Υλικά
- 1 1/2 κιλο πατατες
- 250 γραμ μπεικον
- 400 γραμ γκουντα χοντροτριμμενη
- 100 γραμ βουτυρο
- 1 λιτρο γαλα
- 4 αυγα
- αλατι πιπερι
Εκτέλεση
- Καθαριζουμε τις πατατες, τις κοβουμε σε στρογγυλες φετες και αλατοπιπερωνουμε.
- λιωνουμε το βουτυρο και βουτυρωνουμε καλα ενα πυρεξ.
- κανουμε μια στρωση με πατατες τις περιχυνουμε με λιγο βουτυρο, συνεχιζουμε με μια στρωση μπεικον και τυρι, συνεχιζουμε με στρωσεις πατατας, μπεικον και τυρι μεχρι να τελειωσουν τα υλικά. φροντιζουμε η τελευταια στρωση να ειναι τυρι
- χτυπαμε το γαλα με τα αυγα και περιχυνουμε το ταψι.
- σκεπαζουμε με αλουμινοχαρτο και ψηνουμε στους 200 βαθμους για 1 ωρα. αφαιρουμε το αλουμινοχαρτο 10 λεπτα πριν το βγαλουμε απο το φουρνο.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (20) | Εμφανίσεις: 30724 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |