Έχει υποβληθεί από vilma
|
Πέμπτη, 10/01/08 |
Ετυχε στο περιοδικό που δουλεύω να μας την φέρουν έτοιμη και να μας κεράσουν, μετα από κάποια φωτογράφιση που έκαναν και... τρελλάθηκα! Απίστευτος συνδυασμός φεύσεων ανακατεμένος καταπληκτικά, έτσι όπως μας το σέρβιραν!! Φυσικά αγόρασα τα υλικά, γύρισα σπίτι και την έφτιαξα!
Λοιπόν, καταρχήν η βασική συνταγή της μαρμελάδας: Εβρασα 1 κυδώνι με 2 μήλα σε κομμάτια μαζί με τα κουκούτσια τους και 2 ποτήρια νερό (πηκτίνη) για μία ώρα. Στη συνέχεια ψιλοέκοψα 3/4 φλυτζ. πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομένες, και 1/4 φλυτζ. πιπερίτσες κόκκινες καυτερές (πολύ μικρά κομματάκια). Ανακάτεψα τις πιπεριές, μιάμιση κούπα μηλόξιδο, 5,5 κούπες ζάχαρη (και πολύ μου φάνηκε, αν και έβαλα μιά κούπα λιγότερη απότι έλεγε η συνταγή) και 1 φλυτζάνη πηκτίνη. Εβρασα μέχρι να δέσει. Για πιό καυτερή προσθέτεις άμα θέλεις πιπέρι καγέν. Αμα κρυώσει την μεταφέρουμε σε γυάλινα βάζα και διατηρείτε στο ψυγείο.
Η μαγεία των υπέροχων γεύσεων λοιπόν, ήταν η εξης. Σερβιρίστηκε πάνω σε λεπτή φρυγανίτσα αλειμένη ή με Philadelphia cream cheese ή με τυρί κατίκι, ένα κομμάτι προσούτο και από πάνω λίγη καυτερή μαρμελάδα πιπεριάς! Δεν έχω λόγια, δοκιμάστε το! (Ακόμα πιστεύω ότι θα δίνει απίθανη γεύση μια μικρή ποσότητα σε σάλτσα για ζυμαρικά) Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 7355 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |
Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 19/12/79 )
|