Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Σελινόριζα αυγολέμονο Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 6
Έχει υποβληθεί από sgr   
Πέμπτη, 24/01/08
img_0361_400

Υλικά

  • 1 σελινόριζα
  • 1 σέλινο σέλερι
  • 1 μάτσο σέλινο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 πράσο
  • ελαιόλαδο
  • 1 κύβο (προαιρετικά)
  • 2 αυγά
  • 1-2 λεμόνια
  • κορν φλάουρ διαλυμένο σε λίγο νερό
  • αλάτι, πιπέρι
  • νερό

Εκτέλεση

Πλένουμε και καθαρίζουμε τη σελινόριζα και την κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Κόβουμε τα κοτσάνια από το σέλερι σε μικρά κομμάτια και σπάζοντάς τα αφαιρούμε τις ίνες. Το ίδιο και με το σέλινο. Κόβουμε και το πράσο σε ροδέλες.

Ζεματάμε τα σέλινα και το πράσο σε αλατισμένο νερό για 1-2 λεπτά και τα βάζουμε σε σουρωτήρι.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σωτάρουμε ελαφρά με το λάδι. Ρίχνουμε και τα χοντρά κομμάτια από το σέλερι, το πράσο και την σελινόριζα, προσθέτουμε νερό και κύβο αν θέλουμε και αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε και τα φύλλα, δοκιμάζουμε το φαί στο αλάτι προσθέτουμε και πιπέρι και αφήνουμε να ψηθούν μέχρι να μαλακώσουν οι σελινόριζες.

Όταν ετοιμαστούν, χτυπάμε το αυγολέμονο καλά , προσθέτουμε σιγά σιγά 2-3 κουτάλες ζουμί από την κατσαρόλα να ενωθούν και το ρίχνουμε πίσω στην κατσαρόλα.
Αν θέλουμε πιο πηχτό το φαί μας το δένουμε με λίγο κορν φλάουρ.

Σερβίρουμε με χοντροκομμένο πιπέρι από πάνω.

Καλη όρεξη!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (13) | Εμφανίσεις: 19058
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (15)
1. 24-01-2008 10:51
 
Νόστιμο, υγιεινό, εύκολο. Πάει προς εκτέλεση και σύντομα μάλιστα! :) 
 
Ευχαριστούμε, sgr.
 
Pan
2. 24-01-2008 11:02
 
πραγματικα πολυ νοστιμη συνταγη μ αρεσει πολυ το σελινο
 
sgrav
3. 24-01-2008 11:19
 
επειδή ενα φαγητό δείχνει νόστιμο από την εμφάνιση και τα υλικά παρασκευής του θα είναι η επόμενη συνταγη που θα δοκιμάσω..
 
THEOHARIS
4. 24-01-2008 11:50
 
Νόστιμο φαγάκι. Κι έχω αδυναμία και στο σέλινο και στο αυγολέμονο. Αυτό όμως που με τρελαίνει είναι το πιάτο σου :)
 
rena
5. 24-01-2008 11:56
 
Ευχαριστώ Ρενάκι. 
Το κυριότερο είναι ότι δεν βάζω καθόλου κρέας και το λάδι μου το ελέγχω.  
Οπότε λίγες οι θερμίδες και καθόλου χοληστερίνη.
 
sgr
6. 24-01-2008 12:03
 
Sgr πόσο πολύ μου αρέσουν αυτά τα ημισουποειδή πιάτα δε λέγετε!!! ευχαριστούμεεεεεεεεε :zzz
 
zoi
7. 27-01-2008 00:44
 
λατρεύω τις συνταγές χωρίς κρέας!!για μια διαφορετική γεύση!!είναι θαυμάσια ιδέα!!!και με τα τρία μυρωδικά σου!!με βάση την ίδια γεύση,μα με τόση διαφορα στην εμφάνιση!και θαύμα δεμενο!!! :) :zzz
 
kleiw
8. 24-01-2008 17:36
 
Sgr, χωρίς καθόλου χοληστερίνη θα ήταν, αν δεν είχε αυγά. Στη θέση αυτών μπορεί να μπει το ζουμί του φαγητού δεμένο με κορν φλάου και λεμονάκι. Εγώ έτσι θα το κάνω.
 
Lia_P
9. 24-01-2008 21:41
 
Όχι εγώ δεν θα πω για πιάτο. Η συνταγή φαίνεται τέλεια. Μακάρι τα παιδιά μου να έτρωγαν το σέλινο. Θα το φτιάξω όμως για να το φάμε ο άντρας μου, εγώ και οι γονείς μου που είναι και μερακλήδες.
 
Mary
10. 25-01-2008 08:58
 
Λία δίκιο έχεις ok.  
Για την ακρίβεια εγώ βάζω τον μισό κρόκο και 2 ασπράδια σε όλο το φαγητό, γι\' αυτό και το υπολογίζω ότι έχει ελάχιστη χοληστερίνη. Εδώ όμως έχω δώσει κανονικά τα δύο. :roll
 
sgr
11. 25-01-2008 12:43
 
Είναι πολύ ωραία συνταγή. Την φτιάχνω συχνά με πολύ μικρή παραλλαγή ανευ σημασίας. 
Αν θέλετε να μη σας κόβει το αυγολέμονο και η σάλτσα ναναι βελούδινη, όταν χτυπάτε τα αυγά με το λεμόνι, προσθέστε λίγο αλεύρι. Μετά κατά τα γνωστά όπως περιγράφονται.Ζουμάκι απ το φαγητό κ.λπ.
 
Nena
12. 25-01-2008 13:30
 
Πολύ πολύ καλή συμβουλή Νένα... νά'σαι καλά...
 
ATA
13. 08-02-2008 10:39
 
Sgr, την έφτιαξα σήμερα την συνταγή αυτή, πολύ νόστιμη, με την διαφορά ότι δεν πρόσθεσα τον κύβο (γιατί μαγειρεύω χωρίς νερό μόνο με τα υγρά των λαχανικών οπότε το φαγητό κρατά την νοστιμιά του) και την αυγόκοψα με 1 αυγό. Έγινε σούπερ...ευχαριστώ.
 
artemis
14. 08-02-2008 12:38
 
Καλή η συμβουλή αυτή Νένα.  
Χαίρομαι που σου άρεσε Artemis. Καλή σας όρεξη.
 
sgr
15. 08-04-2009 06:12
 
Σήμερα φάγαμε το φαγάκι σου. ΥΠΕΡΟΧΟ (εγώ έβαλα και τα δύο αυγά :grin )
 
ekaterini

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 19/02/08 )