Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Μαρμελάδες στα μικροκύματα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 5
Έχει υποβληθεί από Nena   
Τρίτη, 15/01/08
Ευρετήριο άρθρου
Μαρμελάδες στα μικροκύματα
Σελίδα 2

Προκειμένου να φτιάξετε μαρμελάδα στα μικροκύματα να ξέρετε πως το σκεύος που θα χρησιμοποιήσετε πρέπει να είναι 2-3 φορές μεγαλύτερο από την ποσότητα του φρούτου.

Φράουλα

Υλικά:

  • 450 γρ. φράουλες
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ. γλ. χυμό λεμόνι

Εκτέλεση:

Πλένετε τις φράουλες και αν θέλετε τις κόβετε. Βάλτε τες με το χυμό λεμονιού, σε δοχείο κατάλληλο για μικροκύματα, που να χωράει σχεδόν 3 λίτρα. Βράστε τες στη μεγαλύτερη ένταση των μικροκυμάτων σας (780 ή 800 W) για 3-5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι φράουλες. Αυτό σημαίνει ότι ανοίγετε μια φορά ανακατεύετε κι ελέγχετε το φρούτο.
Προσθέστε τη ζάχαρη κι ανακατέψτε καλά. Βράστε και πάλι στη μεγαλύτερη ένταση των μικροκυμάτων σας για 10-12 λεπτά, ή έστω να πάρει το επιθυμητό για σας πήξιμο. Σ αυτό το χρόνο συνήθως είναι σωστή μαρμελάδα και το φρούτο "στέκεται" δεν είναι λιωμένο.

Μήλο

Υλικά:

  • 1/2 kg μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
  • 550 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.γλ. χυμό λεμόνι
Εκτέλεση:

Βάλτε τα μήλα σε μεγάλο μπολ (όπως λέω παραπάνω). Προσθέστε τη ζάχαρη. Μην ανακατεύετε. Βράστε στη δυνατή ένταση των μικροκυμάτων για 9-11 λεπτά. Ανοίξτε, ανακατέψτε καλά (μπορείτε και με μιξεράκι αλλά και με το χέρι) ώστε να γίνει ένα μείγμα.
Βράστε στη δυνατή ένταση ξανά για 9-10 λεπτά. Στη συνέχεια, ανακατέψτε μέσα 1 κ.γλ. χυμό λεμόνι.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (9) | Εμφανίσεις: 15612
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (17)
1. 15-01-2008 12:32
 
Μπράβο Νένα. Τι πιό εύκολο να φτιάξουμε εκεί τις μαρμελάδες μας. 
Τάκα τάκα. 
Νάσαι καλά.
 
sgr
2. 15-01-2008 12:39
 
Πολύ ωραία ιδέα...
 
ATA
3. 15-01-2008 12:52
 
Ευχαριστώ για τις συνταγές σου, που ήθελαν η Κυβέλη και εγώ. 
Δε μου λες όμως έχουν διαφορά στη γεύση από αυτές που φτιάχνουμε στην κατσαρόλα στην ηλ. κουζίνα;
 
Lia_P
4. 15-01-2008 15:26
 
Ναί έχουν διαφορά. Είναι νοστιμότερες γιατί δεν έχει σακατευτεί το φρούτο ούτε ξεπλυθεί με νερό κ.λπ.,κ.λπ. Επίσης να σας πω ότι έτσι γίνονται κι άλλα φρούτα. Π.χ. βερύκοκο που όλοι αγαπάμε. 
΄Εχω και μερικά φαγάκια που γίνονται ωραία στα μικροκύματα. Πείτε μου αν θέλετε να τα βάλω σιγά-σιγά. 
Εκείνο που επιμένω είναι να έχετε καλή συσκευή από 800W και πάνω.΄Εχει σημασία όχι για την ποιότητα της συνταγής όσο για την ασφάλειά σας.
 
Nena
5. 15-01-2008 15:32
 
Νένα ναι ναι θέλουμε !! εγώ έχω φούρνο μικροκυμάτων και τον χρησιμοποιώ μόνο για ζέσταμα φαγητών.. Δώσε ιδέες για φαγητά ή γλυκά... 
Άνοιξε μόνο μία καινούρια ενότητα φαγητών ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΑ όπου και να βάλεις την συνταγή αυτή και τις υπόλοιπες ώστε να τις εντοπίζουμε εύκολα.
 
ATA
6. 15-01-2008 16:12
 
Οι μαρμελάδες φούρνου ειναι πολύ καλύτερες απο αυτές που γίνονται στην κατσαρόλα διότι όπως λέει η Νένα έχουν πιο μεστή γεύση πιο έντονο το άρωμα του φρούτου. 
Η μητέρα μου κάνει μαρμελάδα πορτοκάλι στον δικό της συμβατικό φούρνο και είναι πεντανόστιμη.
 
al1975
7. 15-01-2008 16:13
 
Τι εννοείς "δεν έχει σακατευτεί το φρούτο ούτε ξεπλυθεί με νερό κ.λπ.,κ.λπ." 
Εγώ δεν προσθέτω πάντως νερό στις μαρμελάδες μου.
 
Lia_P
8. 15-01-2008 16:24
 
Νένα τι εννοείς για την ασφάλειά μας να έχουμε 800W και πανω? εγώ αντιστέκομαι στην αγορά φούρνου μικροκυμάτων εδώ και καιρό. Πες μου, είναι τελικά τόσο ανθυγιεινό το μαγείρεμα σ'αυτόν? αυτές τις μαρμελάδες πως θα τις φτιάξω εγώ? Κοίτα να δεις τι έχω πάθει... :cry
 
zoi
9. 15-01-2008 17:49
 
Kαταπληκτική ιδέα, νάσαι καλά Νένα!  
Πες μας κι άλλες ωραίες ιδέες για μαγειρική στα μικροκύματα!
 
vilma
10. 16-01-2008 20:12
 
τα έχουν πει όλα τα κορίτσια!!!! 
α π ι θ α ν ο !!!! ;) :zzz
 
kleiw
11. 17-01-2008 21:11
 
Zoi, για τα μικροκύματα έχουμε κάνει κουβέντα ξανά αν θυμάμαι καλά.Το θέμα είναι ότι αν είναι από 800 W και πάνω τηρούν οι κατασκευαστές καλύτερα τις σωστές προδιαγραφές για να μην έχουν διαρροή τα μικροκύματα που είναι και το χειρότερο που μπορεί να συμβεί, αλλά και σπάνιο. 
Κατά τα άλλα μπορείς να φτιάξεις τις μαρμελάδες σου στην κατσαρόλα όπου θα στέκεσαι από πάνω, να ξαφρίσεις το φρούτο και να πιτσιλιέσαι.Βάλε γάντια γιατί οι πιτσίλες ζεματάνε. Μπορείς ακόμα να τις φτιάξεις στο φούρνο μόνο που δεν έχω κάνει και καλά είναι να μας πεί η Αγγελική σε ποια θερμοκρασία ψήνονται.
 
Nena
12. 18-01-2008 09:58
 
ζωη μοιραζομαστε τους ιδιους προβληματισμους για τα μικροκυματα και εγω εχω ακομα περισστερες επιφυλαξεις. 
ειχα ανοιξει θεμα εδω https://www.greekmasa.gr/index.php?option=com_bridge&brid=106&Itemid=54&topic=517.0
 
margarita79
13. 18-01-2008 10:06
 
Νένα, εγώ όπως σου ξανάγραψα έχω τον φούρνο μονο για να τον βλέπω..δεν τον χρησιμοποιώ παρά μόνο πολύ λίγες φορές και αυτές για ζέσταμα...θα με ενδιέφερε να μας έλεγες κι άλλες συνταγές που κάνεις στα μικροκύματα...σαν εναλλακτική...
 
ATA
14. 20-01-2008 18:56
 
Ευχαριστώ πολύ για τις συνταγές.Εψαχνα πολύ καιρό να βρω αυτές τις εύκολες μαρμελάδες γιατί με το πιτσίλισμα της κατσαρόλας δεν τα πάω καλά,άσε που μπορεί να κάνει ζημιά στις κεραμικές εστίες αν δεν προλάβεις να τις σκουπίσεις.Και πάλι ευχαριστώ.
 
kiveli
15. 15-02-2008 23:22
 
Νενα σ' ευχαριστουμε πολυ για την καινουρια ενοτητα...ειναι πραγματι πολυ προτωτυπη κι ενδιαφερουσα! 
:zzz :zzz :zzz  
Σκεψου οτι μαζι με μενα υπαρχουν κι αλλα "φοιτητουδια" που παρακολουθουν το site και θα χαρουν πολυ που περα απο ενα απλο ζεσταμα του ταπερ της μαμας θα εχουν την μοναδικη ευκαιρια και χαρα να μαγειρεψουν κατι το νοστιμο, αλλα και γρηγορο αφου οι περισσοτεροι απο μας ειναι απο επαρχια και δεν εχουμε πολυ ελευθερο χρονο στην διαθεση μας. ;)
 
katerinakimam


Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 14/02/08 )