Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Τυρολουκουμάδες Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από ch1977   
Δευτέρα, 10/12/07
Την είδα σε μια εκπομπή της Βέφας αλλά δεν την έχω κάνει ποτέ... Απλά μου άρεσε...

Υλικά

  • κούπες αλεύρι, για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • 1 κουταλιά μέλι
  • 1 κούπα χλιαρό νερό
  • 2 κουταλιές λάδι
  • 250 γρ. τυρί φέτα, τριμμένο
  • λάδι, για το τηγάνισμα

    Ατομα: 8 - 10

    Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα

    Χρόνος ψησίματος: 10'

  • Εκτέλεση

    Στο μπολ του μίξερ, ανακατέψτε το αλεύρι με το αλάτι και τη μαγιά. Διαλύστε το μέλι στο χλιαρό νερό, προσθέστε το λάδι και ρίξτε το μίγμα στο μπολ με το αλεύρι. Χτυπήστε τα να ενωθούν σ' ένα λείο χυλό. Ρίξτε κι ανακατέψτε το τυρί κι αφήστε τη ζύμη να φουσκώσει. Ζεστάνετε το λάδι και ρίξτε μ' ένα κουτάλι κομματάκια ζύμης μέσα στο καυτό λάδι. Πατάτε τους λουκουμάδες με τρυπητή κουτάλα, ώστε να καλύπτονται από το λάδι και τηγανίστε τους, ώσπου να ροδίσουν πολύ καλά.

    Σερβίρετέ τους αμέσως.


    Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 7916
    Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

    Σχόλια (5)
    1. 10-12-2007 22:26
     
    Χρύσα ευχαριστούμε για τη συνταγή σου. 
    Σίγουρα είναι πολύ γευστική. Ωραίος μεζές για ουζάκι-κρασάκι-μπυρίτσα. 
    Με την ευκαιρία καλως ήρθες. Δε νομίζω να σε έχω ξαναδεί στο σαιτ.
     
    sgr
    2. 11-12-2007 12:26
     
    Είναι μια παραλλαγή των τυρολουκουμάδων που φτιάχνουν στην Κρήτη.... Θα την δοκιμάσω. Ευχαριαστούμε, Xrysa.
     
    Pan
    3. 11-12-2007 13:16
     
    Είμαι fun της μαγειρικής και έχω ανακαλύψει το site εδώ και λίγο καιρό. Προσπαθώ να μάθω όσα περισσότερα μπορώ από πιο έμπειρες μαγείρισσες από εμένα...
     
    ch1977
    4. 11-12-2007 14:59
     
    Α, Χρύσα, πολύ ωραία ιδέα για μεζεδάκι. Τρώγονται κρύα? Γιατί δε σου κρύβω δε γίνεται νάναι κανείς πάνω απ το τηγάνι κι οι άλλοι να τρώνε.
     
    Nena
    5. 01-05-2010 15:42
     
    Tα έφτιαξα, ωραία ήταν! Πρόσθεσα και λίγο κασέρι. Τα τηγάνισα σε ελαιόλαδο, αλλά την άλλη φορά θα δοκιμάσω καλαμποκέλαιο για πιο ελαφριά. Μπράβο για τη συνταγούλα :)
     
    Ranja

    Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
    Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
    Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

    Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 10/12/07 )