Υλικά: - 1 πακέτο κανταΐφι
- 5 αυγά
- 1 κουτί γάλα εβαπορέ
- 500 γρ τυριά της προτίμησής σας χοντροτριμμένα. (κεφαλογραβιέρα, παρμεζάνα, ροκφόρ, ρεγκάτο, γκούντα, φέτα).
- 2-3 κουτ. σούπας βούτυρο γάλακτος
- χοντροτριμμένο πιπέρι, μοσχοκάρυδο, μαϊντανό
Εκτέλεση: Ξεμαλλιάζουμε το κανταΐφι. Βουτυρώνουμε το ταψί και ρίχνουμε και μερικά κομματάκια βούτυρο. Στρώνουμε λίγο κανταΐφι στο ταψί και ανακατεύουμε το υπόλοιπο με τα τυριά, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και μαϊντανό. Εγώ βάζω συνήθως ροκφόρ και ρεγκάτο, ή φέτα και ρεγκάτο. Στρώνουμε το κανταΐφι με τα τυριά στο ταψί. Πρέπει να είναι αφράτο και όχι πατημένο. Πάνω πάνω ρίχνουμε λίγο ακόμα τυρί τριμμένο. Χτυπάμε τα αυγά με το εβαπορέ και τα ρίχνουμε στο ταψί. Μοιράζουμε από πάνω μερικά κομματάκια βούτυρο ακόμα,και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς, αντιστάσεις πάνω κάτω, στην κάτω θέση του φούρνου για περίπου 1 ώρα. Η γιορτινή εκδοχή: Αντικαθιστούμε το εβαπορέ με ίση ποσότητα κρέμας γάλακτος χτυπημένη σε αραιή σαντιγύ. Προσθήκη ως Αγαπημένο (24) | Εμφανίσεις: 25578 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |