| Υλικά:
- 1 χταπόδι μέτριο (1 κιλό περίπου)
- 3/4 πακέτου μακαρονάκι κοφτό
- 1/3 φυτζάνι ξύδι απο κρασί
- 1/3 φλυτζάνι ξύξι μπαλσάμικο
- 1 φλυτζάνι λάδι
- 1/2 κουτί χυμό ντομάτας
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- αλάτι - πιπέρι
|
Εκτέλεση Πλένουμε το χταπόδι και το κόβουμε σε μέτρια κομμάτια (προσοχή να μην ειναι πολύ μικρά γιατι το χταπόδι μαζεύει πολύ στο βράσιμο). Το βάζουμε σε κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Το αφήνουμε να βγάλει τα υγρά του και οταν αρχίσει να τα ξανατραβάει ρίχνουμε το λάδι και το κρεμμύδι. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να σωταριστούν. Σβήνουμε με το ξύδι (και τα 2 είδη). Ρίχνουμε το χυμό ντομάτας, αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε νερό. Αφήνουμε το χταπόδι να βράσει περίπου 45'. Συμπληρώνουμε νερό (προσοχή οχι πολύ και γίνει σαν σούπα) αφήνουμε να πάρει βράση και δοκιμάζουμε για το αλάτι. Ρίχνουμε το μακαρονάκι και αφήνουμε για 15' περίπου. Κατεβάζουμε και σερβίρουμε αμέσως. Καλή όρεξη! Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 18843 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |