ΥΛΙΚΑ
- 4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φακελάκι μπέικιν
- ½ κουταλάκι του γλυκού σόδα
- ½ κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο τριμμένο
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλλα
- 1 φλιτζάνι λάδι
- 1½ φλιτζάνι ζάχαρη
- Χυμό 2 πορτοκαλιών και λίγο ξύσμα
- ½ φλιτζάνι νερό
- 1 φλιτζάνι μαύρες σταφίδες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, ρίχνουμε πρώτα τις σταφίδες, τις ανακατεύουμε, και στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη, το μπέικιν, τη σόδα, τα κανελογαρίφαλα και το ξύσμα. Ανακατεύουμε το μείγμα, προσθέτουμε το νερό, το χυμό πορτοκαλιού και το λάδι, το ζυμώνουμε καλά για να ενωθούν όλα τα υλικά και το γυρίζουμε σε λαδωμένο ταψί. Ψήνουμε στους 170-200 βαθμούς C για 1 ώρα.
Επειδή είμαι φοιτήτρια και δεν υπάρχει μίξερ στο σπίτι, ψάχνω για συνταγές εύκολες, στις οποίες τα ανακατεύεις 'ολα μαζί και τα ''πέτας'' στο φούρνο!!την συνταγή την βρήκα σε ένα forum και την έφτιαξα, βγήκε υπέροχη, σαν κεικ, σαν βασιλοπιτα, φοβερή!! σας την προτείνω ανεπιφύλακτα!! Προσθήκη ως Αγαπημένο (12) | Εμφανίσεις: 18267 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |