Συνταγή της μαμάς μου, που δεν την έχω φτιάξει η ίδια, αλλά την έχω τιμήσει σε κάθε ευκαιρία, και έχω και ένα βάζο ακόμα στην άκρη. Υλικά: - 1 κιλό μανταρινάκια κλημεντίνες μικρά, για να μην έχουν κουκούτσια και ίνες.
- 1 κιλό ζάχαρη
- 1 βανίλια (προαιρετικά)
Εκτέλεση: Πλένουμε φυσικά τα μανταρίνια, και με ένα μυτερό μαχαιράκι κόβουμε μια μικρή τρυπούλα γύρω γύρω από εκεί που ήταν το κοτσάνι. Κόβουμε το ίδιο και απέναντι, και αφαιρούμε αν υπάρχουν τις κεντρικές ίνες. Τα ρίχνουμε σε νερό που βράζει, τα βράζουμε για 10-15 λεπτά ίσα ίσα να μαλακώσουν, δεν πρέπει να παραβράσουν, και πετάμε το νερό. Τα βάζουμε σε κρύο νερό και τ’ αφήνουμε όλη νύχτα. Την άλλη μέρα τα σουρώνουμε. Βάζουμε τη ζάχαρη με 1,5 ποτήρι νερό να βράσει για 5 λεπτά, ρίχνουμε τα μανταρινάκια, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να δέσει το σιρόπι. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε πάλι όλη νύχτα. Αυτά βγάζουν υγρά, και την άλλη μέρα ξαναβράζουμε για να ξαναδέσει το σιρόπι. Τελευταία ρίχνουμε αν θέλουμε τη βανίλια – αλλά μυρίζει υπέροχα και χωρίς. Κορυφαία παραλλαγή: έκοψα μερικά μανταρινάκια στη μέση και τα άφησα να στραγγίξουν από το σιρόπι σε σουρωτήρι από βραδύς, τα βούτηξα σε λυωμένη σοκολάτα και καβουρντισμένο αμύγδαλο και τα άφησα να στερεοποιηθεί η σοκολάτα. Όλο το τελευταίο βάζο έτσι θα φύγει, το βλέπω εγώ... Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 26651 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |