Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Φακή κόκκινη Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 5
Έχει υποβληθεί από sgr   
Τρίτη, 15/01/08
img_0358_400

ΥΛΙΚΑ

  • 1 ποτήρι κόκκινη φακή
  • 1 μικρό κρεμμύδι ολόκληρο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ντομάτα μικρή
  • 1 καρότο
  • 1 κ.σ. ρύζι
  • νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε και πλένουμε τη φακή.
Βάζουμε σε κατσαρόλα όλα τα υλικά εκτός από το ρύζι και προσθέτουμε τόσο νερό ώστε να τα καλύπτουν 2-3 δάχτυλα πάνω.
Βράζουμε σε μεσαία φωτιά για 1 περίπου ώρα ώστε να χυλώσουν.
Τα περνάμε από το μούλτι και ρίχνουμε πάλι τη φακή στην κατσαρόλα, αλατίζουμε, αν θέλουμε προσθέτουμε 1 κύβο, ρίχνουμε το ρύζι και αφήνουμε να ψηθεί.

Στη συνέχεια έχουμε 2 επιλογές :
1) Τσιγαρίζουμε ένα ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι με λίγο λάδι και προσθέτουμε 1 κ.γλ. κύμινο και αδειάζουμε στην κατσαρόλα
2) Προσθέτουμε 1 κ.σ. βούτυρο και ανακατεύουμε.

Σερβίρεται ζεστή και τελευταία στιγμή προσθέτουμε μερικά κρουτόν.

Καλή όρεξη!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 11186
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (8)
1. 15-01-2008 09:23
 
:) πολυ καλη ιδεα διαφορετικη φακη μπραβο
 
sgrav
2. 15-01-2008 09:23
 
Να πω την αληθεια μου πρωτη φορα βλεπω κοκκινη φακη .. 
 
Ευχαριστουμε πολυ sgr
 
JOANNA
3. 15-01-2008 09:30
 
Έχει εντελώς διαφορετική γεύση από τις μαύρες φακές. Εγώ τις έμαθα από τους γονείς μου οι οποίοι έχουν γεννηθεί στην Αίγυπτο και φυσικά υπήρχαν συχνά πυκνά στο τραπέζι μας, όπως και πολλά άλλα Αιγυπτικά φαγητά. 
Αξίζει όμως τον κόπο να τις δοκιμάσετε έστω και μια φορά.
 
sgr
4. 15-01-2008 09:37
 
Διαφορετική συνταγή για φακή :).... Η κόκκινη φακή ομολογώ πως δεν ξέρω τι είναι... Είναι ελληνική; Επίσης είναι νόστιμες όπως οι άλλες που συνήθως τρώμε;
 
Pan
5. 15-01-2008 10:12
 
Δεν ξέρω Pan αν είναι ελΛηνική, αν και δεν το νομίζω. 
Ξέρω όμως ότι υπάρχει στα σουπερ μάρκετ, όχι σε όλα και σε καταστήματα που πουλάνε αραβικά προϊόντα.  
Δοκίμασέ την πάντως αξίζει.
 
sgr
6. 15-01-2008 10:22
 
Και στα βιολογικά καταστήματα βρίσκουμε κόκκινες φακές, κι εμένα μ' αρέσουν πολύ, τις βάζω και σε μια σαλάτα. Χρησιμοποιείται πολύ σε Αφρική και αραβικές χώρες.
 
elie
7. 15-01-2008 10:52
 
Eίναι όντως πεντανόστιμο φαγητό. Εγώ τις πρωτοδοκίμασα πέρσι κι από τότε τις φτιάχνω συχνά πυκνά!
 
vilma
8. 15-01-2008 12:23
 
Θα αγοράσω κόκκινες φακές, καπου το είχα ξανακούσει αλλά δεν έχω δοκιμάσει ποτέ. Λίζα ευχαριστούμεεεεεεε
 
zoi

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 02/03/09 )