Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Κοτόπουλο στήθος γεμιστό Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 4
Έχει υποβληθεί από al1975   
Τετάρτη, 21/11/07
Υλικά
  • 1 μεγάλο στήθος κοτόπουλο
  • 1 πράσο
  • μισό πράσινο μήλο
  • 6 μεγάλα μανιτάρια
  • 3 λιαστές ντομάτες
  • ελάχιστο ξύσμα πορτοκαλιού
  • λίγο θυμάρι
  • αλάτι , πιπέρι
  •  φέτες μπέικον, τόσες όσες να καλύψουν το φιλέτο
  • κόκκινο κρασί ( vinsanto κατά προτίμηση αλλά και μια μαυρο δάφνη κάνει)
  •  1 ποτήρι ζωμό κοτόπουλου
  • βούτυρο
  • λάδι
Εκτέλεση

Εχουμε ζητήσει απο τον χασάπη μας να μας βγάλει το στήθος απο το κοτόπουλο και να το χυπήσει να πλατύνει.
Κόβουμε σε μικρά κομματάκια τα λαχανικά μας και την λιαστή ντομάτα περασμένη απο το μουλτι και τα σωτάρουμε με λάδι να μαραθούν.Σβήνουμε με κόκκινο κρασί και ρίχνουμε το μήλο σε μικρούς κύβους και το σωτάρουμε μέχρι να λιώσει.Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε λίγο θυμάρι και το ξύσμα.
Αφήνουμε να κρυώσει και απλώνουμε την γέμιση στο φιλέτο που το έχουμε καρυκευσει και απο τις 2 πλευρές.
Τυλίγουμε σε ρολλό και δένουμε με κλωστή.Το σωτάρουμε με λάδι καλά σε μέτρια φωτιά να ροδίσει απο όλες τις πλευρές. Το βγαζουμε, στερεώνουμε τις φέτες του μπέικον με οδοντογλυφίδες και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 20-30 λεπτά.
Το βγάζουμε και αφαιρούμε τις μπέικον. Το αφήνουμε να σταθέι 10 λεπτά πριν το κόψουμε και το συνοδευουμε με σάλτσα που κάνουμε ως εξής:
Στο τηγάνι που σωτάραμε το κοτόπουλο ρίχνουμε 1 ποτήρι κρασί και το ζωμό και την βράζουμε μέχρι να εξατμιστέι.Προς το τέλος ρίχνουμε μια κουταλιά βούτυρο.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 8277
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 22-11-2007 00:04
 
Μμμ Αγγελική τέλειο φαίνεται. Το στήθος φαντάζομαι είναι μόνο το φιλέτο χωρίς την πέτσα, ε? Θα δοκιμασθεί οπωσδήποτε. Αυτό το μηλαράκι εκεί πέρα πολύ με εξιτάρει.
 
rena
2. 22-11-2007 08:43
 
Ναι Ρένα είναι μόνο το φιλέτο χωρίς ττην πέτσα.Το μήλο αν θες μπορείς να το βάλεις και ολοκληρο.
 
al1975

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 30/07/09 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός