Αγαπημένο φαγητό του μπαμπά μου. Το φτιάχνουμε συχνά στο σπίτι είτε με φρέσκια σουπιά είτε με κατεψυγμένη. Το λάδι μπορεί να μειωθεί στο μισό αν δεν το θέλετε τόσο λαδερό. Εμείς είμαστε της <βουτιάς> οπότε βάζουμε λίγο περισσότερο.
Υλικά
- 1 κιλό σουπιές
- 2 μεγάλα κρεμμύδια ξερά
- 1 ματσάκι άνιθο ή μάραθο
- 3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 1 κιλό σπανάκι
- 2 κουταλιές πελτέ ντομάτας
- 2 φλυτζάνια λάδι
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε τις σουπιές και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Κόβουμε τα ξερά κρεμμύδια σε φέτες (όχι στον τρίφτη), και τα ρίχνουμε μαζί με τις σουπιές σε κατσαρόλα χωρίς νερό. Μόλις αρχίσει να αχνίζει η σουπιά ρίχνουμε τη μία κούπα λάδι. Αφού τσιγαριστούν καλά ρίχνουμε τρεις κούπες νερό και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν. Θα πρέπει να βράσει κανονικά η σουπιά (όχι να μισοβράσει). Παράλληλα πλένουμε και κόβουμε το σπανάκι (όχι ψιλοκομμένο), τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον άνιθο. Μόλις είναι έτοιμη η σουπιά προσθέτουμε τα χορταρικά, τον πελτέ και το υπόλοιπο λάδι. Τέλος ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Το αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά ακόμα. Καλή σας όρεξη! Προσθήκη ως Αγαπημένο (19) | Εμφανίσεις: 42038 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |