Υλικά
- 1 μεγάλο στήθος κοτόπουλο
- 1 πράσο
- μισό πράσινο μήλο
- 6 μεγάλα μανιτάρια
- 3 λιαστές ντομάτες
- ελάχιστο ξύσμα πορτοκαλιού
- λίγο θυμάρι
- αλάτι , πιπέρι
- φέτες μπέικον, τόσες όσες να καλύψουν το φιλέτο
- κόκκινο κρασί ( vinsanto κατά προτίμηση αλλά και μια μαυρο δάφνη κάνει)
- 1 ποτήρι ζωμό κοτόπουλου
- βούτυρο
- λάδι
Εκτέλεση
Εχουμε ζητήσει απο τον χασάπη μας να μας βγάλει το στήθος απο το κοτόπουλο και να το χυπήσει να πλατύνει. Κόβουμε σε μικρά κομματάκια τα λαχανικά μας και την λιαστή ντομάτα περασμένη απο το μουλτι και τα σωτάρουμε με λάδι να μαραθούν.Σβήνουμε με κόκκινο κρασί και ρίχνουμε το μήλο σε μικρούς κύβους και το σωτάρουμε μέχρι να λιώσει.Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε λίγο θυμάρι και το ξύσμα. Αφήνουμε να κρυώσει και απλώνουμε την γέμιση στο φιλέτο που το έχουμε καρυκευσει και απο τις 2 πλευρές. Τυλίγουμε σε ρολλό και δένουμε με κλωστή.Το σωτάρουμε με λάδι καλά σε μέτρια φωτιά να ροδίσει απο όλες τις πλευρές. Το βγαζουμε, στερεώνουμε τις φέτες του μπέικον με οδοντογλυφίδες και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 20-30 λεπτά. Το βγάζουμε και αφαιρούμε τις μπέικον. Το αφήνουμε να σταθέι 10 λεπτά πριν το κόψουμε και το συνοδευουμε με σάλτσα που κάνουμε ως εξής: Στο τηγάνι που σωτάραμε το κοτόπουλο ρίχνουμε 1 ποτήρι κρασί και το ζωμό και την βράζουμε μέχρι να εξατμιστέι.Προς το τέλος ρίχνουμε μια κουταλιά βούτυρο. Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 9373 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |