Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Βασιλόπιτα Νο.02 (Ηπείρου) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από Pan   
Παρασκευή, 25/01/08
Μπορεί να την βάζω κατόπιν εορτής, αλλά ακόμη κόβουμε πίτες σε συλλόγους και άλλες ομάδες. Σύντομα θα κόψουμε και του GreekMaSa. ;) (Αν και πολύ στεναχωριέμαι που δεν θα καταφέρω να έρθω να σας δω και από κοντά.)
Σας γράφω μια συνταγή που μ' αρέσει πολύ και ξετρελαίνομαι. Είναι σαν κέικ.
Υλικά:
  • 500γραμμ. Αλεύρι (ΦάρινΑπ)
  • 1 κ. Γλυκού baking powder
  • 250γραμμ. Ζάχαρη
  • 6 κουταλιές σούπας βούτυρο
  • 1 κ. Γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 6 αυγά
  • 1 κ. Γλυκού μαστίχα κοπανισμένη
  • 200γραμμ. Χυμο πορτοκαλιού
  • Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
  • 250 γραμμ. Κονιάκ ή brandy
  • 1 κουταλιά σόδα
  • 150γραμμ. Αμυγδαλόψυχα ή καρυδόψυχα
  • 1 κ. Γλυκού μαχλέπι κοπανισμένο

Εκτέλεση:

Χτυπάμε τους κρόκκους των αυγών μαζί με την ζάχαρη έως ότου αφρατέψουν. Ύστερα προσθέτουμε κουταλιά κουταλιά το βούτυρο, το αλεύρι, τον χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα.

Σε ένα ποτηράκι ρίχνουμε το κονιάκ μαζί με την σόδα και τα ανακατεύουμε με ένα κουταλάκι μέχρι να αφρίσει και το ρίχνουμε στην ζύμη μας συνεχίζοντας το ανακάτεμα, προσθέτοντας το μαχλέπι και την μαστίχα.

Έπειτα ρίχνουμε και την μαρέγκα που έχουμε χτυπήσει προηγουμένως με το μίξερ ξεχωριστά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Τέλος προσθέτουμε την αμυγδαλόψυχα αναμιγνύοντας ελαφρά.

Βάζουμε το μίγμα μας σε ένα ταψί που έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει και ψήνουμε

στους 180°C για 40 με 45 λεπτά.

Μόλις κρυώσει, τοποθετούμε το νόμισμα από την κάτω πλευρά της Βασιλόπιτας.

Καλή όρεξη!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (7) | Εμφανίσεις: 9077
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 25-01-2008 12:59
 
Αυτη η συνταγή ειναι όμοια μάυτη της μικρασιατικης,ειναι καταπληκτική
 
Litsa5
2. 25-01-2008 13:46
 
Δεν το πρόσεξα αν μοιάζει με την μικρασιάτικη. Είναι συνταγή της μητέρας μου και δεν την αλλάζω με τίποτα. Την κάνουμε πολλά χρόνια και είναι η μόνη που προτιμώ. Θα δοκιμάσω βέβαια κάποια στιγμή και αυτές που προτείνουν τα άλλα μέλη, αλλά ήθελα να γράφω και της μητέρας μου, που είναι η αγαπημένη μου.
 
Pan

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 07/01/10 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός