Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Κριθαρότο Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 7
Έχει υποβληθεί από Katerina   
Κυριακή, 18/11/07
img_1483_400

Μια πεντανόστιμη συνταγή για κριθαράκι, σαν ριζότο, εύκολη και γρήγορη.

Η συνταγή είναι του Αλέξανδρου Γιώτη, από το περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος Σεπτεμβρίου. Έκανα κάποιες αλλαγές στις δοσολογίες, καθώς τα 250 γρ. κριθαράκι της αρχικής συνταγής για 4 άτομα δεν θα μας έφταναν ούτε για δείγμα!!!

Υλικά (για 4 μερίδες):
  • περίπου 500 γρ. ζωμό λαχανικών (εγώ έβαλα 1 κύβο λαχανικών διαλυμένο σε ζεστό νερό)
  • 400 γρ. κριθαράκι
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1,5 σκελίδα σκόρδου λιωμένη
  • 1,5 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
  • 1,5 μεγάλη ντομάτα τριμμένη
  • κομματάκια φέτας περίπου 200 γρ.
  • 3 πρέζες θυμάρι (εγώ δεν είχα και έβαλα ρίγανη)
  • 1 πρέζα κρόκου Κοζάνης
  • 2-3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά σούπας βούτυρο
  • αλάτι (με μέτρο, αν βάλετε κύβο λαχανικών), πιπέρι
Εκτέλεση:

Τσιγαρίζουμε το κριθαράκι με το λάδι σε βαθύ τηγάνι με βαρύ πάτο. Επίσης, μπορούμε να ρίξουμε το κριθαράκι σε δύο δόσεις, για να έχουμε δύο χρώματα. Μόλις πάρει χρώμα, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ανακατεύουμε συνεχώς. Σβήνουμε με το κρασί, στο οποίο έχουμε βάλει από πριν τον κρόκο να μουλιάσει.

Προσθέτουμε τη ντομάτα, πάντα ανακατεύοντας, αλατίζουμε και πασπαλίζουμε με το θυμάρι. Το ζεστό ζωμό λαχανικών το προσθέτουμε σιγά-σιγά, και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. Όταν το κριθαράκι είναι έτοιμο, περίπου μετά από 20’, ανακατεύουμε το βούτυρο για να γυαλίσει και τελειώνουμε με τη φέτα.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (14) | Εμφανίσεις: 17345
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 05-11-2009 08:32
 
Μία εικόνα, χίλιες λέξεις!!! 
Αγαπημένο φαγητό :zzz
 
Flora
2. 23-06-2012 17:20
 
Αξίζει να το δοκιάσετε! Πρωτότυπο στην απλότητά του.
 
REBA

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 21/10/09 )