Για τον καφέ και το τσάι μας. Ιδανικά για να συνοδεύσουν ελληνικό καφέ, αλλά η μικρή μου τα τιμάει και βουτηγμένα στο γάλα. Υλικά:
- 250 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 2/3 κούπας ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
- 2,5 κούπες αλεύρι
- 1 κουτ.γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1/4 κουτ. γλυκού αλάτι
- 1/2 ποτηράκι κρασιού κονιάκ
- 1 κρόκο αυγού
- 1 κουτ.σούπας γλυκάνισο τριμμένο μέσα στις παλάμες να σπάσουν οι σπόροι
Εκτέλεση: Βάζουμε όλα τα υλικά σε λεκανίτσα και ζυμώνουμε να γίνει ομοιογενής ζύμη. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί λίγο, 15-30 λεπτά, ανάλογα τον χρόνο που έχουμε στη διάθεσή μας.Πλάθουμε τα μπισκότα και τα τοποθετούμε στη λαμαρίνα πάνω σε αντικολητικό χαρτί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς με αέρα, στη μέση του φούρνου, 13-15 λεπτά την κάθε λαμαρίνα. Δεν πρέπει να σκουρήνουν πολύ, αλλά να μείνουν λευκά. Μην φοβηθείτε αν είναι μαλακά μόλις βγούν, κρυώνοντας σκληραίνουν. Αν τα θέλουμε νηστίσιμα, αντικαθιστούμε το βούτυρο με σπορέλαιο, και παραλείπουμε τον κρόκο. Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 12473 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |