Υλικά
- 2 Kg αλεύρι γιά όλες τις χρήσεις
- 2 ποτήρια καλμποκέλαιο
- 2 ποτήρια ελαιόλαδο
- 2 ποτήρια μπύρα χωρίς τον αφρό
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- 1 κ.σ κανελογαρύφαλλα
- λίγο μοσχοκάρυδο
- ξύσμα απο ένα πορτοκάλι
- καρύδια
Σιρόπι
- 2 ποτήρια ζάχαρη
- 2 ποτήρια μέλι
- 2 ποτήρια νερό
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τα υγρά υλικά ελαφρά με την ζάχαρη, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε λίγο και απαλά για να μην λαδώσει το ζυμαρι μας. Τα πλάθουμε και τα ψήνουμε στους 200 να πάρουν καστανό χρώμα. Το μυστικό της μαμάς μου που τα κάνει τόσο περιζήτητα είναι οτι τα κόβει με κουπ-πατ σε μέγεθος μπουκιάς. Βράζουμε το σιρόπι.Βάζουμε όλα τα μελομακάρονα μας σε ταψιά στριμωχτά μεταξύ τους και τα περιχύνουμε με το σιροπι.Μετά απο 4-5 ώρες τα γυρίζουμε και τα αφήνουμε στα ταψιά μέχρι την άλλη μέρα. Πασπαλίζουμε με μπόλικα καρύδια. Τα μελομακάρονα αυτά είναι πολύ τραγανά λόγω μπύρας.Όσο και να τα αφήσετε στο σιρόπι δεν θα μαλακώσουν πάρα πολύ, είναι για αυτούς που τα προτιμούν ελαφρώς μπισκοτένια. Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 17095 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |