Όπως λέει και το όνομά του είναι μια τυρόπιτα για τις τεμπέλες. Δεν χρειάζεται πολύ διαδικασία, δεν λερώνεις πολλά αντικείμενα και κυρίως γίνεται πεντανόστιμη. Υλικά
- 1/2 κιλό φέτα σκληρή
- 5 αυγά
- 250 γραμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 250 γραμ. γιαούρτι πρόβειο
- 1 ποτήρι νερό
- 1 ποτήρι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- αλάτι, πιπέρι
- Φρυγανιά τριμμένη
Εκτέλεση
Τρίβουμε την φέτα στο χοντρό του τρίφτη. Χτυπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε στη φέτα. Προσθέτουμε το γιαούρτι, το βούτυρο, το νερό, λίγο αλάτι, μπόλικο πιπέρι και τέλος το αλεύρι. Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ και το πασπαλίζουμε με μπόλικη φρυγανιά. Ρίχνουμε το μείγμα και ξαναπασπαλίζουμε με φρυγανιά. Ψήνουμε την πίτα για 1 ώρα περίπου σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς. Προσθήκη ως Αγαπημένο (14) | Εμφανίσεις: 19420 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |