Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Πίτες και Ψωμιά arrow Ρολό σφολιάτας με κιμά και μελιτζάνα
Ρολό σφολιάτας με κιμά και μελιτζάνα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 5
Έχει υποβληθεί από vago   
Πέμπτη, 03/01/08
Ευρετήριο άρθρου
Ρολό σφολιάτας με κιμά και μελιτζάνα
Σελίδα 2
img_1731_400

Υλικά:

  • 1 φύλλο κουρού ή σφολιάτα
  • 1/4 κιμά
  • 2 μελιτζάνες φλάσκες μέτριες
  • 1/4 διαφορα τυριά τριμμένα
  • 1/2 κουτί ντοματάκια
  • 1 χουφτα τριμμένη φρυγανιά
  • 1 κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • λάδι
  • αλάτι - πιπέρι
Εκτέλεση:

Ετοιμάζω τον κιμά όπως για τα μακαρόνια. Δηλαδή σωτάρω στο λάδι το κρεμμυδάκι και ρίχνω τον κιμά. Αφήνω να σωταριστεί καλά και προσθέτω τα ντοματάκια, αλάτι, πιπέρι και λίγο νερό. Οταν βράσει κατεβάζω απο τι φωτιά και ρίχνωτη φρυγανιά και τα τυριά. Σε αλλη κατσαρόλα βράζω τις μελιτζάνες. Οταν γίνουν τις λιώνω με το πιρούνι. Τις προσθέτω στον κιμά και ανακατεύω καλά. Στρώνω σε ταψί με λίγο λάδι το φύλλο και απλώνω το μείγμα. Τυλίγω σε ρολό και αλείφω απο πάνω με λίγο λάδι ακομα. Ψήνω σε μέτριο φούρνο στου 180 C μέχρι να ροδίσει.

Καλή όρεξη!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (38) | Εμφανίσεις: 24799
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (16)
1. 04-01-2008 09:07
 
Ωραίο φαγάκι Ευαγγελία και ιδανικό για τραπέζι ή μπουφέ. Κόβετε ζεστό ή το αφήνεις να κρυώσει πρώτα?
 
Mary
2. 04-01-2008 09:07
 
Ωραίο ρολό Ευαγγελία. Να ρωτήσω κάτι τις μελιτζάνες τις βράζεις ολόκληρες με το φλούδι ή σε φέτες και τις έχεις πρώτα ξεπικρίσει ?
 
sgr
3. 04-01-2008 09:09
 
Το κόβω ζεστό αλλά οχι καυτό γιατι θα διαλυθει. Οσο για τις μελιτζανες τις βραζω ολοκληρες χωρις να τις ξεπικρίσω.
 
vago
4. 04-01-2008 11:23
 
Πολύ ωραίο κι εύκολο σχετικά. Οι μελιτζάνες μου αρέσουν πολύ!! Ευχαριστούμεεεεεεε :zzz
 
zoi
5. 04-01-2008 11:50
 
καλα βαγγο υπεροχο εχω και αδυναμια στα ρολα αλλα για πες μου κατι η αναλογιες του κιμα και του τυριου σε τι ειναι?επι του κιλου? 
θα το κανω αμεσα  
ευχαριστω
 
margarita79
6. 04-01-2008 11:56
 
Αρκετά χορταστικό μου φαίνεται αυτό το φαγητό. Μην πω, πως για εκδρομές είναι ότι πρέπει. Θα την φτιάξω μόλις μπορέσω, αλλά δεν πρόκειται να βάλω φρυγανιά. Δεν είμαι φύλος της φρυγανιάς και μάλιστα μέσα στα φαγητά. 
 
Ευχαριστούμε Ευαγγελία για την πολύ νόστιμη πρότασή σου. :)
 
Pan
7. 04-01-2008 21:43
 
Τη φρυγανιά τη βάζουμε για να τραβήξει τα υγρα του κιμά και της μελιτζανας και να γίνει πιο δεμένη η γεμιση. Μαργαρίτα οι αναλογίες ναι ειναι επι του κιλου.
 
vago
8. 06-01-2008 12:47
 
Vago, I love the rolls so I will do it soon .IT seems to be very nice.Thanks for writing tous this delicious food. Love, Giovani.
 
Giovani
9. 07-01-2008 10:18
 
vago, δεν ξέρω τι μελιντζάνες χρησιμοποείτε. Αυτές που μαζεύω από το χωράφι μου είναι πολύ γλυκές και δεν κάνω κάποια επεξεργασία. Ούτε πιστεύω πως θα αφήσουν πολλά υγρά, άμα στραγγίσει κανείς καλά την ζύμη με τον κιμά και τις μελιντζάνες...... Θα την φτιάξω μόλις μπορέω και θα σου πω περισσότερα.......
 
Pan
10. 07-01-2008 10:56
 
αχ βρε παν αυτο το χωραφι-μποστανι με τις βιολογικες μελιτζανες που ειναι?με εχει φαει η περιεργεια :)
 
margarita79
11. 07-01-2008 10:56
 
Εγώ τις μελιτζάνες τις παίρνω από την λαϊκή και συνήθως θέλουν ξεπίκρισμα. Βρε Παν μου που το έχεις το μοστάνι και έχεις δικές σου μελιτζάνες? Είσαι πολύ τυχερή!!
 
Mary
12. 08-01-2008 09:51
 
Όντως είμαι τυχερή. Λαχανικά δικά μου και μέλι παραγωγής μου. Στην Εύβοια. είναι, οπότε είμαι κοντά και προμηθεύομαι. ;) Επιπλέον βοηθάω στο φύτεμα, στην συγκομιδή και όλα τα άλλα, οπότε ξέρω να εκτιμήσω τα προϊόντα της μάνας γης. Ας όψεται η δουλειά που μένω Αθήνα. Ειδάλλως δεν είχα λόγο.... Όσο για τις λαϊκές έρχεται ο πατέρας μου. Αν είναι να σας πω. Πολύ τυχερή είμαι τελικά. :)
 
Pan
13. 01-10-2008 19:32
 
Οταν τυλίξουμε το ρολό, δεν πρέπει να τρυπήσουμε το φύλο σε διάφορα σημεία για να φεύγουν οι ατμοί απο τη γέμιση; Η μήπως αν το τρυπήσουμε γίνει πολύ στεγνό μέσα;
 
MAROT
14. 01-10-2008 23:04
 
Εγω δεν το τρυπάω καθόλου. Φοβάμαι πως θα στεγνώσει εντελώς αμα το τρυπήσεις.
 
vago
15. 03-10-2008 08:22
 
Επειδή βιαζόμουν να το ψήσω, και δεν είχα δεί την απάντηση, δεν το τρύπησα (αφού δεν έγραφες κάτι τέτοιο) και πραγματικά έγινε ΤΕΛΕΙΟ.  
Τα υγρά τα ρούφηξε η φρυγανιά και η ζύμη. 
Πολύ καλή συνταγή, θα την ξαναφτιάξω σύντομα γιατί έγινε ανάρπαστη!!
 
MAROT


Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 18/04/09 )