Έχει υποβληθεί από dora77
|
Τετάρτη, 28/11/07 |
Αυτή η συνταγή μου αρέσει γιατί τα ρεβίθια είναι πιο στεγνά
Υλικά :
- 1/2 κιλό ρεβίθια
- 1 κ.γλ. μαγειρική σόδα
- 1 κρεμμύδι (σε ροδέλες)
- 1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
- 1 πιπεριά πράσινη (σε κομματάκια)
- 1 πιπεριά Φλωρίνης (σε κομματάκια)
- 4 καρότα (σε ροδέλες)
- αλάτι,πιπέρι,δενδρολίβανο
Εκτέλεση :
Μουλιάζω τα ρεβίθια για 12 ώρες και τις 2 τελευταίες βάζω και την σόδα. Τα ξεπλένω καλά και τα βράζω με αλάτι , μέχρι να μακώσουν. Τα σουρώνω, αλλά κρατάω και το νερό που έχουν βράσει. Σε ένα τηγάνι βάζω λίγο λάδι, ρίχνω τα λαχανικά και τα αφήνω μέχρι να μαραθούν. Σε ένα ταψί βάζω τα ρεβίθια, τα λαχανικά, το λάδι, το αλάτι, πιπέρι, το δενδρολίβανο και λίγο απο το νερό που έχουν βράσει τα ρεβίθια. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο γύρω στα 30'. Προσθήκη ως Αγαπημένο (9) | Εμφανίσεις: 21938 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |
Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 09/02/10 )
|