Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Λαδερά και λαχανικά arrow Φινόκιο Καραμελωμένο (συνοδευτικό για κρέας σχάρας)
Φινόκιο Καραμελωμένο (συνοδευτικό για κρέας σχάρας) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από arhontia   
Πέμπτη, 10/01/08

Ένα πολύ νόστιμο συνοδευτικό για ψητά κρεατικά (για να ξεφύγουμε από την τριάδα πατάτες -ρύζι-ζυμαρικό)

Υλικά:

  • 3-4 μαραθόριζες (φινόκιο)
  • 2 κουτ.σούπας μαύρη ζάχαρη
  • χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1/2 ποτηράκι κρασί
  • 2-3 κουτ. βούτυρο
  • χοντροτριμμένο φρέσκο πιπέρι, αλάτι

Εκτέλεση:

Κόβουμε τα κοτσάνια, αφαιρούμε το εξωτερικό φύλλο και κόβουμε το κάθε φινόκιο στα 2 ή στα 4 ανάλογα το μέγεθός τους. Αφαιρούμε λίγο από τη βάση εκεί που ενώνονται τα φύλλα, αλλά όχι πολύ βαθειά ώστε να μείνουν ενωμένα. Τα ζεματάμε για 4-5 λεπτά σε αλατισμένο νερό που βράζει και τα σουρώνουμε.

Λειώνουμε το βούτυρο στην κατσαρόλα και σωτάρουμε τα φινόκιο να ροδίσουν. Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη, και σβήνουμε με το κρασί και το χυμό λεμονιού. Σκεπάζουμε και αφήνουμε σε χαμηλωμένη φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα τους και να καραμελώσουν. Αλατίζουμε αν χρειάζεται και ρίχνουμε και το ξύσμα.

Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 6480
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 11-01-2008 13:13
 
Αυτό το συνοδευτικό μου αρέσει πολύ, μα πάρα πολύ!!!
 
Lia_P
2. 11-01-2008 14:48
 
Εντυπωσιακή ιδέα και ταυτόχρονα πολύ υγειινός συνδυασμός για το κρέας. Θα το φτιάξω οπωσδήποτε την επόμενη φορά που θα έχω κρέας. Άμα δεν βάλω ζάχαρη και δοκιμάσω μέλι λέω πειράζει;
 
Pan
3. 11-01-2008 16:51
 
Ίσως να είναι και καλύτερα με μέλι, αλλά δεν το θέλει ο άντρας μου στα φαγητά - παρόλο που του αρέσουν οι γλυκές νότες στο φαγητό το μέλι τον ενοχλεί.
 
arhontia

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 18/04/09 )