Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Σουτζούκι Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 4
Έχει υποβληθεί από Rena   
Κυριακή, 20/01/08
Υλικά
  • Μοσχάρι από μπριζολίκι 70%
    soutzouki
  • Αρνί χωρίς λίπος 25%
  • Αρνίσιο λίπος 5%
Μπαχαρικά
  • Αλάτι 2%
  • Ζάχαρη 0,77%
  • Σκόρδο (γκρανουλέ) 0,7%
  • Κίμινο 1,6%
  • Γλυκό πιπέρι 0,3%
  • Μαύρο πιπέρι 0,5%
  • Άσπρο πιπέρι 0,3%
  • Μπαχάρι 0,2%
  • Νερό 7% (σταδιακά να μη γίνουν πολύ υδαρή)
  • Έντερα (χοντρά)
Εκτέλεση

Κόβουμε το κρέας και το κάνουμε κιμά. Ζυμώνουμε τα μπαχαρικά μαζί με το κρέας και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 48 ώρες. Περνάμε το μείγμα μέσα στα έντερα και κρεμάμε σε βορεινό μέρος, να μη βρέχονται και σε ξηρό καιρό. Τα αφήνουμε κρεμασμένα μέχρι να σφίξουν (συνήθως πάνω από 30 ημέρες).
Οι αναλογίες δίνονται επί τοις εκατό για να τις προσαρμόσετε στην ποσότητα που θέλετε να φτιάξετε.

Φωτο δανεισμένη από το internet.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 22639
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (5)
1. 20-01-2008 17:47
 
Για μένα είναι αυτή η συνταγή!! Δίπλα στους παστουρμάδες και τις μπρεσάολες, να στεγνώνουν και μερικά σουτζούκια... Εεεεχ... και δε βάλαμε βαρέλι φέτοοοος!!!
 
arhontia
2. 21-01-2008 08:56
 
Ρενάκι μου σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την συνταγη!Είναι τέλεια, τα επι τοις % με μπερδεύουν λίγο αλλά θα ρωτήσω τον παλιοχασάπακλα μου να μου τα εξηγήσει, το καλό που του θέλω. 
Αρχοντία μην στεναχωριέσαι, έχω εγω σούμα παριανή, ταμάμ θα είναι για το σουτζούκι.
 
al1975
3. 21-01-2008 09:55
 
Κορίτσια εύχομαι να μείνετε ικανοποιημένες όταν τα φτιάξετε. Έχω να σας δώσω και συνταγούλες για απάκι, λούζα και λουκάνικα. Το μόνο που με προβληματίζει είναι πως θα τα καπνίσετε.
 
rena
4. 21-01-2008 10:23
 
Πολύ δύσκολη ιστορία το κάπνισμα γιατί πρέπει νάναι ψηλά τα λουκάνικα ή η λούτζα και χαμηλά ο καπνός αλλιώς καίγεται το κρέας. Ασε το δοκίμασα με βαρέλι και πάει χαμένο το κρέας. 
Να σας πω δε ότι ο κιμάς για λουκάνικα καλά ειναι να κόβεται στο χέρι με δυο καλά ακονισμένα μαχαίρια σταυρωτα.Χιαστί.
 
Nena
5. 21-01-2008 10:27
 
Σουτζούκι.... :) Ααχ, τι μου θύμισες. Φτιάχναμε σουτζο΄υκια, λουκάνικα, κλπ. Επιπλέον μόνο το χωριάτικο λουκάνικο τρώω. Αυτό μ\' αρέσει. :) 
 
Ευχαριστούμε Rena για την συνταγή.
 
Pan

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 11/07/09 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός