Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Σουφλέ τυριού με φύλλο κανταΐφι Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 7
Έχει υποβληθεί από arhontia   
Σάββατο, 29/12/07

Υλικά:

  • 1 πακέτο κανταΐφι
  • 5 αυγά
  • 1 κουτί γάλα εβαπορέ
  • 500 γρ τυριά της προτίμησής σας χοντροτριμμένα. (κεφαλογραβιέρα, παρμεζάνα, ροκφόρ, ρεγκάτο, γκούντα, φέτα).
  • 2-3 κουτ. σούπας βούτυρο γάλακτος
  • χοντροτριμμένο πιπέρι, μοσχοκάρυδο, μαϊντανό

Εκτέλεση:

Ξεμαλλιάζουμε το κανταΐφι. Βουτυρώνουμε το ταψί και ρίχνουμε και μερικά κομματάκια βούτυρο. Στρώνουμε λίγο κανταΐφι στο ταψί και ανακατεύουμε το υπόλοιπο με τα τυριά, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και μαϊντανό. Εγώ βάζω συνήθως ροκφόρ και ρεγκάτο, ή φέτα και ρεγκάτο. Στρώνουμε το κανταΐφι με τα τυριά στο ταψί. Πρέπει να είναι αφράτο και όχι πατημένο. Πάνω πάνω ρίχνουμε λίγο ακόμα τυρί τριμμένο. Χτυπάμε τα αυγά με το εβαπορέ και τα ρίχνουμε στο ταψί. Μοιράζουμε από πάνω μερικά κομματάκια βούτυρο ακόμα,και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς, αντιστάσεις πάνω κάτω, στην κάτω θέση του φούρνου για περίπου 1 ώρα.

Η γιορτινή εκδοχή: Αντικαθιστούμε το εβαπορέ με ίση ποσότητα κρέμας γάλακτος χτυπημένη σε αραιή σαντιγύ.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (24) | Εμφανίσεις: 22715
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (8)
1. 30-12-2007 10:14
 
Πολύ εύκολο, γρήγορο και οπωσδήποτε και εμφανίσιμο είναι από την περιγραφή σου. 
Αν κατάλαβα καλά ανακατεύεις το κανταϊφι με τα τυριά μαζί.  
Όσο για το βούτυρο δεν είναι και ανάγκη να είναι και γάλακτος (βλέπω ότι το χρησιμοποιείς πολύ)έτσι;
 
Lia_P
2. 30-12-2007 12:56
 
Ναι, προτιμώ το γάλακτος από τη μαργαρίνη σαν γεύση, και κοιτάω να περιορίζω τα λιπαρά από αλλού, βάζω εβαπορέ light αντί κρέμα γάλακτος, και άλλα τέτοια όπου το επιτρέπει η συνταγή. 
Ανακατεύω το κανταίφι με τα τυριά, που με το ψήσιμο λιώνουν κιόλας. Από πάνω γίνεται τραγανό, αλλά μέσα σαν σουφλέ, δένουν τα αυγά με το γάλα και τα τυριά.
 
arhontia
3. 03-01-2008 09:08
 
Το δοκίμασα Αρχοντία πρόσφατα σε κάποιο τραπέζι και με ενθουσίασε. Απλώς η νοικοκυρά τα είχε σαν ρολάκια φτιαγμένα και είχε βάλει πεκορίνο, ρεγκάτο και ροκφόρ. 
Ωραία συνταγή.
 
sgr
4. 03-01-2008 09:10
 
Ξέχασα να πω ότι είχε βάλει 1/2 πακέτο βιτάμ και 1 κρέμα γάλακτος. Καθόλου αυγά.  
Η δική σου εκδοχή μου αρέσει καλύτερα γιατί το βρήκα υπερβολικά λιπαρό.
 
sgr
5. 03-01-2008 11:05
 
Δοκιμασμένη συνταγή εδώ και χρόνια και σίγουρα πολύ καλή. Ευχαριστούμε Αρχοντία και καλή χρονιά με υπέροχες συνταγές!
 
Pan
6. 03-01-2008 13:43
 
Ρολάκια ή φωλίτσες είναι πιο εμφανίσιμο αλλά όχι το ίδιο γρήγορο. Φωλίτσες το έκανα στα θηκάκια των μάφινς καλά λαδωμένα, έβαλα τα τυριά στο κέντρο, και περιέλουσα με το κουτάλι με λίγο αυγό. Βγήκαν με λίγη δυσκολία από τις θηκούλες.
 
arhontia
7. 22-05-2008 13:41
 
Το δοκίμασα και είναι πράγματι νόστιμο και πολύ γρήγορο! Θέλει λίγη προσοχή στην επιλογή των τυριών για να μη βγει αλμυρό. Η δική μου επιλογή ήταν πεκορίνο, μπλε τυρί, λίγη φέτα και αρκετό gouda.  
Επίσης, να πω ότι κρατήθηκα στο κανταϊφι και δεν έβαλα όλο το πακέτο, μου φάνηκε πολύ.
 
elie
8. 13-11-2008 08:30
 
κοριτσακια μου γιορταζει ο αντρας μου και θελω να φτιαξω και εγω αλλα επειδη ειμαι και οπτικος τύπος καμια φωτο δεν εχετε να δω το αποτελεσμα ?? 
ευχαριστω πολύ :)
 
filitsa

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 01/01/08 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός