Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Παντζαροσαλάτα Νο.02 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 8
Έχει υποβληθεί από melina   
Πέμπτη, 17/01/08

Είναι μια πολύ νόστιμη σαλάτα, εύκολη και γρήγορη. Την έφτιαξα τα Χριστούγεννα και άρεσε πολύ σε όλους. Δοκιμάστε την! Καλή επιτυχία.

ΥΛΙΚΑ
  • 1 κιλό παντζάρια (εγώ παίρνω τα έτοιμα-καθαρισμένα)
  • 200γρ. γιαούρτι (χύμα Δωδώνης)
  • 200γρ. μαγιονέζα
  • 10 κουταλιές καρύδια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • λίγο ελαιόλαδο
  • αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Ανακατεύουμε πρώτα τη μαγιονέζα με το γιαούρτι και τα αφήνουμε λίγο στο ψυγείο για να "δέσουν'.
  2. Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα στο multi όλα τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να πολτοποιηθούν (εκτός τα παντζάρια) και τα ρίχνουμε στο μίγμα του γιαουρτιού.
  3. Τέλος κόβουμε σε μικρά μικρά κομματάκια τα παντζάρια και τα ρίχνουμε κι αυτά μέσα.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 15224
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (13)
1. 19-01-2008 10:04
 
κανε μια δοκιμη,με λιγο μαϊντανό ψιλοκομμένο,και λίγο ξύδι?? 
έχεις καλή μου μεγάλο κέφι για μαγειρική από ότι βλέπω!!!νάχεις πάντα επιτυχίες!!
 
kleiw
2. 17-01-2008 16:47
 
melina νομίζω ότι θα είναι super!!! φιλιά :zzz
 
zoi
3. 17-01-2008 16:51
 
ωραία ιδέα για παντζάρια, τα οποία, παρεπιπτόντως δεν αγοράζω ποτέ, απλά περιμένω τον μπαμπά μου που είναι μερακλής, πότε θα βράσει και θα καθαρίσει παντζάρια, που είναι τραγικά μπελαλίδικα, για να πάρω τα μισά εγώ ¨)
 
Eisheth
4. 17-01-2008 20:05
 
τη φτιαχνω και γω ακριβως ετσι μονο που βαζω και ξυδι ειναι τελεια
 
sgrav
5. 17-01-2008 20:09
 
μια καλη λυση να αποφυγεις τη φασαρια με τα πατζαρια ειναι να παρεις ετοιμα σε βαζο εγω το κανω το καλοκαιρι που δεν βρισκω φρεσκα
 
sgrav
6. 18-01-2008 10:44
 
κιεγώ έτοιμα παίρνω. σας ευχαριστώ για τα καλά σας σχόλια :zzz
 
melina
7. 18-01-2008 11:22
 
Κάπως έτσι την φτιάχνουμε χωρίς μαγιονέζα και τα παντζάρια κομμένα σε φετούλες, όχι σχεδόν πολτοποιημένα που προτείνεις Μελίνα. Είναι υπέροχη σαλάτα και συνοδεύει τέλεια τα κρέατα. Επίσης τα φύλλα των παντζαριών κάνουν υπέροχη σαλάτα με λάδι και ξύδι ή πιο υγιεινά λεμόνι. 
 
Απορώ που λέτε πως είναι μπελαλίδικα τα παντζάρια. Μπορεί να λέτε για το καθάρισμα, το οποίο γίνεται αρκετά εύκολα.
 
Pan
8. 19-01-2008 15:20
 
Για το καθάρισμα λέω Pan. Έβλεπα τους γονείς μου που τα καθάριζαν πολύ ζεστά και τα χέρια τους έμεναν κόκκινα για μέρες! Μου έχει μείνει η εντύπωση ότι είναι μεγάλη φασαρία ... :roll
 
Eisheth
9. 19-01-2008 15:55
 
Eisheth, βάλε γάντια μια χρήσης.
 
Lia_P
10. 19-01-2008 16:59
 
αν βρασεις τους βολβους απο τα πατζαρια χωριστα απο τα φυλλα ακαθαριστους αλλα πλυμενους καλα μολις βρασουν φευγει το φλουδι τους αμεσως
 
sgrav
11. 20-01-2008 00:36
 
Και αν δεν τους καθαρίσεις, τότε μετά το βράσιμο καλό είναι να χρησιμοποιήσεις γάντια που λέει η Λία ή να τους αφήσεις να κρυώσουν και μετά να τους καθαρίσεις. Αλλά τότε το καθάρισμα είναι λιγάκι πιο δύσκολο.... Πέρνα τους κάτω από κρύο νερό να κρυώσουν πιο εύκολα... λέμε τώρα....
 
Pan
12. 14-03-2008 15:15
 
Πολύ, μα πολύ ωραία παντζαροσαλάτα, μας άρεσε όλους, λίγο ξυδάκι έβαλα μόνο και παντζάρια από βάζο λόγω έλλειψης χρόνου ως συνήθως... ευχαριστούμε melina φιλιά
 
zoi
13. 06-03-2009 12:09
 
και εγω την κανω χρονια ετσι! μονο που το καρυδι δεν το αλεθω αλλα το κοβω με το μαχαιρι! μαρεσει να το νιωθω στο δοντι!
 
frankie

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 25/04/10 )