Υλικά
- Μοσχάρι από μπριζολίκι 70%
- Αρνί χωρίς λίπος 25%
- Αρνίσιο λίπος 5%
Μπαχαρικά- Αλάτι 2%
- Ζάχαρη 0,77%
- Σκόρδο (γκρανουλέ) 0,7%
- Κίμινο 1,6%
- Γλυκό πιπέρι 0,3%
- Μαύρο πιπέρι 0,5%
- Άσπρο πιπέρι 0,3%
- Μπαχάρι 0,2%
- Νερό 7% (σταδιακά να μη γίνουν πολύ υδαρή)
- Έντερα (χοντρά)
Εκτέλεση Κόβουμε το κρέας και το κάνουμε κιμά. Ζυμώνουμε τα μπαχαρικά μαζί με το κρέας και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 48 ώρες. Περνάμε το μείγμα μέσα στα έντερα και κρεμάμε σε βορεινό μέρος, να μη βρέχονται και σε ξηρό καιρό. Τα αφήνουμε κρεμασμένα μέχρι να σφίξουν (συνήθως πάνω από 30 ημέρες). Οι αναλογίες δίνονται επί τοις εκατό για να τις προσαρμόσετε στην ποσότητα που θέλετε να φτιάξετε.
Φωτο δανεισμένη από το internet. Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 29418 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |