Υλικά
- 1/2 kg πατάτες
- 3 αυγά
- 2 μεγάλα κρεμμύδια σοταρισμένα
- 1/2 φλυτζάνι φρυγανιά
- 1 φλυτζάνι γραβιέρα τριμμένη
- 1/2 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά λάδι
- βούτυρο
- αλάτι/πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε τις πατάτες, τις ξεφλουδίζουμε και τις κάνουμε πουρέ. Τις ανακατεύουμε με όλα τα υλικά και στρώνουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι βουτυρωμένο. Ψήνουμε στον φούρνο μέχρι να ροδίσει. Αν το μείγμα μας είναι πολύ αραιό , προσθέτουμε λίγη φρυγανιά ή τυρί. Η συνταγή αυτή είναι απο την Τήνο και την είχα βρει πριν πολλά χρόνια σε ένα περιοδικό.Η original συνταγή είναι με ένα ματσάκι μαιντανό αντί για δυόσμο και δεν έχει τα κρεμμύδια.Εγώ το έχω προσαρμόσει έτσι. Επίσης άμα θέλετε βάζετε μεσα στο φαί και κομμάτια λουκάνικο χωριάτικο ελαφρά σοταρισμένο σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι. Προσθήκη ως Αγαπημένο (11) | Εμφανίσεις: 7726 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |