Υλικά
- 1 σελινόριζα
- 1 σέλινο σέλερι
- 1 μάτσο σέλινο
- 1 κρεμμύδι
- 1 πράσο
- ελαιόλαδο
- 1 κύβο (προαιρετικά)
- 2 αυγά
- 1-2 λεμόνια
- κορν φλάουρ διαλυμένο σε λίγο νερό
- αλάτι, πιπέρι
- νερό
Εκτέλεση
Πλένουμε και καθαρίζουμε τη σελινόριζα και την κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Κόβουμε τα κοτσάνια από το σέλερι σε μικρά κομμάτια και σπάζοντάς τα αφαιρούμε τις ίνες. Το ίδιο και με το σέλινο. Κόβουμε και το πράσο σε ροδέλες.
Ζεματάμε τα σέλινα και το πράσο σε αλατισμένο νερό για 1-2 λεπτά και τα βάζουμε σε σουρωτήρι.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σωτάρουμε ελαφρά με το λάδι. Ρίχνουμε και τα χοντρά κομμάτια από το σέλερι, το πράσο και την σελινόριζα, προσθέτουμε νερό και κύβο αν θέλουμε και αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε και τα φύλλα, δοκιμάζουμε το φαί στο αλάτι προσθέτουμε και πιπέρι και αφήνουμε να ψηθούν μέχρι να μαλακώσουν οι σελινόριζες.
Όταν ετοιμαστούν, χτυπάμε το αυγολέμονο καλά , προσθέτουμε σιγά σιγά 2-3 κουτάλες ζουμί από την κατσαρόλα να ενωθούν και το ρίχνουμε πίσω στην κατσαρόλα. Αν θέλουμε πιο πηχτό το φαί μας το δένουμε με λίγο κορν φλάουρ.
Σερβίρουμε με χοντροκομμένο πιπέρι από πάνω. Καλη όρεξη!
Προσθήκη ως Αγαπημένο (13) | Εμφανίσεις: 19058 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |