Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Άρθρα arrow Ζαχαροπλαστική - Γλυκά Ψυγείου arrow Cheesecake Νο.02 (με μαρμελάδα πετροκέρασο)
Cheesecake Νο.02 (με μαρμελάδα πετροκέρασο) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 32
Έχει υποβληθεί από zoi   
Δευτέρα, 10/12/07
Ευρετήριο άρθρου
Cheesecake Νο.02 (με μαρμελάδα πετροκέρασο)
Σελίδα 2
dsc01699_400

Η συνταγή είναι από παλιό περιοδικό και λίγο πειραγμένη. Τη φτιάχνω χρόνια τώρα κι έχω κολλήσει στη συγκεκριμένη. Είναι πολύ εύκολο, νόστιμο, ευπαρουσίαστο και δροσερό μετά από τα χορταστικά χειμερινά γεύματα. Επίσης όσες φορές το έχω φτιάξει αρέσει σε μεγάλους και μικρούς.
Υλικά

Για τη βάση:

  • 200gr μπισκότα Μιράντα τριμμένα (από το κουτί με τις δύο στρώσεις αφήνουμε 7-8 περίπου)
  • 100gr βούτυρο λιωμένο
  • Υλικά για τη γέμιση:
  • 400gr τυρί κρέμα (δύο πακέτα μικρά)
  • 240gr γάλα ζαχαρούχο (λίγο παραπάνω από το μισό της κονσέρβας)
  • 400gr κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή (την κρέμα πριν την έχουμε αρκετή ώρα στο ψυγείο)
  • 2/3 φακελάκι ζελατίνη σε σκόνη

Για την επικάλυψη:

  • Ένα βαζάκι μαρμελάδα κεράσι ή βύσσινο ή φράουλα
  • 1/3 φακελάκι ζελατίνη σε σκόνη

Η ζελατίνη που χρησιμοποιώ είναι σε φακελάκι των 10 γραμμαρίων.

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε το τριμμένο μπισκότο μαζί με το βούτυρο και το τοποθετούμε σε μια φόρμα κατά προτίμηση με στεφάνι διαμέτρου 20-22 εκατοστών. Πιέζουμε προς τα κάτω καλά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 10-12 λεπτά.

Αφήνουμε να κρυώσει και φτιάχνουμε την κρέμα.

dsc01681_400
Αφήνουμε όλη την ποσότητα της ζελατίνας να μαλακώσει σε λίγο κρύο νερό κι έπειτα ρίχνουμε λίγο ζεστό νερό και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί. Ανακατεύουμε πολύ καλά το τυρί με το ζαχαρούχο γάλα και προσθέτουμε τα 2/3 του υγρού που έχει δημιουργηθεί από το λιώσιμο της ζελατίνας.
dsc01682_400
Ανακατεύουμε και πάλι καλά και προσθέτουμε την παχύρρευστη κρέμα ανακατεύοντας τώρα πολύ απαλά. Τοποθετούμε την κρέμα πάνω από το μπισκότο και αφήνουμε στο ψυγείο.
dsc01685_400

Το 1/3 του υγρού με την λιωμένη ζελατίνα το ανακατεύω με τη μαρμελάδα και το αφήνω για λίγο στο ψυγείο. Μετά από λίγο τοποθετούμε το μίγμα της μαρμελάδας πάνω από την κρέμα και αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο. Βάζω ζελατίνα στην μαρμελάδα διότι όσο μένει στο ψυγείο βγάζει νερά πράγμα που δεν μου αρέσει καθόλου.

Ξεφορμάρουμε περνώντας τη μύτη ενός μαχαιριού γύρω γύρω από το γλυκό την επόμενη ημέρα.

dsc01687_400

Καλή επιτυχία!!!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (77) | Εμφανίσεις: 104184
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (23)
16. 02-01-2008 13:19
 
DinaKom η αλήθεια είναι ότι στενοχωρήθηκα πάρα πολύ γιατί ήταν πολύ άσχημο που είπες ότι έγινες ρεζίλι. Καλά έκανες και το ξαναέφτιαξες, να είσαι καλά!! Μου έφυγε κι εμένα ένα βάρος. Καλή χρονιά και σε σένα!! Φιλιά :zzz :zzz
 
zoi
17. 25-03-2008 16:24
 
και έλεγα να ξεκινήσω τη δίαιτα της Λιας !!! θα το φτιάξω για τα παιδιά μου πάντος.  
ευχαριστώ :)
 
florax
18. 26-03-2008 21:13
 
ΤΟ Εφτιαξα αλλα στενοχωρήθηκα γιατί ξέχασα να χτυπήσω την κρέμα γάλακτος . Την έβαλα με τα υπόλοιπα υλικά μαζί. Αύριο θα δω τα αποτελέσματα .Νομίζω οτι έτσι την πάτησε η προηγουμενη κοπέλα .Αν το βάλω στην κατάψυξη θα πήξει περισσότερο ??????????????
 
florax
19. 23-02-2010 13:50
 
Κοπέλα μου, συγχαρητήρια για τη συνταγή σου. Την έφτιαξα την Καθαρή Δευτέρα (τρομάρα μου!) και ειλικρινά καλύτερα σχόλια για παρασκευή γλυκού δεν έχω πάρει τόσα πολλά. Επειδή πειραματίζομαι αρκετά με παρασκευή γλυκών έχω να πω πως είναι μακράν η αρτιότερη, νοστιμότερη και πιο "εμφανίσιμη" συνταγή για cheese cake που έχω φτιάξει ποτέ! Και πάλι ευχαριστώ.
 
gemlisco
20. 27-09-2010 20:26
 
Καλησπέρα!ψάχνω πάαααρα πολύ καιρό για μια πετυχημένη συνταγή cheesecake!μόνο που συνήθως ή που θα γίνει πολύ λεπτό ή που σε περιπτώση που βάλω περισσότερη κρέμα, θα είναι πολύ ρευστή και δε θα μπορώ να το σερβίρω..:-(..νομίζω ότι το μυστικό βρίσκεται τελικά στη χρήση της ζελατίνης, μόνο που επειδή δεν την έχω ξαναχρησιμοποιήσει σε γλυκά, δεν μπορώ να υπολογίσω σε πόσο νερό πρέπει να τη διαλύσω!είναι εύκολο να μου πεί κάποιος για πόσες κουταλιές της σούπας νερό μιλάμε?έτσι και πετύχει αυτό το cheesecake , θα σας είμαι ευγνώμων για την υπόλοιπη ζωή μου!!!!χαχαχαχαχαχ,φιλιά!
 
vivaki27
21. 27-09-2010 22:14
 
Aν θυμαμαι καλα, γιατι δεν εχω τωρα για να το τσεκαρω, η συσκευασια ζελατινηςσε σκονηαναγραφει σε ποσο νερο διαλυεταιτο καθε φακελακι. 
Παρολα αυτα νομιζω 4-5 κ.σ ειναι αρκετο.
 
margarita79
22. 28-09-2010 11:51
 
:zzz Σε ευχαριστώ πολύ, θα τη δοκιμάσω σίγουρα!!!
 
vivaki27
23. 26-10-2011 21:12
 
αύριο θα την δοκιμάσω κι εγω :)
 
sardelaki

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.



Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 11/01/10 )