Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Τάρτα με πράσο Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 16
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Παρασκευή, 30/11/07
Ευρετήριο άρθρου
Τάρτα με πράσο
Σελίδα 2
p1010469_400

Η ιδιαιτερότητα της συγκεκριμένης τάρτας είναι ότι η βάση ψήνεται μαζί με τη γεμιση.ημουν λιγάκι επιφυλακτική αλλά τελικά το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικο.μια τραγανή και τριφτή βάση σαν μπισκότο καμιά σχέση με τις άλλες που ψήνονται ξεχωριστά και τελικά γίνονται κάπως σκληρές.

Γέμιση

Υλικά γέμισης:

  • 1 κιλό πρασα κομμένα τα άσπρα μέρη σε λεπτές φέτες
  • ¾ του κουτιού γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
  • 1 ποτήρι νερό
  • 2-3 κ.σ σιμιγδάλι
  • Μοσχοκάρυδο
  • Αλάτι πιπέρι
  • 200γρ.ρεγκατο τριμμένο ή όποιο άλλο τυρί που λιώνει και λιγο ανθοτυρο (το μισό το κρατάμε για πασπάλισμα)
  • 1 αυγό
  • 7-8 φέτες μπέικον σοταρισμένο ή ζαμπόν

Εκτέλεση γέμισης:

  • Βάζουμε το νερό σε κατσαρόλα και βράζουμε το πράσο σε ροδέλες για ένα τέταρτο.
  • Προσθέτουμε το εβαπορέ
  • Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πολτοποιηθεί το μείγμα
  • Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και το σιμιγδάλι για να σφίξει.
  • Αφού κρυώνει προσθέτουμε το μισό τυρί
  • Και αδειάζουμε πάνω στην ωμή τάρτα.
Τάρτα

Υλικά τάρτας:(Για μια ταρτιέρα νούμερο 30)

  • 2 κούπες φαριν απ
  • Μισή κούπα γάλα εβαπορέ
  • ¼ κούπας καλαμποκελαιο
  • ¼ μαργαρίνη
  • 1 κ.τ.γ αλάτι

Εκτέλεση τάρτας:

  • Βάζουμε στο μίξερ μας το αλεύρι με τη μαργαρίνη το λαδι το αλάτι και το μισό της ποσότητας του γάλακτος(το υπόλοιπο το κρατάμε για από πάνω)
  • Τα ανακατεύουμε όλα μαζί χωρίς να ζυμωθούν πολύ.
  • Στρώνουμε την τριφτή ζύμη μας σε ταρτιερα.κανουμε λίγες τρύπες με ένα πιρούνι και προσθέτουμε τη γέμιση.

Στο τέλος:

  • ανακατεύουμε το υπόλοιπο τυρί της γέμισης με 1 αυγό και το υπόλοιπο γάλα της τάρτας και περιχύνουμε τη γέμιση.
  • Ψήνουμε στους 180ο C για μια ώρα.

Καλή επιτυχία!!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (82) | Εμφανίσεις: 53114
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (18)
1. 30-11-2007 22:10
 
Απίστευτα λαχταριστή Μαργαρίτα!! Θα δοκιμαστεί άμεσα.
 
rena
2. 21-04-2009 08:41
 
Την έφτιαξα εχθές το βράδυ!!! :zzz  
Είναι πανεύκολη και πεντανόστιμη...ακόμη και για αυτούς που κατά κανόνα δεν θα την έτρωγαν :grin :grin  
Μπράβο Μαργαρίτα και σ' ευχαριστούμε πολύ πολύ!
 
Flora
3. 21-04-2009 09:29
 
φλο μου σε υχαριστω!!χαιρομαι που σας αρεσε και εγω παντως εχω παρατηρησει οτι και αυτοι που δεν τρωνε το πρασα την τιμουν ιδιαιτερως...
 
margarita79
4. 09-09-2009 16:05
 
Μαργαριτούλα έχω μια επείγουσα ερώτηση :eek Τρώγεται αυτή η τάρτα κρύα ???????????
 
ekaterini
5. 09-09-2009 16:14
 
κατια μου ναι σαφως τρωγεται κρυα αλλα οχι απο το ψυγειο..εσυ για ποτε τη θες? 
ας πουμε σε θερμοκρασια δωματιου ειναι μια χαρα μη σου πω ειναι και πολυ καλυτερη απο οτι ζεστη.
 
margarita79
6. 09-09-2009 17:08
 
μ'έσωσες και με την γρήγορη απάντησή σου αλλά κυρίως με την απίθανη συνταγή σου (την οποία δεν έχω ακόμη δοκιμάσει, αλλά από μυρωδιά, τώρα που ψήνεται, σκίζει). Ετοιμάζω ένα τραπέζι για το γραφείο και πρέπει να είναι όλα έτοιμα σε περίπου 3 ωρίτσες από τώρα. Μόλις την δοικμάσουμε θα σου πω εντυπώσεις :)
 
ekaterini
7. 09-09-2009 19:20
 
καλη επιτυχια στο τραπεζι!περιμενω εντυπωσεις...
 
margarita79
8. 10-09-2009 02:33
 
Την τσάκισαν την ταρτούλα μου Μαργαρίτα. 20 άνθρωποι έπεσαν πάνω της και την λεηλάτησαν. Ήταν καταπληκτική. Το σ/κ θα την ξαναφτιάξω σίγουρα, για να δοκιμάσουν και τα κορίτσια μου. Οι συνταγές σου είναι εγγύηση στη μάσα Μαργαριτούλα. Συγχαρητήρια :)
 
ekaterini
9. 10-09-2009 09:03
 
ααα μπραβο Κατια!!!Σε ευχαριστω για το κομπλιμαν απλα ειναι θεμα γευσης,μαλλον εγω την εχω εξασκησει καλα την αισθηση αυτη :grin :grin  
Χαιρομαι που σου αρεσε!
 
margarita79
10. 16-11-2009 02:12
 
Μαργαριτούλα μου να ρωτήσω τι μεγέθους ταρτιέρα χρησιμοποιείς; Σκέφτομαι να τη φτιάξω άμεσα τώρα που χαλαρώσαμε ;)
 
Faye
11. 16-11-2009 02:13
 
Το γραφω Φαιη μου στα υλικα ταρτας ειν αι ταρτιερα νουμερο 30. 
Να τη φτιαξεις πραγματικα ειναι καταπληκτικη.
 
margarita79
12. 05-12-2009 22:42
 
γεια σου μαργαριτα! μια ερωτηση γιατι θελω πολυ να τη φτιαξω΄:τι εννοεις τριφτη, την τριβουμε οταν την βαζουμε στην ταρτιερε η κατι αλλο  
 
:roll :eek
 
nantin
13. 06-12-2009 02:40
 
Oχι εννοω τριφτη σαν υφη..δηλαδη η ταρτα ειναι σαν μπισκοτο. 
Διαβασε την εκτελεση λεω αναλυτικα τι πρεπει να κανεις.Καλή επιτυχία!
 
margarita79
14. 06-12-2009 22:34
 
εθχαριστω!!!!!!!!!! :zzz
 
nantin
15. 15-04-2011 13:31
 
Κι εγώ ένα θεματάκι με τα πράσσα το έχω. Λες με αυτόν τον τρόπο να καταφέρω να τα φάω? Ωραία φαίνεται πάντως κ λαχταριστή! Θα τη δοκιμάσω με την πρώτη ευκαιρία!
 
maeleni


Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 20/10/10 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός