Υλικά: - 1 πακέτο (1/2 κιλό) φασόλια γίγαντες
- 3 κρεμμύδια μεγάλα
- 2 σκελίδες σκόρδο
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1 κουτι ντοματάκια ψιλοκομμένα
- 1 κ.σ. πελτέ
- λάδι
- αλάτι - πιπέρι
Εκτέλεση Μουσκεύουμε απο βραδύς τους γίγαντες και την επόμενη μέρα τους βράζουμε περίπου 1ώρα (ή 20' στη χύτρα). Τους σουρώνουμε και τους ρίχνουμε σε ταψί. Σε κατσαρόλα σωτάρουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα και το σκόρδο. Ριχνουμε τα ντοματάκια, τον πελτέ αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να βράσει λίγο η σάλτσα. Τη ρίχνουμε και αυτή στο ταψί με τους γίγαντες και προσθέτουμε λίγο λάδι και το μαϊντανό (αν θέλουμε βάζουμε κι αλλα μυρωδικά π.χ σέλινο ή άνιθο). Ανακατεύουμε καλά και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να γίνουν τα φασόλια και να δέσει η σάλτσα. Καλή όρεξη!
Προσθήκη ως Αγαπημένο (22) | Εμφανίσεις: 32106 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |