Υλικά
- 1 κιλο μελιτζανες φλασκες
- 2 σκελιδες σκορδο λιωμενο
- το χυμο απο ενα λεμονι
- 1 φλυτζανι ταχινι
- 1/2 κ.γ ταμπασκο
- 1 πιπερια κοκινη κομμενη σε κυβους
- αλατι, πιπερι
Εκτέλεση
Τρυπαμε τις μελιτζανες με ενα πηρουνι και τις ψηνουμε στους 200 βαθμους μεχρι να καψαλιστει η φλουδα τους. Τις γυριζουμε συχνα να ψηθουν καλα. Αφηνουμε να κρυωσουν λιγο και τις ξεφλουδιζουμε. κοβουμε τη σαρκα τους και την αφηνουμε σε σουρωτηρι να στραγγιξει καλα. βαζουμε την ψιχα απο τις μελιτζανες στο μουλτι με το σκορδο να γινουν πουρες. προσθετουμε το χυμο απο το λεμονι το ταμπασκο και το ταχινι και χτυπαμε μεχρι να γινει ενα μιγμα. τελος βαζουμε την πιπερια κομμενη σε μικρους κυβους συμπληρωνουμε αν θελουμε αλατι και λεμονι Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 6951 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |