn flour. Καλή επιτυχία!!!
Προσθήκη ως Αγαπημένο (14) | Εμφανίσεις: 20931 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |