Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Ντολμαδάκια αβγολέμονο Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από vago   
Πέμπτη, 03/01/08
img_1728_400

Υλικά:

  • 50 κλιματόφυλλα περιπου
  • 3/4 κιμά
  • 1 ποτήρι του κρασιού ρύζι γλασέ
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
  • 2 κ.σ. δυόσμος
  • 2 κ.σ. μάραθος
  • 2 κ.σ. τριμμένο τυρί
  • 2 αβγά
  • χυμό ενός λεμονιού
  • αλάτι - πιπέρι
  • λάδι
Εκτέλεση:

Ζεματίζουμε τα φύλλα. Ανακατεύουμε σε λεκάνη ολα τα υλικά εκτός απο το ένα αβγό και το χυμό του λεμονιού. Βαζουμε στην παλάμη μας ενα φύλλο με τη γυαλιστερή πλευρά απο κάτω και βάζουμε στο κέντρο ένα κουταλάκι του γλυκού απο τη γέμιση. Τυλίγουμε το ντολμαδάκι με τη σειρά δεξιά, αριστερά, πάνω, κάτω. Το βάζουμε σε βαθιά κατσαρόλα και συνεχίζουμε έτσι τυλίγοντας τα ντολμαδάκια και τοποθετώντας τα το ένα δίπλα στο άλλο. Στο τέλος βαζουμε ένα πιάτο ανάποδα επάνω στα ντολμαδάκια, προσθέτουμε το λάδι και 2 ποτήρια νερό. Αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να βράσουν τα φύλλα (περίπου 40').

Κατεβάζουμε και ετοιμάζουμε το αβγολέμονο χτυπώντας καλά πρωτα το ασπράδι μέχρι να στεκεται στο πιρούνι, κατοπιν προσθέτωντας το κροκο και τέλος το χυμο του λεμονιου χτυπώντας διαρκώς. Προσθέτουμε λίγο ζουμάκι απο το φαγητό και ρίχνουμε το αβγολέμονο στα ντολμαδάκια. Κουνάμε λίγο την κατσαρόλα να πάει παντου.

Καλή όρεξη!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 10559
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 21/02/08 )