Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Σολωμός φρέσκος, ψητός Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 9
Έχει υποβληθεί από MB04   
Πέμπτη, 22/11/07
picture_099_400
Υλικά
  • μια φέτα σολομό φρέσκο, για κάθε άτομο που θέλετε να ταϊσετε.
  • λίγο βούτυρο ή ελαιόλαδο, για το άλειμμα
  • Αλάτι, πιπέρι

(είναι πολύ νόστιμο και με φρεσκοτριμμένο πιπέρι)

Εκτέλεση
Πλένουμε τις φέτες του σολομού, τις σκουπίζουμε και τις τοποθετούμε σε ταψάκι ή πυρέξ που έχουμε αλείψει με λίγο βούτυρο ή ελαιόλαδο. Αλείφουμε την πάνω μεριά του σολομού με λίγο βούτυρο ή ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και σκεπάζουμε το ταψάκι με αλουμινόχαρτο, με την γυαλιστερή του μεριά προς τα μέσα. Ψήνουμε στο γκρίλ (φουλ θερμοκρασία) για περίπου ¾ της ώρας. Στην μισή ώρα περίπου βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και φέτες σολομού που είχατε στην κατάψυξη, ακόμα και παγωμένες, εγω το κάνω εαν δεν έχω προλάβει να τα ξεπαγώσω.
TIP:
Εδώ και πολύ καιρό εχω αντικαταστήσει το κλασσικό βούτυρο σε όλα τα φαγητά-γλυκά, με βούτυρο κατά της χοληστερίνης που όμως επιτρέπεται η χρήση του για μαγείρεμα και έτσι αντιπαρέρχομαι τις τύψεις για τη χρήση βουτύρου.




Προσθήκη ως Αγαπημένο (9) | Εμφανίσεις: 45277
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 14-10-2008 09:53
 
Ευχαριστώ για τη συνταγή.Απλή και νόστιμη.Είμαι πρωτάρης στη μαγειρική αλλά τα κατάφερα και το φαγητό έγινε πολύ νόστιμο.Συγχαρητήρια και πάλι ευχαριστώ.pxaven
 
pxaven
2. 23-10-2008 12:03
 
Και εγω σ'ευχαριστώ Pxaven για τα καλά σου λόγια και καλά μαγειρέματα !!! 
 
Θελω να σου δώσω συγχαρητήρια για τον ευγενικό σου χαρακτήρα. Μέρες τώρα σε παρακολουθώ με τι ευγένεια συπληρώνεις ότι συνταγή κάνεις. Μπράβο !!
 
mb04
3. 31-05-2009 22:16
 
Καλησπέρα ωραία η συνταγή την κάνω και εγώ αλλά προσθέτω λίγο ξύσμα λεμονιού γιατί του δίνει ωραία γεύση
 
annakouki

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 08/02/12 )