ΥΛΙΚΑ
- 1 ποτήρι κόκκινη φακή
- 1 μικρό κρεμμύδι ολόκληρο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 ντομάτα μικρή
- 1 καρότο
- 1 κ.σ. ρύζι
- νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε και πλένουμε τη φακή. Βάζουμε σε κατσαρόλα όλα τα υλικά εκτός από το ρύζι και προσθέτουμε τόσο νερό ώστε να τα καλύπτουν 2-3 δάχτυλα πάνω. Βράζουμε σε μεσαία φωτιά για 1 περίπου ώρα ώστε να χυλώσουν. Τα περνάμε από το μούλτι και ρίχνουμε πάλι τη φακή στην κατσαρόλα, αλατίζουμε, αν θέλουμε προσθέτουμε 1 κύβο, ρίχνουμε το ρύζι και αφήνουμε να ψηθεί.
Στη συνέχεια έχουμε 2 επιλογές : 1) Τσιγαρίζουμε ένα ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι με λίγο λάδι και προσθέτουμε 1 κ.γλ. κύμινο και αδειάζουμε στην κατσαρόλα 2) Προσθέτουμε 1 κ.σ. βούτυρο και ανακατεύουμε.
Σερβίρεται ζεστή και τελευταία στιγμή προσθέτουμε μερικά κρουτόν. Καλή όρεξη!
Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 11186 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |