Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Βασιλόπιτα (μαστίχα - φιστίκι αιγίνης) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από Margarita   
Τετάρτη, 09/01/08
Σας προτείνω την ακόλουθη συνταγή για βασιλόπιτα (αλλά και για κεκάκι για όλο το χρόνο αν έχετε όρεξη).Λίγο ετεροχρονισμένα βέβαια αλλά το 2009 μας περιμένει!!!Τη συνταγή την είδα σε πρωϊνή εκπομπή στην τηλεόραση.Τη δοκίμασα και σας την προτείνω.

Υλικά:

  • 250 γρ. βούτυρο
  • 250 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 5 αυγά
  • 250 γρ. χυμό πορτοκάλι
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι και ένα μανταρίνι
  • 400 γρ. φαρίνα
  • 2 κουταλάκια γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. μαστίχα κοπανισμένη
  • 250 γρ. φυστίκι αιγίνης κοπανισμένο
  • 1 σφηνάκι λικέρ μαστίχα.
Εκτέλεση

Όλοι λίγο πολύ ξέρουμε να φτιάχνουμε κέικ.

Βασικές οδηγίες: Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη ζάχαρη και κατόπιν ενσωματώνουμε τα αυγά ένα ένα. Προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα εσπεριδοειδών, το λικέρ, τη μαστίχα και τέλος το αλεύρι, το μπέικιν και το φυστίκι.
Ψήνουμε για μια ώρα περίπου σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου.
Με το που βγήκε από το φούρνο άλειψα την πίτα με μαρμελάδα βερύκοκο. Μόλις κρύωσε τη διακόσμησα με γλάσο το οποίο έφτιαξα με μαστίχα. Ζέστανε τη μαστίχα (γλυκό βαζάκι) στο μάτι της κουζίνας για λίγο μέχρι να γίνει παχύρευστη και περιέχυσα το γλυκό. Το 2008 το έφτιαξα με ψιλοκομμένο αποξηραμένο βερύκοκο το οποίο το είχα μουλιάσει σε λικέρ μαστίχα. Γύρω γύρω διακόσμησα με φυστίκι. Δεν είναι και τόσο δύσκολο στην εκτέλεση όσο ακούγεται.

Αν έχετει οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να μου την πείτε.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 10587
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (5)
1. 09-01-2008 09:43
 
Μαργαρίτα να κάνω μια ερώτηση γιατί μπερδεύομαι με τον όρο "φαρίνα". Εννοείς το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και το ενισχύεις με τα 2 κουτ. μπέικιν ή εννοείς το αλεύρι για όλες τις χρήσεις οπότε όλο το φουσκωτικό υλικό είναι τα 2 κουτ. μπέικιν; 
Ευχαριστώώώώ
 
elie
2. 09-01-2008 09:45
 
Ξέχασα να πω ότι ο συνδυασμός μανταρίνι-μαστίχα πολύ με ιντριγκάρει...
 
elie
3. 09-01-2008 11:03
 
Πολύ νόστιμη συνταγή. Και επιπλέον δεν έχουμε σταματήσει ακόμη να κόβουμε πίτες, οπότε μην στεναχωριέσαι Νέλλα. Μας έδωσες ακόμη μια ιδέα. Ευχαριστούμε!:) 
 
Μ' αρέσει και αυτή που φτιάχνει η μητέρα μου πάρα πολύ. Βαζει μέσα ξύσμα από πορτοκάλι και αμύγδαλα.... Είναι καταπληκτική!! :) Μένει να την πείσω να δημοσιεύσει την συνταγή....
 
pan
4. 09-01-2008 15:36
 
Είναι ενδιαφέρουσα πίτα και θα ήθελα να ρωτήσω, Μαργαρίτα χρειάζονται και τα 2 αλείμματα δηλ. και η μαρμελάδα γλυκό και το γλάσο μαστίχας;
 
Lia_P
5. 14-01-2008 13:44
 
Όταν λέω φαρίνα εννοώ το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του. Ή μαρμελάδα καραμελώνει την επιφάνεια και του δίνει μια ιδιαίτερη γεύση. Το γλάσο μαστίχας το βάζω από πάνω κυρίως για την εμφάνιση. Και τη γέυση βέβαια!!!
 
margarita

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 20/05/12 )