Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Μελομακάρονα Νο.02 με μπύρα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 5
Έχει υποβληθεί από al1975   
Τετάρτη, 19/12/07
Υλικά
  • 2 Kg αλεύρι γιά όλες τις χρήσεις
  • 2 ποτήρια καλμποκέλαιο
  • 2 ποτήρια ελαιόλαδο
  • 2 ποτήρια μπύρα χωρίς τον αφρό
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 1 κ.σ κανελογαρύφαλλα
  • λίγο μοσχοκάρυδο
  • ξύσμα απο ένα πορτοκάλι
  • καρύδια
Σιρόπι
  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • 2 ποτήρια μέλι
  • 2 ποτήρια νερό
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τα υγρά υλικά ελαφρά με την ζάχαρη, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε λίγο και απαλά για να μην λαδώσει το ζυμαρι μας.
Τα πλάθουμε και τα ψήνουμε στους 200 να πάρουν καστανό χρώμα.
Το μυστικό της μαμάς μου που τα κάνει τόσο περιζήτητα είναι οτι τα κόβει με κουπ-πατ σε μέγεθος μπουκιάς.
Βράζουμε το σιρόπι.Βάζουμε όλα τα μελομακάρονα μας σε ταψιά στριμωχτά μεταξύ τους και τα περιχύνουμε με το σιροπι.Μετά απο 4-5 ώρες τα γυρίζουμε και τα αφήνουμε στα ταψιά μέχρι την άλλη μέρα. Πασπαλίζουμε με μπόλικα καρύδια.
Τα μελομακάρονα αυτά είναι πολύ τραγανά λόγω μπύρας.Όσο και να τα αφήσετε στο σιρόπι δεν θα μαλακώσουν πάρα πολύ, είναι για αυτούς που τα προτιμούν ελαφρώς μπισκοτένια.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 14931
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (8)
1. 19-12-2007 23:11
 
Ειλικρινά δεν είχα ξαναδεί συνταγή για μελομακάρονα με μπύρα. Πρέπει να είναι τέλεια..μου αρέσουν τα τραγανά μελομακάρονα. Μάλλον θα τη δοκιμάσω στο ΣΚ. Γεια στα χεράκια της μανούλας σου.
 
rena
2. 20-12-2007 01:49
 
Αγγελική!!!έχω την ίδια συνταγή με την μαμά σου από την δικη μου μαμά!!!το μονο που αλλάζει είναι η ζάχαρη,στη δικη μου είναι 1/2ποτήρι!!!όσο για την εκτέλεση δεν είναι μπουκίτσες αλλα κανονικά,και κρύο σιρόπι καυτά μελομακάρονα,στην κατσαρόλα με το σιρόπι αμέσως γύρισμα και βγάζω σε πιατέλα για την γνωστη διαδικασία!!! 
και του χρόνου!!!!είναι θαύμα!!! 
Ρένα μου δοκίμασε τα!!!
 
kleiw
3. 20-12-2007 08:57
 
Απο όλες τις συνταγές που έχω δοκιμάσει για μένα είναι η καλύτερη! Είδες Κλειώ, κάτι ξέρουν οι μαμάδες μας!! 
Ρένα δοκίμασε να κάνεις μια μικρή δόση θα σου αρέσουν. 
Την μπύρα που θα σου περισσέψει να την πιείς στην υγειά μας :roll :roll :roll
 
al1975
4. 20-12-2007 09:54
 
Ναι κι εγώ πρώτη φορά ακούω μελομακάρονα με μπύρα. 
Αυτό που μου αρέσει πάντως είναι ότι ακούγονται και οι υπόλοιπες γνώμες και έτσι μαθαίνουμε και άλλες παραλλαγές. 
Ευχαριστούμε Αγγελική.
 
sgr
5. 20-12-2007 10:28
 
μελομακάρονα με Μπύρα..... Πρώτη φορά βλέπω τέτοια συνταγή. Πραγματικά μελομακάρονα τρώω μόνο από την μητέρα μου. Τα κάνει τραγανά με ελαιόλαδο μόνο και το σιρόπι είναι από το μέλι μας, χωρίς ζάχαρη. Είναι τα μόνα που μου αρέσουν και εμπιστεύομαι. Τώρα τα μεθυσμένα δεν ξέρω αν θα τα δοκιμάσω, μια και δεν είμαι φίλος της μπύρας, αλλά θα μεταβιβάσω την συνταγή σε κατάλληλα άτομα. Πρωτότυπη έχω να πω και ευχαριστούμε που την μπιράστηκες μαζί μας, Αγγελική. Καλές γιορτές να έχουμε.
 
Pan
6. 20-12-2007 11:09
 
Κι εμείς μόλις χθες φτιάξαμε τα φετινά μας μελομακάρονα, με την ίδια σχεδόν συνταγή της μαμάς. Χρόνια τώρα τα φτιάχνουμε με μπύρα, είναι πεντανόστιμα και πετυχαίνουν πάντα. Τη συστήνω ανεπιφύλακτα... και απολαύστε χωρίς τύψεις...
 
katerina
7. 22-12-2009 18:12
 
ετοιμάζομαι να φτιάξω τα μελομακάρονα με μπρύρα με πολύ αγωνία και έχω ερωτήσεις. 
α)Δεν θέλει baking powder η σόδα λόγω μπύρας? 
β)Δεν βάζουμε ούτε λίγο πορτοκάλι η λίγο χυμό πορτοκάλι? 
γ)τι ποσότητα βγάινει περίπου με τα 2 κιλά αλέύρι? 
Ευχαριστώ εκτων προτέρων για την απάντηση. 
Μην αργήσετε γιατί βιάζομαι να τα φτιάξω. 
Ευχαριστώ Ορσαλία
 
orsalia
8. 22-12-2009 18:46
 
Σου απαντω εγω μιας και κανει η γιαγια μου μελομακαρονα με μπυρα με σχεδον την ιδια συνταγη. 
Οχι δεν εχει πορτοκαλαδα μεσα γιατι το υγρα ειναι ηδη καλυμμενα απο την μπυρα αν και δε νομιζω να πειραζει να αντικαταστησεις ενα μερος της μπυρας με λιγη πορτοκαλαδα αν σου αρεσει. Αυτο κανουμε και εμεις.  
Ακριβως λογω της μπυρας δε θελει μπεικιν. 
Η ποσοτητα ειναι γυρω στα 70-80 κομματια περιπου αλλα καταλαβαινεις οτι εξαρταται απο το μεγεθος τους. 
Εμεις τα κανουμε σχετικα μικρα. 
Καλη επιτυχία
 
margarita79

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 23/12/14 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός