Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Χταπόδι με μακαρονάκι κοφτό Νο.01 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από vago   
Δευτέρα, 26/11/07
img_1670_400

Υλικά:

  • 1 χταπόδι μέτριο (1 κιλό περίπου)
  • 3/4 πακέτου μακαρονάκι κοφτό
  • 1/3 φυτζάνι ξύδι απο κρασί
  • 1/3 φλυτζάνι ξύξι μπαλσάμικο
  • 1 φλυτζάνι λάδι
  • 1/2 κουτί χυμό ντομάτας
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • αλάτι - πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε το χταπόδι και το κόβουμε σε μέτρια κομμάτια (προσοχή να μην ειναι πολύ μικρά γιατι το χταπόδι μαζεύει πολύ στο βράσιμο). Το βάζουμε σε κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Το αφήνουμε να βγάλει τα υγρά του και οταν αρχίσει να τα ξανατραβάει ρίχνουμε το λάδι και το κρεμμύδι. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να σωταριστούν. Σβήνουμε με το ξύδι (και τα 2 είδη). Ρίχνουμε το χυμό ντομάτας, αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε νερό. Αφήνουμε το χταπόδι να βράσει περίπου 45'. Συμπληρώνουμε νερό (προσοχή οχι πολύ και γίνει σαν σούπα) αφήνουμε να πάρει βράση και δοκιμάζουμε για το αλάτι. Ρίχνουμε το μακαρονάκι και αφήνουμε για 15' περίπου. Κατεβάζουμε και σερβίρουμε αμέσως.
Καλή όρεξη!

Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 18843
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 07-12-2007 01:04
 
είναι θαυμάσιο και ελαφρό!!!φαγάκι!!! 
το κάνω λίγο πιο βαρύ!!!προσθέτω:άνηθο,λίγη κανέλα και ελάχιστο (2-3)"γαριφαλακια"!!! ;)
 
kleiw
2. 27-11-2007 07:12
 
Νόστιμο φαγάκι που εγώ αγαπώ πολύ, αλλά δεν το φτιάχνω λόγο οικογένειας. Και εγώ βάζω τα μπαχαρικά μέσα για άρωμα.
 
Lia_P
3. 27-11-2007 08:54
 
Δεν βάζω καθόλου μυρωδικά στο χταπόδι για να μείνει μόνο το δικό του άρωμα που μου αρεσει πολύ.
 
vago

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 12/03/10 )