Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Καυτερή μαρμελάδα! Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από vilma   
Πέμπτη, 10/01/08
Ετυχε στο περιοδικό που δουλεύω να μας την φέρουν έτοιμη και να μας κεράσουν, μετα από κάποια φωτογράφιση που έκαναν και... τρελλάθηκα! Απίστευτος συνδυασμός φεύσεων ανακατεμένος καταπληκτικά, έτσι όπως μας το σέρβιραν!! Φυσικά αγόρασα τα υλικά, γύρισα σπίτι και την έφτιαξα!
Λοιπόν, καταρχήν η βασική συνταγή της μαρμελάδας: Εβρασα 1 κυδώνι με 2 μήλα σε κομμάτια μαζί με τα κουκούτσια τους και 2 ποτήρια νερό (πηκτίνη) για μία ώρα. Στη συνέχεια ψιλοέκοψα 3/4 φλυτζ. πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομένες, και 1/4 φλυτζ. πιπερίτσες κόκκινες καυτερές (πολύ μικρά κομματάκια). Ανακάτεψα τις πιπεριές, μιάμιση κούπα μηλόξιδο, 5,5 κούπες ζάχαρη (και πολύ μου φάνηκε, αν και έβαλα μιά κούπα λιγότερη απότι έλεγε η συνταγή) και 1 φλυτζάνη πηκτίνη. Εβρασα μέχρι να δέσει. Για πιό καυτερή προσθέτεις άμα θέλεις πιπέρι καγέν. Αμα κρυώσει την μεταφέρουμε σε γυάλινα βάζα και διατηρείτε στο ψυγείο.

Η μαγεία των υπέροχων γεύσεων λοιπόν, ήταν η εξης. Σερβιρίστηκε πάνω σε λεπτή φρυγανίτσα αλειμένη ή με Philadelphia cream cheese ή με τυρί κατίκι, ένα κομμάτι προσούτο και από πάνω λίγη καυτερή μαρμελάδα πιπεριάς! Δεν έχω λόγια, δοκιμάστε το!
(Ακόμα πιστεύω ότι θα δίνει απίθανη γεύση μια μικρή ποσότητα σε σάλτσα για ζυμαρικά)
Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 7355
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (5)
1. 11-01-2008 09:37
 
εξαιρετικο βιλμα!!!
 
margarita79
2. 11-01-2008 13:03
 
Πολύ ωραίες οι ιδέες σερβιρίσματος, και μόνο αυτές, σε κάνουν να θέλεις να το φτιάξεις. Αλλά για πες μου τα κουκούτσια που έβρασαν μαζί το υπόλοιπο μείγμα τι έγιναν;
 
Lia_P
3. 11-01-2008 13:10
 
Τα κυδώνια και τα μήλα κάνουν το μείγμα της πηκτίνης, οπότε πριν προσθέσεις την πηκτίνη στα υπόλοιπα υλικά, αφαιρεις τα κουκούτια
 
al1975
4. 11-01-2008 15:01
 
Επίσης μπορείς να βράσεις τα κυδώνια και τα μήλα μαζί με τα κοκούτσια και τον ζωμό τους να τον χρησιμοποιήσεις μαζί με μια κουταλιά μέλι ως φάρμακο για τον κρυωμένο λαιμό. 
 
Πέρα από αυτό, την συνταγή την βρήκα καταπληκτική και πρωτότυπη. Είναι πολύ ωραία ιδέα για μπουφέ. Θα τη κρατήσω σίγουρα και θα την δοκιμάσω σύντομα σε μια μάζωξη που έχω... Μην σου πω και για απόκριες μου φαντάζει πολύ ωραία ιδέα και ξεφεύγει από τα συνηθισμένα. Ευχαριστούμε vilma! :)
 
Pan
5. 11-01-2008 16:52
 
Νάστε καλά! 
Συγνώμη, στην συνταγή ξέχασα να αναφέρω ότι στραγγίζεις και κρατάς μόνο το υγρό από τα μήλα και το κυδώνι! 
Pan, το ιατρικό για τον πονόλαιμο, λέω να το δοκιμάσω σήμερα κιόλας!
 
VILMA

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 19/12/79 )