Φωτογραφία απο το μέλος: mariaZ
Την συνταγή αυτή μου την έχει δώσει μια θεία, μεγάλη σε ηλικία πια, αλλά ποτέ δεν την έχω φτιάξει (και ούτε πρόκειται). Τη μοιράζομαι όμως μαζί σας.
ΥΛΙΚΑ - 2 ποδαράκια μόσχου κομμένα (4 κιλά περίπου)
- 1 κρεμμύδι
- λεμόνια
- αλάτι πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ - Τρίβουμε τα πόδια με λεμόνι καλά καλά και αλεύρι και τα πλένουμε για να καθαρίσουν.
- Τα βάζω σε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό και αλάτι και σε χαμηλή φωτιά τα αφήνω να βράσου ξαφρίζοντάς τα συνεχώς μέχρι να σταματήσει.
- Μετά βάζουμε ένα κρεμμύδι ολόκληρο, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να ψηθούν για 6 περίπου ώρες.
- Στη συνέχεια βγάζουμε τα πόδια, σουρώνουμε το ζουμί στο τρυπητό. Καθαρίζουμε τα πόδια, τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια και τα ρίχνουμε στο ζουμί.
- Συμπληρώνουμε ανάλογα αλάτι και πιπέρι.
- Αν είναι πολύ παχιά η σούπα βγάζουμε το πολύ λίπος.
- Στο σημείο αυτό υποθέτω προσθέτουμε το γνωστό σκορδοστούμπι....
Καλή όρεξη!
Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 25950 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |