Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Σουπιές με σπανάκι Νο.01 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 11
Έχει υποβληθεί από Mary   
Πέμπτη, 01/11/07
p2030005_400
Αγαπημένο φαγητό του μπαμπά μου. Το φτιάχνουμε συχνά στο σπίτι είτε με φρέσκια σουπιά είτε με κατεψυγμένη. Το λάδι μπορεί να μειωθεί στο μισό αν δεν το θέλετε τόσο λαδερό. Εμείς είμαστε της <βουτιάς> οπότε βάζουμε λίγο περισσότερο.
Υλικά
  • 1 κιλό σουπιές
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια ξερά
  • 1 ματσάκι άνιθο ή μάραθο
  • 3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1 κιλό σπανάκι
  • 2 κουταλιές πελτέ ντομάτας
  • 2 φλυτζάνια λάδι
  • αλάτι
  • πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε τις σουπιές και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Κόβουμε τα ξερά κρεμμύδια σε φέτες (όχι στον τρίφτη), και τα ρίχνουμε μαζί με τις σουπιές σε κατσαρόλα χωρίς νερό. Μόλις αρχίσει να αχνίζει η σουπιά ρίχνουμε τη μία κούπα λάδι. Αφού τσιγαριστούν καλά ρίχνουμε τρεις κούπες νερό και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν. Θα πρέπει να βράσει κανονικά η σουπιά (όχι να μισοβράσει). Παράλληλα πλένουμε και κόβουμε το σπανάκι (όχι ψιλοκομμένο), τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον άνιθο. Μόλις είναι έτοιμη η σουπιά προσθέτουμε τα χορταρικά, τον πελτέ και το υπόλοιπο λάδι. Τέλος ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Το αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά ακόμα.
Καλή σας όρεξη!
Προσθήκη ως Αγαπημένο (19) | Εμφανίσεις: 42038
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (13)
1. 01-11-2007 09:15
 
Και εμένα μου αρέσει πολύ αυτό το φαγητό αλλά το φτιάχνω σπάνια γιατί δεν το συμπαθεί ο καλός μου. Κλαψ.
 
elie
2. 01-11-2007 09:47
 
Και μενα τ'αγαπημενο μου φαγητο, και πολυ βιταμινουχο.Πολυ καλα εκανες μαιρη και μας το θυμισες!!και αν βαλετε μπολικο μαραθο αντι ανηθου ειναι σκετη γλυκα!!
 
LITSA5
3. 07-02-2009 15:55
 
Είδα τις σουπιές σήμερα στη λαϊκή και τις ζήλεψα!! Το έφτιαξα όπως ακριβώς λες κι ιδού το αποτέλεσμα!!!
 
xanthibax
4. 09-02-2009 09:11
 
Με έσκισες στη φωτό Ξανθή! :eek Χαίρομαι που σας άρεσε!
 
Mary
5. 12-10-2009 12:44
 
κοριτσια ποση ωρα περιπου θελουν για να γινουν οι σουπιες? τελεια συνταγη!
 
margie
6. 13-10-2009 09:57
 
Margie εξαρτάται από το πόσο χοντρή είναι η σουπιά σου. Πάντως η δική μου έβρασε σε 1.30 ώρα περίπου και άλλα 10 λεπτά με το σπανάκι. Θα τη δοκιμάσεις και αν είναι μαλακή τότε θα ρίξεις τα χορταρικά.
 
Mary
7. 09-11-2009 19:37
 
Εμάς επειδή το συγκεκριμένο φαγητό δεν μας αρέσει με ντομάτα, δεν βάζω και στο τέλος κάνω αυγολέμονο! Κάντε το και θα με θυμηθήτε! Είναι σαν να τρως φρικασέ με σουπιές όμως! Τέλειο!
 
linmak88
8. 10-11-2009 12:53
 
Αυγολέμονο δεν το έχω σκεφτεί ποτέ να κάνω τις σουπιές... Αλλά το φρικασέ το λατρεύω... Θα το δοκιμάσω σίγουρα!
 
Mary
9. 10-11-2009 18:32
 
Μμμμ, ωραία ιδέα το φρικασέ ;)
 
Flora
10. 14-11-2009 22:56
 
Μαίρη θέλω να σ΄ευχαριστήσω εκ μέρους της αδερφής μου για τη συνταγή σου. Ηθελε μια μέρα να κάνει σουπιές με σπανάκι και της εκτύπωσα τη συνταγή σου! Αρεσε σε όλους και όσοι έχουν φαει έχουν πάρει και αυτοί τη συνταγή σου. Τις ευχαριστίες της λοιπόν και την ψήφο της γιατί όποτε τις φτιάχνει με ρωτάει αν σου έγραψα
 
voula
11. 16-11-2009 18:13
 
Χαίρομαι που άρεσει σε όλη την οικογένεια η συνταγή μου. :)
 
Mary
12. 20-11-2012 21:14
 
Καλα το φαγητακι απλα τα σπαει,μπραβο Mary.
 
kostasmpakoulis
13. 11-12-2012 21:37
 
Mary μολις το εβγαλε απο το ματι η γυναικα μου και δοκιμασα..απλα δεν μπορω να φανταστω κατι καλυτερο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 
jslam

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 17/02/10 )