Επιλογές μελών
Βασικό Μενού
Banoffee Pie (Banoffee Pie) |
Έχει υποβληθεί από zoi | |||||||||||||||||||
Τετάρτη, 02/01/08 | |||||||||||||||||||
Σελίδα 2 από 2 Βρήκα στο Net την αυθεντική συνταγή του ξακουστού Banoffi κι έτσι είπα δώσω μια δεύτερη συνταγή ολοκαίνουργια και ανέλπιστα καλή!!! Δεν τη βάζω ως παραλλαγή της προηγούμενης διότι αυτή είναι η αυθεντική. Η Banoffi Pie ή ευρέως γνωστή και ως Banoffee Pie ανακαλύφθηκε στο εστιατόριο Hungry Monk, ανατολικό Sussex στην Αγγλία το 1972. Ακόμη και σήμερα όμως είναι δημοφιλής όπως και την πρώτη φορά που εμφανίστηκε στο μενού το εστιατορίου. Υπήρξαν πολλές απομιμήσεις κατά καιρούς. Φήμες λένε ότι είναι από τις αγαπημένες πουτίγκες της Κυρίας Thacher. Υλικά Για τη ζύμη:
Εκτέλεση Για τη ζύμη: Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με τη ζάχαρη, προσθέτουμε και το βούτυρο σε κύβους και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Τέλος προσθέτουμε το αυγό και ανακατεύοντας φτιάχνουμε μια μαλακή ζύμη, την οποία αφήνουμε στο ψυγείο για να ξεκουραστεί για 30 λεπτά. Έπειτα την απλώνουμε στον πάτο και τα τοιχώματα μιας φόρμας 23 εκατοστών διαμέτρου με στεφάνι (εδώ θέλει λίγη υπομονή) και δημιουργούμε τρύπες με ένα πιρούνι ώστε να μη φουσκώσει κατά το ψήσιμο. Ψήνουμε στους 180οC για 15 λεπτά και για όσο ακόμη χρειάζεται για να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα και να γίνει τραγανή. Αφήνουμε τη ζύμη στην άκρη να κρυώσει. Για τη γέμιση: Βράζουμε όσα τενεκεδάκια χωράει μια κατσαρόλα με νερό για 5 ώρες προσέχοντας πάντα να είναι σκεπασμένα με νερό σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε συνεχώς νερό αν χρειάζεται. Εναλλακτικά βάζουμε σε μια κατσαρόλα που μπορεί να μπει στο φούρνο όσα τενεκεδάκια χωράει, προσθέτουμε νερό και το φέρνουμε σε βρασμό. Κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας και τη μεταφέρουμε στο φούρνο στου 140οC για 3 ½ ώρες. Με αυτόν τον τρόπο δεν υπάρχει κίνδυνος να σωθεί το νερό και όντας σταθερή η θερμοκρασία είναι και το αποτέλεσμα της καραμέλας καλύτερο. Ανασύρουμε τα τενεκεδάκια από το νερό, τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα αποθηκεύουμε. Αν τα αφήσουμε για μεγάλο χρονικό διάστημα στο ντουλάπι (πχ λίγους μήνες) η καραμέλα (toffee) ζαχαρώνει κι έτσι έχουμε ένα τραγανό banoffi μμμμμμμμ... Εγώ επειδή δεν έχω τόσο χρόνο βράζω τα τενεκεδάκια στην κατσαρόλα 2 ώρες και μετά για να μην νερουλιάσει η καραμέλα στο ψυγείο προσθέτω τη διαλυμένη στο νερό ζελατίνη. Βάζω το μίγμα στο ψυγείο για 15 περίπου λεπτά για να πήξει λίγο. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το στιγμιαίο καφέ και τη ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνει σαντιγί. Απλώνουμε την κρέμα πάνω από τις μπανάνες έως επάνω μέχρι τις άκρες της ζύμης και τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο. Καλή επιτυχία!!! Apploffi (Apploffee) Παραλλαγή με μήλα Δεν το έχω κάνει ποτέ αλλά το αναφέρω για όσους δεν συμπαθούν τις μπανάνες.Αντί για μπανάνες χρησιμοποιούμε μήλα τα οποία έχουμε προηγουμένως βράσει σε λίγο χυμό πορτοκάλι και λίγη ζάχαρη. Η παραλλαγή αυτή κόβει ευχάριστα την πλούσια γεύση της καραμέλας και της κρέμας. Προσθήκη ως Αγαπημένο (35) | Εμφανίσεις: 35761 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. |
|||||||||||||||||||
Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 09/12/11 ) |
Σας προτείνουμε :
|
|
Συζητήσεις
- Τι θα φάμε σήμερα 25/04/2024
- Τι θα φάμε σήμερα 19/04/2024
- Τι θα φάμε σήμερα 15/04/2024
- Τι θα φάμε σήμερα 14/03/2024
- Τι θα φάμε σήμερα 05/01/2024
- Τι θα φάμε σήμερα 26/10/2023
- Τι θα φάμε σήμερα 06/10/2023
- Τι θα φάμε σήμερα 28/09/2023
- Τι θα φάμε σήμερα 10/09/2023
- Τι θα φάμε σήμερα 05/09/2023
- Τι θα φάμε σήμερα 25/08/2023
- Τι θα φάμε σήμερα 23/08/2023