Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Πατσάς Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 6
Έχει υποβληθεί από sgr   
Τετάρτη, 05/12/07

patsas_420
Φωτογραφία απο το μέλος: mariaZ 

Την συνταγή αυτή μου την έχει δώσει μια θεία, μεγάλη σε ηλικία πια, αλλά ποτέ δεν την έχω φτιάξει (και ούτε πρόκειται).
Τη μοιράζομαι όμως μαζί σας.

ΥΛΙΚΑ
  • 2 ποδαράκια μόσχου κομμένα (4 κιλά περίπου)
  • 1 κρεμμύδι
  • λεμόνια
  • αλάτι πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  • Τρίβουμε τα πόδια με λεμόνι καλά καλά και αλεύρι και τα πλένουμε για να καθαρίσουν.
  • Τα βάζω σε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό και αλάτι και σε χαμηλή φωτιά τα αφήνω να βράσου ξαφρίζοντάς τα συνεχώς μέχρι να σταματήσει.
  • Μετά βάζουμε ένα κρεμμύδι ολόκληρο, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να ψηθούν για 6 περίπου ώρες.
  • Στη συνέχεια βγάζουμε τα πόδια, σουρώνουμε το ζουμί στο τρυπητό. Καθαρίζουμε τα πόδια, τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια και τα ρίχνουμε στο ζουμί.
  • Συμπληρώνουμε ανάλογα αλάτι και πιπέρι.
  • Αν είναι πολύ παχιά η σούπα βγάζουμε το πολύ λίπος.
  • Στο σημείο αυτό υποθέτω προσθέτουμε το γνωστό σκορδοστούμπι....

Καλή όρεξη!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 25950
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (12)
1. 05-12-2007 11:37
 
Ως γνωστη κρεατοφαγος.....ευχαριστουμε λιζα για την συνταγη :x :x :x
 
JOANNA
2. 05-12-2007 11:40
 
εγω παλι γιατι ειχα την εντυπωση οτι ο πατσας εκτος απο ποδαρακια εχει μεσα και αλλο μερος του ζωου??????? :?  
δεν ξερω η πεθερα μου το φτιαχνει εγω δεν εχω φαει ποτε.. εδω αποφευγω τα σαλιγκαρια :grin ε αυτο παει πολυ για μενα........
 
margarita79
3. 05-12-2007 12:21
 
Ο πατσάς γίνεται και με την κοιλιά του ζώου. Εμένα πάντως μου αρέσει οπως και να ειναι αρκεί να ξέρω τα χέρια που το μαγειρεύουν... Ευχαριστούμε!!!
 
vago
4. 05-12-2007 12:52
 
Μια φορά μετά από ξενύχτι ο σύζυγός μου με πήγε σε πατσατζίδικο και με ρωτάει ο σερβιτόρος: "τι θέλετε? μαγουλάκι, κοιλίτσα, ποδαράκι ψιλοκομμένο??" φυσικά όπως καταλαβαίνετε δεν πήρα τίποτε από αυτά ψιλοκομμένο. Ο σύζυγός μου βέβαια τρελαίνετε για πατσά τον οποίο φτιάχνει ο πεθερός μου παρακαλώ. Εγώ μόνο με την ιδέα και μετά από φράση του σερβιτόρου ποτέ ποτέ... Φιλιά Λίζα δεν φταίω εγώ το promotion φταίει. :grin :grin
 
zoi
5. 05-12-2007 13:01
 
Κορίτσια δεν ξέρω, ούτε και θέλω να ξέρω από τι μέρος γίνεται. Αλλά τώρα που το λέτε η κοιλίτσα κάτι μου λέει. 
Ας μας πει κάποιος πιο ειδικός στο θέμα.
 
sgr
6. 05-12-2007 13:22
 
Πατσάς χωρις κοιλίτσες και ποδαράκι δεν γίνεται,η πεθερά μου θυμάμαι εβαζε και ποδαράκι αρνίσιο μαζί γιατι εχουν μια ουσία που χειλώνη το ζουμί.
 
Litsa5
7. 05-12-2007 14:54
 
Κορίτσια δεν ξέρετε τι χάνετε που δεν τον τρώτε. Είναι σούπα φοβερή και ότι καλύτερο για το ταλαιπωρημένο στομάχι. Εγώ τον φτιάχνω ακριβώς έτσι χωρίς σκεμπεδάκια, αλλά μόνο με πόδι. Ο άντρας μου τρελαίνετε. Και εγώ το ίδιο.
 
Mary
8. 07-12-2007 11:03
 
Εγω ευτυχώς δοκιμάζω όλα τα φαγητά πριν τα απορρίψω καί έτσι έχω φάει και πατσά απο τα χέρια της μαμάς μου.Δεν τον απεχθάνομαι αλλά δεν με ενθουσιάζει σαν φαγητό.Ξέρω οτι στον πατσά βάζουν κυρίως κοιλιά και ποδαράκι λόγω ζελατινας που χυλώνει τη σούπα. 
Σε ευχαριστούμε πολύ για τη συνταγή!
 
al1975
9. 14-11-2010 00:27
 
[koritsia o patzas ginetai i apo kilia i apo (podarakia autia oura ) i kefali PANTOS XOIRINO KREAS o papous mou elege oso ligotero plinis to kreas toso nostimoteros ginete (psaxno syntagi gia xoriatiko loukaniko) na to paraskeuaso oxi na to fao
 
xristosm
10. 30-11-2010 12:52
 
Λιζάκι σε ευχαριστώ πολύ για την συνταγή!!!! Με βοηθάει αρκετά!!!
 
mariaZ
11. 04-12-2010 22:02
 
xristosm,θα σου αναρτήσω την συνταγή για παρασκευή λουκάνικων.... νάχεις το νου σου αυτές τις μέρες.....
 
pastaflora
12. 05-12-2010 00:20
 
xristosm 
Για κύταξεσε αυτό το λινκ (κάνε κλικ) ειναι το άρθρο μου για τα λουκάνικα με οδηγίες παρασκευης τους...και φωτος..... 
Λουκάνικα χωριάτικα: πως να τα φτιάξετε (2 συνταγές)
 
pastaflora

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 05/12/10 )