Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Μελομακαρονομπουκιές νηστίσιμες Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από zoi   
Πέμπτη, 27/12/07
Μελομακαρονομπουκιές

Φέτος πρώτη φορά έφτιαξα μελομακάρονα διότι τα δοκίμασα πρώτα σε συγγενικό μας σπίτι και μου άρεσαν πολύ. Είναι όσο πρέπει μελωμένα, όχι όμως και τραγανά και συνάμα δεν διαλύονται όταν τα πιάνεις. Μοιάζει λιγάκι η συνταγή με αυτή που δίνει η elie στο forum, αλλά διαφέρουν λίγο. Επίσης είναι πάρα πολύ εύκολα. Εγώ πάντως ενθουσιάστηκα!!!

Τα δίνω βέβαια κατόπιν εορτής αλλά χάρηκα τόσο πολύ που τα βρήκα που δεν μπορώ να μην τα δώσω κι εδώ.

Υλικά:
  • 1 ½ κούπα του τσαγιού ελαιόλαδο
  • ½ κούπα του τσαγιού φητίνη σε θερμοκρασία δωματίου
  • ¾ της κούπας του τσαγιού χυμό πορτοκάλι
  • ¼ της κούπας του τσαγιού κονιάκ
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 κούπα του τσαγιού ζάχαρη
  • 2 κουταλάκια του γλυκού baking powder
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
  • 6 κούπες του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κούπες του τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο τριμμένο

Για το σιρόπι:

  • 2 κούπες του τσαγιού ζάχαρη
  • 2 κούπες του τσαγιού νερό
  • ¾ της κούπας του τσαγιού μέλι

Για το γαρνίρισμα:

  • Χοντροκομμένο καρύδι
Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε σε ένα μεγάλο μπολ τη ζάχαρη, το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το baking powder, τη σόδα, την κανέλα και το γαρίφαλο. Ανακατεύουμε καλά καλά στο μπλέντερ το ελαιόλαδο, τη φητίνη, τον χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού και το κονιάκ και ρίχνουμε το μίγμα στο μπολ. Ανακατεύουμε απαλά με το χέρι έτσι ώστε η ζύμη μας να μην βγάζει λάδι. Αν βγάζει λάδι προσθέτουμε λίγο αλεύρι ή λίγο σιμιγδάλι (αν μετρήσετε σωστά δεν χρειάζεται να προσθέσετε τίποτα). Κόβουμε τη ζύμη σε διάφορα σχήματα με κουπ πατ ενάμισι περίπου εκατοστού πάχους και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για περίπου 15 με 20 λεπτά.

Εν τω μεταξύ φτιάχνουμε το σιρόπι βράζοντας το νερό, τη ζάχαρη και το μέλι για 5 μόνο λεπτά.

Μόλις βγει το πρώτο ταψί (συνολικά βγαίνουν 2 και μισό περίπου μεγάλα ταψιά του φούρνου) αφήνουμε λίγο τα μελομακάρονα να κρυώσουν ώστε να μπορούμε να τα πιάσουμε κι έπειτα τα βουτάμε ανάποδα για μερικά δευτερόλεπτα στο σιρόπι. Τα βγάζουμε από το σιρόπι και τα ακουμπάμε πάνω στο ταψί με την καλή τους πλευρά πάλι από πάνω. Ρίχνουμε από πάνω λίγο καρύδι χοντροκομμένο και ελάχιστο σιρόπι με ένα κουταλάκι του γλυκού για να κολλήσει το καρύδι. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι και το τελευταίο μελομακάρονο.
dsc01779_400 dsc01778_400 dsc01781_400
Τρώγονται αμέσως, δεν χρειάζεται να περιμένεις!!!

Καλή επιτυχία!!!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 10360
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 01-01-2008 01:36
 
Ζωίτσα με εκπλήσσεις με τις συνταγούλες σου.  
Από γεύση δυστυχώς δεν μπορώ να ξέρω ιντερνετικά, αλλά από εμφάνιση σκίζουν. Στα υπ' όψιν !!
 
sgr

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 09/12/12 )